Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

oje 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Blair Witch byl čekal víc. Pěkná výprava na střední východ a začátek filmu slibně navnadí. Pak jsem ale příliš uspokojen nebyl a moje očekávání se změnilo v čekání na konec. Snaha o atmosféru na mně nezafungovala, postavy a jejich dialogy byli slabé. Dejme tomu, že trocha úzkosti by se našla ale jinak se táhlo jak smrad. Sázka ne strach z neznáma se tentokrát nevyplatila a chybělo pár nápadů, které by rozehnali tu monotónní nudu. Jako thriller slabé, jako válečný film ještě slabší. Podobnými snímky, ve kterých se se zlou potáže skupinka vojáků, jsou například Mrtvá hlídka nebo Rudý písek. Alternativa: Deathwatch, Red Sands, Bunker. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jak já byl rád, když to skončilo! Daniel Myrick má dost nešťastné nadání vzít si zajímavé téma a nudit jím diváka k smrti. V The Objective sledujeme vojenskou jednotku (v celém filmu je snad jen jedna žena, a ta je navíc zahalena v burce, takže když se u toho člověk nudí, nemůže se koukat ani po ničem jiném), která se v afghánských horách střetne s nadpřirozeným nepřítelem. A je hrozná zábava ji při tom pozorovat. Vojáci jdou pouští. Vedro. Žízeň. Objeví se světýlko. Ratatata. Jeden mrtvý. Hádka. Fuck. Jdou dál. Vedro. Žízeň. Objeví se dvě světýlka. Ratatata. Samozřejmě trochu přeháním, občas se místo obyčejného světýlka zjeví přízrak v jiné podobě, ale na zábavnosti filmu to nic nemění. Mohlo to být zajímavé sci-fi, bohužel výsledek je poloamatérský nedonošenec, který nezasluhuje větší pozornosti ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Bohužel jen průměr, i když se slušnou hudbou a tajným pracovníkem, držícím artefakt, který se nalézá ponejvíce v Jižní Americe. Jak známo, po zkonstruování německými inženýry létal a z jeho aerodynamiky byli paf přední letečtí odborníci. Zápletka s imány se mi tam moc nehodila, i když snaha se cení a nikdy dopředu nemůžete vědět, co kdyby, že? ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, po celkem dobrém Slunovratu přišlo zklamání. Totálně od začátku jsem nevěděl co se děje, ne že by film byl nějak složitej ale je prostě tak neuvěřitelně nezáživnej až by z toho člověk blil. Co je dále dost špatné je naprostá neatmosféra, kde u Blair witch učůrávám strachy tam se u Objective spíše směju. Myrick šlápl hodně vedle. Ale nápad nebyl vyloženě špatný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Austrálčan sa ťa vždy zastane.“ Dal by som aj 60%, ale postupom času sa začne pôsobivá atmosféra, príjemne zbavená krvi a nezmyselných akčných scén, vytrácať do neznáma a na jej miesto nič zaujímavé neprichádza. Herci sú len sympatickí, výprava len zaujímavá, prostredie len pôsobivé. Možno ak by to bolo o čosi kratšie... alebo ak by sa toho dialo predsa len troška viac... alebo ak by to viac tlačilo na pílu napr. v odpovedaní na „základné otázky“... možno VTEDY by to bolo za 60%. Takto dávam len 40%, ale s tým, že je to o dosť lepšie, ako iný talibanský vojenský horor, Krvavý piesok. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)
  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)
  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama