Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (300)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický snímeček, který je pohádkou od začátku do konce, a tak je taky předem očekávatelný a odhadnutelný. Moje vize temné fantasy naneštěstí naplněna nebyla, fantaskní svět nebyl představen a popsán v celé své síle a otřesná klišé, která se (hlavně v závěru) střídala jedna za druhou, dělají z filmu jednohubku, kterou sníte, ale zapomenete, že jste ji kdy měli. A nic s tím neudělá ani jako vždy dobrý Fraser, charismatičtější Bettany a ani holohlavý Andy Serkis, který bohužel dostal špatnou roli a něco nezapomenutelného z ní udělat nedokázal. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Premyslal som, ake hodnotenie by som dal tomuto filmu. Dal by som 4 hviezdicky, ale neda mi to, kedze tento fantasy film zrejme vo mne nezanecha nezabudnutelne spomienky a okrem toho som mal trosku ine ocakavania. Mam rad rozne rozpravkove pribehy a podobne, ako v NEKONECNOM PRIBEHU (1984) alebo v NARNII (2005) som cakal, ze aj tento pribeh sa bude odohravat v rozpravkovom svete, ale cely sa odohraval v nasom realnom sucasnom svete, co ale neznamena, ze som bol ukrateny o rozne vizualne efekty - (hlavne na konci filmu), len mi mozno neprisiel az tak po chuti. Helen Mirren bola skvela - ta jazda na motorke nemala chybu, Serkisovi zaporna uloha sadla a Fraser opät obsadeny do fantasy filmu mi prisiel vaznejsi, ako v MUMIACH... 31.12.2008 _____ Brendan Fresar - (Mo ´Silvertongue´ Folchart) +++ Eliza Bennett - (Meggie Folchart) +++ Paul Bettany - (Dustfinger) +++ Helen Mirren - (Elinor Loredan) +++ Andy Serkis - (Capricorn) +++ Jennifer Connelly - (Roxanne) +++ Jim Broadbent - (Fenoglio) +++ Hudba: Javier Navarrete +++ Videl v kine 30.12.2008 +++ ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Ťažké sklamanie v rámci očakávania druhého STARDUSTU pričom námet a herci priamo navádzajú k niečomu podobnému tzn. krásny fantasy svet a vtipné spracovanie. INKHEART hneď od začiatku ubieha ako so zatiahnutou ručnou brzdou, fantasy svet nám je ťažko odopretý pričom doň nahliadneme iba len tak pomimo aj to na pár sekúnd a všetko sa odohráva v realite kde sú prenesené postavy z kníh. O vtipnú stránku sa tiež snaží, no nie je to žiadna sláva. Postavy nie sú z tých najlepšie napísaných ale vzhľadom na to že ani knižná predloha nebola zrovna z tých najfantastickejších, film fanúšikov zrejme nesklame ale proste netreba mať príliš veľké očakávania, ktoré zrejme nemali ani producenti pretože rozpočet bol asi poriadne biedny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a hlasitým čtením dokáží přivést postavy k životu. Většina z těch KOUZELNÝCH JAZYKŮ raději uchovává svůj dar v tajnost, někteří ani nevědí, že jej mají. Dokud není příliš pozdě…. Psané slovo, to je mocná věc! Knihy jsou dobrodružství, obsahují vraždy, zmatek a vášeň. A co tento film? Příběh, který lákal na svět plný fantasie je jen nezajímavě natočená nuda a překvapení jsou tak předvídatelná asi jako, že po neděli přijde pondělí. Pomalé vypravěčské tempo a postavy, které nudí i mé děti! Nelogická kravina, kterou na rozdíl od Cesty do středu Země neoživí ani kapka (byť inkoustová) humoru či triková stránka. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bohužel, žádné pokračování nebude! Režisér I.Softley si vybral knihu pohádek K.J.Erbena a PŘEDČÍTAČ B.Fraser četl z pohádky ,,Dobře tak, že je smrt na světě“. Dobře tak! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

A máme tady Frasera opět ve fantas akci. Rozhodně lepší než Cesta.... Hodně se mi líbil nápad toho filmu s tím čtením, pohádkové postavy byly suprové. Bohužel se celý film nesl v dosti vlažném tempu a okamžiky, kdy bych byl připoutaný k filmu, nebo by mě vzaly dech nebyly....až na konci, což bylo málo. Ale i tak se jedná o pěkný dobrodružný počin, který stojí za vidění. Stačilo málo a hodnocení mohlo být o něco vyšší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • V čase 01:07:56 môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama