Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

teutates 

všechny recenze uživatele

Brendan budem sa tváriť, že som nič nevidel... Inkheart je, ako by som to nazval... noo dosť trápna sranda... Rozhodne by to bola pecka v nedeľu ráno v nejakej súkromnej TV, ale takto? Zobrazenie, prevedenie, herecké obsadenie, prostredie... všetko pôsobí veľmi hlúpo a lacine... veľké sklamanie 3/10 ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inkheart je film se skvělým nápadem, dobrými hereckými výkony a i obsazením, avšak vše přišlo tak nějak vniveč.. Děj, ač s obrovským potencionálem, který je ve filmu několikrát připomínán, je rychlý asi jako slimák v medu a také se tak táhne, chvílemi takřka nesmyslné a zbytečné odbočky od děje, který se ale stále točí dokola. Zde se opravdu herci mohli snažit jak chtěli, ale prostě bez využitého potenciálu víc udělat nemohli. Také závěr je poněkud rozpačitý, jak se celý film jen táhne a divák si říká, jak by využil schopností hlavních hrdinů, tak na konci opravdu tyto schopnosti použity jsou, JENŽE celý film dá se říct skončí jednou kratičkou scénou, která nutně přivádí k myšlence, že výrobci filmu už nevěděli jak z medu ven, tak ho utli nožem deus ex machina... Na film se člověk podívá jednou a pokud ho neunudí, řekne si že aspoň zabil čas a více si ho nepustí. Jsem zklamán. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi veľké prekvapenie, čo sa týka úplne všetkého v tejto fantasy. Povedzme si pravdu, efekty boli trošička preafektované, hranie niekoľkých hercov (nie hlavných postáv) nedokonalé. Ale to by som už chcela veľa. Napriek tomu, Atramentové srdce je rodinná fantasy, ktorá ponúka všetko, čo má fantasy mať. Príbeh je podľa mňa originálny a zaujímavý. Pravda, mali sme tu filmy v ktorých sa postava z knihy objavila v skutočnom svete alebo niekto zavítal do knihy. Ale ludí ktorí vyčítajú postavy z kníh sme tu nemali. Obrovské plus je v postave Prašprst, nie je to žiadna dokonalá postava, je to iba človek so sebeckými túžbami. Vďaka Brendanovi, Andymu a Paulovi sa určite nebudete nudiť. 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Keď Kozoroh donúti Meggie (Eliza Bennett) čítať knihy, v jednom zábere môžeme vidieť hrob Ebenezera Crooka z knihy "Drakológia". (Ronan)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama