Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (201)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Brutální všechno! Nejlepší vzpomínky budu mít na scénu, ve které Rachel Weisz ukáže svým kumpánům knihu, kterou poctivě uloupila. Její radost z úlovku je brilantní, něco takového jsem nečekal a na poli hereckého projevu dlouho neviděl. Tohle, že je ta ženská, která mě rozbrečela ve Fontáně? Dávno tomu, ale je to tak! Bráchové Bloomové neudělají díru do světa, jsou jako filmy Wese Andersona. Malý, ale pocitově strašně upřímný. A snad až na Marka Ruffala, jehož role je těžce vadící (sakra, to je slovo!) je film naprostá pohoda. P.S. Doporučuji scénu s líbáním. Něco tak nemotornýho jsem dlouho neviděl. Moc roztomilý :) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Trik spočívá v tom necítit se podvedený, ale v tom naučit se sám podvádět. Tak by mohlo znít motto tohoto filmu. A já se podvedený opravdu cítím. Proč? Protože, když zkušený kouzelník prozradí svůj trik přestává být atraktivním a ztrácí své kouzlo. A jak už víme od dob Dokonalého triku - divák si přeje být klamán. Bratři Bloomovi nejsou trumfem, žádným esem či žolíkem, nýbrž sázkou na podivnou kartu, která nemá vyšší cíle, než vyplnit karetní ( filmový ) balíček podzimní nadílky. Režisér se snaží namíchat příjemnou retro atmosféru za použití černých plášťů, buřinek či retro vozidel všeho druhu. Až to chvilkami připomíná hru kloboučku hop nebo skořápky. Ostatně Bloomovi se tváří jako hravý film a určitě jím i jsou, alespoň co se první hodiny týče. Jak praví Bloom: „Dokonalý podvod je ten, když všichni aktéři dostanou to, po čem toužili“. Tady se jen vlk nažral a koza zůstala celá. I přes své zápory, a že jich opravdu je, jsou Bratři Bloomovi místy velmi milým filmem, který se hodí do podzimního nečasu. Ačkoliv divák odchází z kina s pocitem, že je velkou škodou, když část Pražského hradu vyhodilo do vzduchu tak nemotorné kvarteno a ne třeba Jason Bourne. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vošousti dětskej hřišť........... Bratři Bloomovi jsou povedená dvojka a "slečna" Bang Bang je nádherná parťačka. Už od začátku jsem věděl, že se budu bavit. CITÁT - Mám rád Japonská manga......... Jenže stále podvádět a krást a neustále poslouchat svého staršího bratra přestane bavit. Mladší bratr má těch scénářů svého bráchy už dost, chce přestat. Odchází. CITÁT - Černá Hora o tři měsíce později........... Zase se nechá překecat. Poslední plán a konec!! Okrást excentrickou milionářku žijící o samotě na svém sídle nebude pro bratry Bloomovi nic složitého. Možná. Docela se mi líbí oslovení nebo spíš titul "Epileptická fotografka". Přinejmenším to evokuje zajímavé fotky. V téhle hře však mladšímu z bratrů hrozí to nejhorší co ho může potkat. Zamiluje se do své oběti. No a mezi tím se příběh přesune do Čech. CITÁT - Ten vlak jede do Prahy......... Scéna ve vlaku "při letní bouřce" mě rozesmála. DIALOG: PENELOPE (Rachel Weisz) - Bóže. Jsem tak nadržená!!! PAUL BLOOM (Adrien Brody) - Dobrou............ ZAJÍMAVOSTI - 1- Část filmu se natáčela v Praze. 2- Po Karlově mostě jezdí policejní a vojenská auta. 3- Beng Beng (Rinko Kikuchi) po celý film neřekne ani jedno slovo......... CITÁT - Jsi nějak potichu........ Paul Bloom dokonce okrade pražského stánkaře. POZOR SPOILER - Je chycen za krádež jablka - KONEC SPOILERU. CITÁT - Jablko?.......... Finále je romantické, smutné, výbušné a velké. Nebo spíš zbytečně prodlužované. CITÁT - Chutná jako alobal.......... Staršího Blooma Stephena si zahrál Mark Ruffalo. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Příjemně stylizovaná, ale nakonec neukočírovaná komedie, která se režisérovi rozpadla mezi prsty. Skvělému hereckému obsazení jasně vévodí úžasně ztřeštěná milionářka Rachel Weisz, naopak Ruffalo a Brody jsou hodně nevýrazní a nezábavní. Čtveřice hlavních hrdinů je vláčena po celém světě, všichni intrikují, až je z toho nakonec taková smotanina, že jsem se jednak ztrácel v ději a jednak mě to přestávalo bavit. Našince potěší část filmu odehrávající se v Praze, která navíc díky skvělé lichotivé kameře působí jako učiněný ráj na zemi. Čili za tu krásnou Prahu, za božskou Rachel a za scénu, kdy se Brody nechá na kole srazit žlutým sporťákem dávám tři hvězdičky...... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu se sešli hned tři moji oblíbení herci, Josepha Gordon-Levitta nepočítám, ten tam byl asi na dvě vteřiny (nechápu). Do Adrienových očí bych se mohla vpíjet snad celé hodiny, Mark Ruffalo je svérázný manipulátor a Rachel Weisz, té to její nadšení prostě žerete. Rinko Kikuchi znám z Babelu kde byla skvostná, tady též. Ta to má všechno na háku. Film baví, nenudí, rychle plyne a celá ta stylizace je velmi příjemná na oko. Pohoda. Pěkné scény: Když Bang Bang jen tak mimochodem uřízne Stephanovi větev co mu překáží ve výhledku a on jen tak mimochodem poděkuje; vážná debata dvou bratrů a za nimi se projde velbloud; na začátku kdy jsou v tom baru, hraje hudba, chlápek na klavír a kamera jede doleva a je záběr kde čísi ruka krátce hraje na skleničku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Okrem Českej republiky pracovali filmári aj v Srbsku, Čiernej Hore a Rumunsku. (MikaelSVK)
  • Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58. (Dekovnik)
  • Tři hlavní postavy jsou inspirací z knihy Jamese Joyce "Ulysses". (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama