Reklama

Reklama

Houbičky

  • Irsko Shrooms
Trailer

Obsahy(1)

Partička amerických teenagerů, která si vyrazila do Irska, se jen chtěla pobavit uprostřed lesa s halucinogenními houbami. Ale nyní si chce někdo pohrát s nimi. A pak je zabít. Originální koprodukční horor, který vám opravdu nažene strach, natočil Paddy Breathnach.  Kdo si chce zahrávat s halucinogenními lysohlávkami, musí počítat s tím, že i o malé, nevinně vypadající kloboučky hub se dá dost šeredně spálit. Jenže vysvětlujte něco takového americké omladině. Proto se partička zámořských teenagerů vydává do Irska, aby si zde pod vedením zkušeného guru Jakea pořádně zařádili a zažili ten nejbestiálnější trip svého života. A jejich přání se jim také brzy vyplní. Společně s děsivými vizemi totiž v lese přichází i něco mnohem horšího. Něco, co lační po krvi a nebojí se vzít si ji i za cenu absolutního masakru. Ne každá cesta za zážitky vede do ráje a ne všude má cenu křičet o pomoc. Mykologové amatéři, třeste se, houbičky v originálním koprodukčním hororu režiséra Paddyho Breathnacha už si na vás chystají výtrusnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do skonania svojho úbohého života nepochopím, z akého dôvodu som tomuto snímku udelil druhú ☆. Keď už som sa ťažko horko preniesol cez tu nikdy nekončiacu debilitu, či primitívne dialógy, dúfal som aspoň v nejaké hororové prvky, ktoré by mi aspoň sčasti vynahradili ten hlavybôľ. Lenže táto zmrdačina je len úbohou trápnosťou, ktorá neviem z akého dôvodu dosiahla 50%. Respektíve tuším to, ale bojím sa to povedať nahlas - 30% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že to rozhodně nebylo tak špatné, jak je to tu hodnoceno. Příjemný halucinogenní horor z parádního prostředí. Právě lesní prostředí tady působí naprosto skvěle. Jinde je to jen les bez atmosféry, ta v tomto případě ale určitě nechybí. Hlavně kolem poloviny filmu je to hodně tajemné a vy nevíte co si o tom všem máte myslet. S koncem se to ale začne mrvit, naopak závěrečné rozuzlení potěšilo. Mně se to jako celek docela líbilo, je to netradiční nápad, který je poutavě podaný a u filmu jsem se nenudil, což je hlavní věc. Asi chápu zdejší nízké hodnocení, na film se koukli sváteční hororisté kvůli přitažlivému názvu. A asi se jim to moc nelíbilo... Já bych tento horor zařadil do průměru. 60% ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor o priemernomˇrežisérovi. Paddy Breathnach natočil niečo čo sa len ťažko dá rovnať hororu. Atmosféra tu občas je ale niekedy to vyzerá ako o zhúlených debilov ktorý sa nahúlia a potom majú nejaké halucinácie a zdajú sa im veci ktoré si len myslia pretože celý čas tu zabija žena a nie nejaký prízrak. Koniec mi prišiel dosť dobrý ale tento horor prekypuje v niektorých scénach úboho až stoho bolí hlava. 60 percent. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Prípadných "castanedovcov" môže titul filmu naplniť očakávaním zážitku podobného tripu. Tak v tomto smere si nechajte zájsť chuť: toto sú skôr "houbičky s octem" než "lysohlávkový" výlet do vesmíru. Nič na tomto dielku vyslovene neuráža, ale ani nenadchne, schéma vyvražďovačky je natoľko priehľadná a odhadnuteľná, ako keby vám ktosi rozprával dvadsať rokov starý fór, inovovaný akurát tak zmenou mien a kulís. P.S. Ak si zvyknete počas horrorov šľahnúť niečo na povzbudenie, pridajte si k tým mojim dvom pokojne aj tretiu hviezdičku. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No nech sa prepadnem, mne sa to pacilo :) Asi preto, ze som totalny "nepozerac" horurkov a vyvrazdovaciek. Ale ked si to raz za cas pozriem, tak ma to aj bavi. napriklad ako Wrong turn. Ale chcela som teda povedat, ze aj ked to bolo stupid, koniec predvidatelny uz od prvych minut, tak som tych 86 minut fakt prezila v napati...A aj ked ma vsetci ukamenuju, ta hnusna atmosfera mi svojim sposobom pripomenula Blair witch...To bude asi tym lesom a mlhou :) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Paddy Breathnach získal dvě irské ceny IFTA, a to v kategoriích nejlepší režie a nejlepší film. (Terva)
  • Natáčení probíhalo sedm týdnů, a to převážně v Monaghanu v Irsku. (Terva)

Reklama

Reklama