Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Máš život ve svých rukách mladíku“….“ V příběhu zasazeném do historického období králů a pirátů, dostává malý chlapec svoji šanci stát se bojovníkem a pomstít se. Padouchů je dostatek a tak může začít přehlídka různorodosti bojových umění a stylů, kdy vrcholem má být akrobacie a boj za pomoci slona. Ano, zase jsou tyto pasáže efektní a krvavé. Tečka. To ostatní je to o tom, že T.Jaa je jasné, že své jméno a umění musí prodat dokud je čas. Proto je v titulcích snad 10x. Hlavně na příběhu by mohl příště víc máknout. Ale já mu věřím! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? T.Jaa došlo, že lidi nezajímají jeho scénáře, ale chtějí jej vidět bojovat. Proto se připravuje ne na dvojroli, ale 4roli! Jak dopadne boj T.Jaa proti T.Jaa? Tak to jsem sám zvědavej. Zvítězí ten lepší? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

M.a.s.a.k.e.r. Ťažko budem niečo opisovať, treba vidieť... asi len toľko: Tony Jaa posunul bojové umenia opäť o krok ďalej a maximálne skvelo sa na to pozerá. Ide o voľné pokračovanie, ktoré aspoň v mojom prípade urobilo väčší dojem ako jeho predchodca. Nechýba historický nádych, tajomnosť, slony... samozrejme mnoho akcie. Snímok pôsobi pompézne, neviem čo koľko stálo, ale vyzerá to dosť dobre... silných 8/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tony Ja nie je herec. Je to iba neskutocne nadany kaskader, ktory mal to neuveritelne stastie, ze sa stal hviezdou. Tomu uz od prveho Ong Baku bola podriadena koncepcia jeho filmov, ktora nielenze od Tonyho nevyzadovala akykolvek naznak hereckeho vykonu, ale prakticky ani verbalny prejav. Dej bol okresany len na nutne Tony Ja - dobry, vsetci ostatni - zli a zbytok tvorili nevidane bitky a samovrazedne kaskaderske kusky. V prvom Ong Baku to vyslo na 100%. Jednak to bolo nieco nove a zaroven Petchtai Wongkamlao dokazal zahnat nudu aj v neakcnych scenach. V Tom yum goong to uz bolo podstatne horsie. Dokonalu uroven bitiek sme uz brali ako samozrejmost. Bohuzial pribeh uz nedaval ziadny zmysel, sceny na seba nenadvazovali a aj Petchtai Wongkamlao sklamal na celej ciare a nedokazal svojimi vystupmi zahnat nudu v neakcnych scenach. Tentoraz tu mame treti Tonyho pokus o nieco co aspon z dialky pripomina film. Tentokrat sa postavil aj za kameru a rozhodol sa, ze natoci rovno epicky historicky film, cim chcel asi dokazat, ze nie je len blby kaskader. Hned na zaciatku musim povedat, ze neuspel. Pribeh sa mu uplne rozpadol pod rukami a vlastne uplne stratil v spleti mnoho flashbackov. Tonyho verbalny prejav sa od Ong Kaku 1,kde vykrikoval: vratte mi posvatnu sosku, cez Tom yum goong, kde vykrikoval: kde mam slona, scvrkol na jednoduche: zradca. To v historickom epickom filme proste nestaci. Naviac jeho postava je rovnako spinava, nechutna, brutalna a nesympaticka ako postavy, ktore maju predstavovat zaporakov, takze divak nema ani komu fandit. Tym padom aj bitky stracaju na akomkolvek napati a stavaju sa pre divaka iba chadnou nezucastnenou demonstraciou kaskaderskeho umenia. Film nezachrani ani Petchtai Wongkamlao, ktory tu ma bohuzial iba kratke, ale zato vtipne cameo. Viac nadhladu a vtipov by filmu rozhodne pomohlo. Konecne sa dostavam k bitkam. Znova su dokonale choreografovane s perfektnym timingom a prehladne natocene. Trochu ma zaskocilo, ze ich je menej ako v predoslych filmoch. Su tu vlastne len 3 vacsie bitky. Naviac na bezneho divaka vdaka umiestneniu deja do historickeho prostredia mozu posobit monotonne. Filmu chyba aj nejaky vyraznejsi zaporak. Na Tonyho zakazdym nabehne niekolko desiatok rovnako vyzerajucich humusakov a Tony ich jedneho po druhom zmasakruje. Mna najviac zaujala bitka v uvode kde Tony sklada skusku a predvadza rozne styly od klasickych thajskych lakte-kolenaciek cez rozne cinske styly. Dalsi uz chystany diel si rozhodne pozriem, ale len kvoli dalsej varke samovrazednych kaskaderskych vykonov a nie kvoli tomu, aby som sa dozvedej ako sa dokonci otvoreny pribeh tohto dielu. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to stylem PLAY-FAST FORWARD-PLAY-FAST FORWARD a tak jsem byl ušetřen bezesporu nesmyslné kaše, všech keců okolo a dokonce i nástinu jakéhokoli základního děje. Stopáž se mi tak jistě vešla do 30-40 minut a děj se smrsknul na celkem pohodovou bojovku, kdy po patrech postupujete proti tužším a tužším soupeřům, skok vlevo, vpravo, skrz mini okýnko, protažení škvírou tady, tuhle... kopnout někoho do hlavy, dalšího, pak ještě jednoho... Boje jsou úžasně přehledné a neskutečně nereálné, ale o to přece jde... Co by mě zajímalo, kolik rolí tu hrál ten vůbec nejvytíženější kaskadér, kolikrát dostal na držku, vždycky jako někdo jiný? Nic jsem od toho nečekal, nevím o čem to bylo, přitom mám dojem, že to je možná i dobře. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa si poprvé vyzkoušel jaké to je režírovat a po pravdě to dopadlo stejně jako jeho herecký projev. Tony se během pár let vyšvihl mezi elitu akčních filmů díky svým neuvěřitelným kaskadérkým kouskům a především díky unikatním bojovým schopnostem, které byly jedinou zárukou zábavy jeho filmů. V dalším dílu "Ong baku" (který je uveden jako druhý ale měl by být díky neschopnosti českých distributorů uváděn jako třetí i když s předchozími filmy nemá nic společného) se z rušných měst vydáváme do "klidné" džungle, kde nám tvůrci představují klišoidní příběh na téma "dítě, které dokáže velké věci". I předchozí Jaaovi (ani nevim jestli se to takhle dá skloňovat:)) filmy si vystačily bez příběhu a víceméně se v nich vyskytoval jen kvůli vyplnění mezer mezi skvělými akčními scénami. Bohužel nám však Tony tentokrát nepředvede mnoho nového a většina akčních scén (kterých oproti předchozím filmům mnoho není) už tu byla minule akorát v jiném prostředí. Pořád je zajímavé sledovat co ten thajskej opičák dokáže ale nápaditost už je bohužel pryč. Slabé 3*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Pro potřeby natáčení byla za 25 milionů bahtů postavena replika starověkého khmerského chrámu nazvaného „Prasart Nagara“. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama