Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hrdinka ve filmu převážně běhá, bulí nebo do něčeho vráží. A je neskutečně protivná. Neumí se vypořádat s city, reaguje hloupě. Způsob, jakým nakládá s nečekaným darem, je absolutně pitomý. Závěrečné vysvětlení a zakončení je nesmyslné a nechá víc otázek než odpovědí. Včetně toho, že by vůbec nefungovalo. Vážná doprovodná hudba mě k tomuto typu příběhu přišla rušivá. SHRNUTÍ: Takhle vypadá názorná ukázka neschopnosti naložit se zázrakem. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se bála jiného konce, bála jsem se, aby to nedopadlo třeba jako Donnie Darko. Fakt jsem se bála. Už se nebojím, už vím. Byl to moc pěkný film; k dnešnímu dni se mi hodil. A ten kluk byl skvělej, viď, Makoto :-) Dodatek: dnes ráno jsem se probudila a co prvního mi připadlo na mysl? Film, který jsem shlédla včera večer. Asi mi z mysli jen tak neodejde... Dodatek k dodatku: i po několika týdnech, měsících se mi náhle v mysli zjeví toki wo kakeru shójo... protože ten film za to stojí. A protože na ten film prostě nemůžu jen tak zapomenout... musím ze 4* udělat 5*. ^^ ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Sympaticky odvyprávěná teen romance s nádechem scifility odehrávající se okolo jedné partičce středoškoláků. Proto pějme písně díků čemukoliv božskému, čemuž vděčíme za to, že film není trapně infantilní jako mnohé seriálové anime dnešních dnů. Začátek samotný ještě nějak extra není, ale pak se překlopí do fajn odlehčeného příběhu s relativně uvěřitelnými charaktery (a žádná školačka tu naštěstí nemá hrudník jako velbloud dvouhrbý vaky) a nadsázkou, která se ke konci vytratí a celé to zvážní, což filmu vůbec nesluší a konec je dost nijaký a rozhodně nemá potřebný dopad na diváka o jaký se snaží (což zvládlo třeba pět centimetrů za sekundu Makota Šinkaje prodat mnohem lépe). Povedená oddychová záležitost, nic víc, nic míň. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Dobry scenar, jedoduchy ale silny pribeh, ako sa dozvedam, je to velmi znama knizna predloha, ktora ma niekolko TV spracovani, neikolko filmovych spracovani a teraz aj toto anime. Co sa tyka formy, tadicne 2D-3D kilsovite prevedenie. Pribeh to vsak posuva k tomu lepsiemu, co v anime filme za rok 2006 v japonsku vzniklo. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Proč já se do těch anime zas a znova pouštím, když vím, že mě to téměř pokaždé nebaví. K tomuto filmu jsem se dostal díky zajímavému sci-fi názvu, ale nakonec jsem hodně zklamán. Nebavilo mě to, nezaujalo mě to a celkově se mi to skoro vůbec nelíbilo. Ten příběh je tak divně poskládaný a ani hlavní hrdinka si mě nedokázala získat. Ocenit tak můžu jen ten nápad s cestováním časem, ale jinak to zpracování bylo na můj vkus nepovedené. 30% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V cenách Sitges (2006) získal Mamoru Hosoda cenu nejlepšího animátora. (NGP)

Reklama

Reklama