Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +je slyšet lámání kostí -nevyvážené akční scény, kamera se vyhýbá detailům, příběh je primitivní, děj je občas hodně nudný/// "Tony Jaa, nový akční hrdina" znělo z plakátů a stránek když šel před 4 lety do kin první Ong-Bak. Ještě dnes si to pamatuji. Potom jsem v půjčovně zaregistroval druhý díl a dnes mě bratr pozval na nějaký skvělí akčňák s číslovkou 2 nakonci. Bylo to v originále s anglickými titulky, ale bylo to zadarmo, tak co. Stejně se tam moc nemluví a když už tak jsou to kecy. Víc se tam kope a lámou kosti a podřezávají krčky, ale stejně to žádný sado maso není. Sice mě nekteré scény dokazali strhnout, ale potom se zase dlouho nic nedělo, takže nuda. Jo říkal jsem, že tohle bylo moje první setkání s tímto herecem? Tak jen řeknu, že uživatel imf to vystihl přesně a já jen dodám: "i napoprvé je to nuda:-)"/// Celkem 52%/// ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takový trošku Conan po thajsku. První půlka mě skoro vůbec nebavila, přišlo mi to nudné, nezajímavé a ubíjely mě ty zpomalené pasáže, ale jakmile se ve druhé půlce přestane takřka úplně mluvit, ta nevýznamná dějová linka začne dávat ve své prostotě alespoň trochu smysl ale hlavně Tony Jaa začne dělat to, co mu jde nejlépe, tak je to super. 3.5* ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Syndrom opotřebovanosti u Tom Yum Goong mě (naštěstí i bohužel) částečně postihl při sledování Tonyho „do třetice“. Výbornou akci, které však není tolik a ta pořádná je až v poslední části, lemuje nepříliš zajímavý příběh pomsty, v němž se Tony jako režisér spoléhá na imitaci zdatnějších kolegů, což mu vychází jen napůl a nejvíce jsou jeho limity znát na vysvětlovacích scénách (kupříkladu flashbacky), které jsou většinou o něco delší než by měly, stejně jako na občas obtížných přechodech mezi reáliemi. Finále je samozřejmě jaksepatří nářezové, záchrana však přišla pozdě. Vzhledem k volnější roztahanosti snímku by nebylo na škodu, kdyby Tony druhý a třetí Ong bak spojil do jednoho a ono finále z dvojky pak plnilo účel pouhého navnazení v polovině konečného produktu, čímž by vznikl další nekompromisní muay thai nářez. Na trojku se ale nejen kvůli příslibu dalších fightů s Danem Chupongem (ten zdejší byla jen taková oťukávačka) těším. 7/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Thajský Mortal Kombat aneb hlava nehlava, ruka neruka, noha nenoha, všechno zlomím. Druhý Ong-Bak se vrací kamsi do blíže neurčené minulosti a s prvním dílem vlastně vůbec nesouvisí. Nemá-li to tedy být počátek příběhu oné vesnice z jedničky, který , pravda, ve třetím díle dostane alespoň představitelný kontext. V podstatě  to ale nehraje žádnou roli a jde o to, jak moc holdujete ukázkám bojového umění. Průzračně jednoduchý příběh o pomstě  však vrcholí řežbou srovnatelnou s řáděním Uwaise v Zátahu.  Bavili pak i videoherně různorodí záporáci s různými zbraněmi i styly boje. Takže tedy pro toho malýho kluka ve mně (díkybohu za něj) prostě příjemná zábava.  Nejen ve srovnání s hrůznou trojkou povedené. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, nastesti o moc zajimavejsi nez Tom yum goong . Pribeh sice jednoduchej, ale jelikoz jde o cestu za pomstou nekdy v 15. stoleti, naprosto dostacujici a navic mi to pripominalo Bang Rajan, vse je hezky spinavy a krvavy a moc pekny kulisy. Navic se Tony ve svym prvnim rezijnim pocinu docela vytahnul, spousta skvele natocenejch scen a prvni pulka filmu je perfektne atmosfericka. Bohuzel nekdy v polovine se to zacne utapet v ne prilis zajimavejch scenach a zbytecnejch flashbacich do mladi a film tak na chvily ztrati tempo. Ale vynahradi to zaverecna ultra akce, ktera je sice misty uz nerealna, ale je to fakt maso. Skoda, ze film pusobi lehce useklym dojmem, klidne bych si pak jeste nakejch 15 minut dal. Jinak co se tyce Tonyho, opet sice nevypada jako buhvijakej borec, ale opet to rozjede ve velkym, tentokrat to je tak pul na pul beze zbrane/se zbrani a Tony zvlada s prehledem naprosto vsechno. Akorat mozna mohli ubrat trochu v tech zvucich, misty to behem souboju mlaska fakt skoro az komicky. Nebejt ty vlaznejsi prostredni casti, tak bych sel asi na plny hodnoceni, takle jen slusny 4*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Film bude mít v Thajsku premiéru 4. 12. 2008. (Smartynko)
  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Když Ting (Tony Jaa) zápasí s mužem s copem, tak na konci zápasu, po dopadu na zem, se pod mužem pohne zem. (Duoscop)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno