Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Já se bála jiného konce, bála jsem se, aby to nedopadlo třeba jako Donnie Darko. Fakt jsem se bála. Už se nebojím, už vím. Byl to moc pěkný film; k dnešnímu dni se mi hodil. A ten kluk byl skvělej, viď, Makoto :-) Dodatek: dnes ráno jsem se probudila a co prvního mi připadlo na mysl? Film, který jsem shlédla včera večer. Asi mi z mysli jen tak neodejde... Dodatek k dodatku: i po několika týdnech, měsících se mi náhle v mysli zjeví toki wo kakeru shójo... protože ten film za to stojí. A protože na ten film prostě nemůžu jen tak zapomenout... musím ze 4* udělat 5*. ^^ ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Hoci som toho zatiaľ nevidela veľa, už viem že anime mám rada. Ako lepšie spracovať sci-fi tému skákanie v čase než v anime, kde neexistujú žiadne obmedzenia. Vzťah Makoto a Chiaki mal nakoniec celkom iný význam ako som čakala a celkom ma to dostalo, aj keď tentokrát bez sĺz. Celkovo by som povedala, že mi tú chýbala hlbšia myšlienka. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý nemal byť animákom. Lepšie by sa mi na príbeh pozeralo, keby to bol hraný film - tým ale nechcem povedať, že by to zvýšilo kvalitu snímku. Len keď som sa na to pozeral a videl som tam karikatúrne tváre hlavných predstaviteľov, ktoré sa strácali v návale všednosti a neosobnosti, prišlo mi to akosi ľúto. Film stavia na predpokladám zaujímavej knižnej predlohe a cestovanie v čase je tu podané ľahko a nenásilne. A keď film skončí, nemôžete povedať, že ste nad filmom strácali čas. Film dokáže byť emotívny, dokáže pobaviť a aj keď nestavia na veľkej myšlienke, dokonca je priamočiary čo sa týka výpovednej hodnoty, ide z neho určité čaro. Ale mne to bohužiaľ nestačilo. Videl som omnoho lepšie animé filmy, ktoré sa hrali nie len s dynamikou deja, ale aj zaujímavou formou animácie a aj príbehom. Tu tie veci trochu chýbajú. Film je pomalý, vláčny a úprimne mi lezú na nervy dievčatá, ktoré sú neustále zmätené a snažia sa riešiť nepodstatné veci od podstatných. Je veľmi málo ženských hrdiniek, ktoré by ma dokázali zaujať a Makoto to rozhodne nebola. Pre mňa priemer, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Ačkoli samotný námět a nakonec i provedení je dobré, při hodnocení musím souhlasit s komentářem Sysla_cz. Je to prostě nevěrohodné. Sice se to s postupem času zlepšovalo a závěr byl povedený, pořád mě to ale nedokázalo přesvědčit, že se hlavní postavy chovají volně podle vlastní vůle a ne podle předepsaného (a sem tam nelogického) scénáře... i když to jsou japonci. Přesto tenhle film určitě stojí za pozornost, osobně jsem možná jen čekal trochu víc. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Toki wo kakeru šódžo je skutečně blesk z čistého nebe, jelikož režisér ani scénárista na svém kontě nemají příliš známých a uznávaných děl (a značná část hereckého ansámblu ani nemá záznam na ANN). Na druhou stranu Jasutaka Cucui, autor mangy, dle níž byla Dívka skákající časem natočena, je rovněž autorem původního příběhu Papriky a to už naznačuje, že by mohlo jít o cosi velkého. A stejně tak činí dosavadní pozitivní ohlasy. Hlavní hrdinkou je Makoto Konno, lehkovážná středoškolačka, která jak název filmu napovídá, získá schopnost vracet se v čase (realita se šmrncem nadpřirozena je přesně to, co mám rád). V duchu své nátury toho začne využívat především ku svému pobavení a ve svůj prospěch, ovšem čas nejen že na nikoho nepočká, ale také nikoho nenechá, aby si s ním zahrával. Makoto totiž není na světě sama a kauzalita je neúprosná. Příběh je skvělý, velice zajímavý, místy opravdu působivý a výborně zakončený. Oděn do krásného kabátku (velmi dobrá hudba a nádherně nakreslená pozadí) je hlavním pilířem tohoto úžasného anime, jež může zavdat několik podnětů k zamyšlení. Je tu ale pár maličkostí (nelogická jednání, podcenění zranění), která dojem lehce kazí. Skutečně jde o drobnosti, ovšem není jich málo a v jinak takřka dokonalém díle naneštěstí více vyniknou. 9/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • V roce 2009 v cenách Young Artist Awards vyhrála Emily Hirst v kategorii Nejlepší dabing (dabovala Makoto). (NGP)
  • Příběh filmu je založen na novele "Toki o Kakeru Shōjo" od Yasutaky Tsutsuiho z roku 1967. (Shley)

Reklama

Reklama