Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk, který moc anime neholduje, nevěděl jsem, s čím Afro Samurai příjde. Popravdě... moc jsem mu nevěřil. Ale nečekané se stalo skutečným a já si dosytosti užíval nadpozemsky propracovaný příběh o dvou páskách, sladké chuti pomsty a jednom mlčenlivém samurai, který po tom všem touží... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé anime, které, podobně jako OVA Hellsinga v japonsko - americké produkci nabízí poměrně expresivní vizuální stránku s důrazem na neustálou kinetiku a především spoustu a spoustu brutality. Za to jednoznačně palce nahoru. Jak je na tom ale jako celek? Epizoda 1 - Number two: Příslib akční nekompromisní zábavy s ne příliš složitou, nicméně velice zajímavou mytologií. Ostře konturovaná animace v neustálém pohybu a obsahově klasická "technologicko - historická questovka". Potěší poměrně solidní nahláškovanost. Jako opening ideální.. ***** / Epizoda 2 - Okiku: Retrospektivní díl, zabývající se mládím malého Afra, z hlediska děje ale po nářezovém první díle velký krok zpět. Potěší nahota, sexuální scéna a opět spousta brutality, jinak ale spíše pomalejší. *** / Epizoda 3 - The Empty Seven Clan: Akce začíná být monotónní a Afrův ukecaný poskok těžce nesnesitelný. Díky bohu, že alespoň finále ve vzduchu má nějaké grády (hudba!!!) a poslední záběr dílu dává tušit, že se v dalších dílech odbudou alespoň nějaké ty "velké dějiny", ačkoliv už je docela předvídatelné, kam to bude směřovat... *** / Epizoda 4 - Kuma: Retrospektivní díl, který udělal z Afra nezajímavou postavu (vše vyřčeno a není moc o co stát) a k pointě se hrabe skrze, sice akční, ale naprosto monotónní nudu plnou zoufalých pokusů o velké emoce. Slabé ** / Epizoda 5 - Justice: A ne... Zklamání, WTF a jeden démonický záporák, který je stejně na celém tomhle samoúčelně brutálním a byť vizuálně zajímavý, obsahově naprosto ubohém anime stejně to nejlepší.. Škoda... *** ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ke stylu Manga mám zafixovanou japonštinu, tady to je trochu zvláštní poslouchat anglickej dabing a chvíli mi trvalo, než jsem si na to zvyknul, stejně tak bylo divný poslouchat u toho hip-hoperské songy, které mi k tomu jednoduše nepasovaly. Atmosféra je tu příjemně tajemná a dobře koukatelná. Příběh je slabší, od prvního dílu víte jak to dopadne a Afrův kolega tam je jen proto, aby řeč nestála, ale stejně mele jen samé nesmysly, takže po pár dílech začne být docela otravný. Naštěstí to má jen pět dílů, takže se z toho nestane naprostá blbost. Poslední díl se mi líbil nejvíc. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

"Gotta catch them all" .......................................................... hodne slusna "vykradacka" ;) .............................................................. Chapu ze Lucasovi se povedl obnovit hrdinsky pribeh v podobe mladika ktery musi prekonat otce ........................... no to je jedno ............................ je to jenom o grafice a je to .................................... mmmmmm ................................. no proste mi prislo ze misto tradicnich precitlivelych prihlouplych prehnanych (......) animee postav konecne nekoho napadlo nasadit tam trosku sarkasmu (treba serial doktor House by se bez nej sesypal jako domecek s karet) ....................................................... tak do toho gulase nasypali "nigga styl" ................................... nastesti zapomeli hrdiny vyzdobit jako vanocni stromecek zlatymi retezi a budiky .................. nezapomeli ale na roboty a .................. achjo proc proc tohle vlastne psat ze ? ...................................................................... grafika je hodne o spiralach a vlnovkach o zastavovani pohybu v pulce, pusobi to jakoby se na "cosi" cekalo, taky se tam objevuji kirbyho tecky v podobe plapolajicich "afer" hlavnich hrdinu ........................................................................ divat se na to da ale az se objevi neco noveho tak po tomhle nestekne ani pes ................................................................ vzhledem k tomu jakou mam dneska nepratelskou naladu tak tomu dam ??? hvezdicek, to abych nevypadal jako zhrzenej filmovej kritik ()

predators 

všechny recenze uživatele

...tak ačkoliv se jedná o kreslený film, teda nic pro děti:-) A jak se říká, že by se člověka krve nedořezal, tak tady je červená nejpoužívanější barva:-) Ale pojďme k filmu samotnému...pokud máte nějakou tu lepší tv(rozumějme HD), tak jsou to naprosto vizuální animované orgie, bohužel s malou a asi jedinou vítkou. Některé screeny jsou dost nepřehledné. To může mít však i kladný vliv, a to ten, že se na film podíváte znovu. A ještě v rychlosti, vynikající hudba, dabing S.L.Jacksona a podíváte se na to znovu. Toď vše...75% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama