Reklama

Reklama

Inju, bestie ve stínu

  • Česko Inju (více)

Obsahy(1)

Podle románu japonského autora Ranpoa Edogawy natočil Schroeder v Japonsku svůj další francouzský film. Na prostoru mysteriózního thrilleru s prvky filmu noir rozvíjí příběh francouzského spisovatele, který přijíždí do japonského Kjóta představit svůj nový románový bestseller. Snímkem odehrávajícím se na pomezí reality a fikce režisér vzdává poctu žánrovým filmům, ale také propojování prvků evropské a asijské kultury. Schroeder ve stylovém zpracování filmu hledá společné výrazové prostředky mezi japonskou a francouzskou kinematografií. Podobně jako ve svých předchozích filmech i zde autor vytváří osobitý obraz násilí a sexuality jako tematických i formálních prvků moderního pojetí filmových žánrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

brasek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózny thriller s prvkami noir je slovné spojenie, ktoré znie naozaj dobre. Pátranie po mystickom spisovateľovi je dobrý námet, lenže v tomto príbehu je pátranie mdlé, nudné a nemá potrebnú dynamiku. Absolútne postrádam prácu s atmosférou. Finále snímku je povedzme o ničom, nie je tu potenciál ohromiť diváka. Prepojenie európskej a ázijskej kultúry? Tomu už vôbec nerozumiem. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Putave prelinanie fikcie vo fikcii (spisovatel detektivnych pribehov zacne sam jeden naplno prezivat) a neustale pritomna noirova atmosfera tazivej nocnej mory, z ktorej sa miestami ani nechcete zobudit.. :) Inymi slovami, potesenie z ponurosti, voyerizmu a plneho stotoznenia s hlavnou postavou. Film o laske k zanrovemu filmu, o poteseni s dekodovania jednotlivych jeho znamych prvkoch, o radosti z ich uvedomovania a prezivania. A aj ked zaverecne rozuzlenie ide presne v dikcii "prekvapenia" v detektivkach, trosku mi bolo luto, ze prave v tomto bode sa neuchylilo viac k invencii, resp. prekvapeniu so zaverecneho prekvapenia. [Venezia, 2008] ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neskutocna nuda , jo, zaciatok na cosi navnadi a hlavna hrdinka ma nocni mury, lae film smeruje odnikial nikam. Bez hereckych vykonov,m s planymi kulisami a este horsimi dialogmu. Uz isty Cimino bol profesionalny nudil, tuna je Schroeder zase za nudila. Zrucne natocena dokonala filmarska nuda : 30 % ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Okej, teraz už mám pocit, že s filmami "na hrane reality a fikcie" sa za posledné dva týždne roztrhlo vrece. Teda, nieže by počas tohto obdobia vznikli, ale akosi sa mi dostali pred oči. Inju zaujal najmä prepojením režijného prístupu k rozprávaniu s literárnym žánrom prezentovaným vo filme - rodokapsová (pulp fiction) detektívka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Francouzská detektivka, ve které se občas objeví trocha mysteriózní atmosféry. Za celý film je nejzajímavější asi začátek filmu a noční můry, které Alex má. Jinak jde jen o další průměrnou detektivku, kde se divák totálně zamotá do samotného příběhu, který má občas docela velké trhliny. Nemám rád happyendy a tak jsem rád, že ani zde není k vidění. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla v srpnu 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Jedná se o filmovou adaptaci japonského romanopisce Edogawy Ranpa. (claudel)

Reklama

Reklama