Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Morien 

všechny recenze uživatele

Poselstvím tohoto příběhu je asi něco ve stylu "buďme opatrní v tom, co si přejeme/napíšeme, protože je tu riziko, že se to opravdu stane". A filmaři se nám rozhodli názorně ukázat zhmotnění velmi nejasné představy o reálném filmu. Takovýhle námět by chtěl režiséra s výrazným vizuálním cítěním. Stylizace je ovšem natolik mdlá, že jsem si během sledování raději představovala, jak by to třeba vypadalo jako bergmanovské komorní drama, kdy by byli všichni zavření v tom hradu, chodili ze stínu na světlo a zpět a přemítali o tom, kdo vlastně jsou, jaké je jejich místo na zemi a co je to skutečný zázrak. Nechyběla by scéna nuceného svádění žalářníka němou ženou a Paul Bettany by několikrát brečel. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

A máme tady Frasera opět ve fantas akci. Rozhodně lepší než Cesta.... Hodně se mi líbil nápad toho filmu s tím čtením, pohádkové postavy byly suprové. Bohužel se celý film nesl v dosti vlažném tempu a okamžiky, kdy bych byl připoutaný k filmu, nebo by mě vzaly dech nebyly....až na konci, což bylo málo. Ale i tak se jedná o pěkný dobrodružný počin, který stojí za vidění. Stačilo málo a hodnocení mohlo být o něco vyšší. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměr na všechny způsoby. Zajímavý fantasy svět není dostatečně představen ani rozveden a tradiční "sympaťák" Brendan Fraser se snaží, jak může. Naštěstí se k němu tentokrát přidala Helen Mirren a třeba Paul Bettany. Bohužel nejlepší casting není Andy Serkis, který možná jako Gloom byl skvělý, ale tentokrát jako hlavní záporák nemá dostatečné charizma. Mě jako fanouška Jennifer Connelly samozřejmě potěšilo, že se nebála na chvilku zastavit a zahrát manželku svého skutečného manžela, Paula Bettanyho. Inkoustové srdce není zas taková tragédie, je to koukatelný a vcelku příjemný film, jehož úmysly však odhadnete velmi brzy a ničím váš nepřekvapí. Pokud jste schopni dovolit filmu i pár chyb a levných triků, budete spokojení. Od režiséra Svět podle Prota jsem však čekal o něco víc než tolik obyčejné fantasy... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Premyslal som, ake hodnotenie by som dal tomuto filmu. Dal by som 4 hviezdicky, ale neda mi to, kedze tento fantasy film zrejme vo mne nezanecha nezabudnutelne spomienky a okrem toho som mal trosku ine ocakavania. Mam rad rozne rozpravkove pribehy a podobne, ako v NEKONECNOM PRIBEHU (1984) alebo v NARNII (2005) som cakal, ze aj tento pribeh sa bude odohravat v rozpravkovom svete, ale cely sa odohraval v nasom realnom sucasnom svete, co ale neznamena, ze som bol ukrateny o rozne vizualne efekty - (hlavne na konci filmu), len mi mozno neprisiel az tak po chuti. Helen Mirren bola skvela - ta jazda na motorke nemala chybu, Serkisovi zaporna uloha sadla a Fraser opät obsadeny do fantasy filmu mi prisiel vaznejsi, ako v MUMIACH... 31.12.2008 _____ Brendan Fresar - (Mo ´Silvertongue´ Folchart) +++ Eliza Bennett - (Meggie Folchart) +++ Paul Bettany - (Dustfinger) +++ Helen Mirren - (Elinor Loredan) +++ Andy Serkis - (Capricorn) +++ Jennifer Connelly - (Roxanne) +++ Jim Broadbent - (Fenoglio) +++ Hudba: Javier Navarrete +++ Videl v kine 30.12.2008 +++ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zajímavý potenciál, ale bohužel režisér to moc nezvládnul a to hlavně díky obsazení Brendana Frasera do hlavní role, ten chlap prostě neumí hrát. Takže mě to moc nenadchnulo, nebylo to napínavé, ani trochu, dopředu bylo jasné jak to dopadne což mi někde nevadí, ale tady mi to teda vadilo. Ale nebudu lhát, že jsem se na chvíli nezasnila, že by to nebylo špatný napsat si na papír co chceš aby se stalo a pak si to jednoduše přečíst nahlas. 3* a to jednu hvězdičku přidávám za nápad. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama