Reklama

Reklama

Tři středoškoláci najdou na internetu inzerát, prostřednictvím kterého jakási postarší dáma hledá partnery ke skupinovému sexu. Kluci jsou z toho hned celí pryč a rozhodnou se, že to zkusí. Vydají se k autorce inzerátu, ale vůbec nepočítají s tím, že je u cíle bude čekat něco jiného, než na co se původně těšili, a že se celá jejich cesta během krátké chvilky změní ve strašlivou noční můru. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (282)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Anal Penetration = Eternal Damnation. No to mi ho, Ježíši, vyndej.. Na první i na druhý pohled nekonzistentní směsice černé komedie, exploitationu a akčního dramatu, jenž se opírá o suverénní výkon Michaela Parkse jak věřící o otčenáš. Od Smithe hravě provokativní ukázka toho, že (protiteroristické) zákony se dají podle potřeb ohýbat stejně jako Písmo svaté - tvrdím to pořád, problém vždycky byl, je a bude jenom v lidech a jejich výkladu. Koneckonců, sami jsou autory výše uvedených "předpisů" a od nepaměti praktikují zásadně jen ty pasáže, které se jim zrovna hodí do krámu. Pokud by se natáčela hraná verze Simpsonů, Goodmanovi obarvit vlasy na bílo a role zprávaře Kanálu 6 Kenta Brockmana je obsazena.. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Až zas tak jiný Kevin Smith to nebyl. Téma Boha, ďábla a fuckování za každým druhým slovem si protlačil i sem a vlastně jsem se docela nasmála. Michael Parks coby charismatický, užvaněný vůdce sekty je výborný. Trefně nám to v závěru shrnul Johna Goodman: "Lidé se chovají divně, když si myslí, že na to mají právo. Ale dělají ještě horší věci, když jen slepě věří." Tyto zjevné pravdy mají větší problém vstřebat Američané se svým sklonem až fanaticky propadat náboženství, nás to až tak moc nerozseká, s takovými prdlouši by si naštěstí většina z nás hodně rychle vytřela prdel. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzaujímavejších filmov poslednej doby! Označenie horor mu dosť škodí. Je to totiž originálny mix žánnrov, ktorý v celkovom vyznení pôsobí neuveriteľne poctivo. Pre mňa to bolo rovnako pôsobivé ako oscarové TÁTO ZEM NIE JE PRE STARÝCH. Prístup k téme sekty je takmer dokumentaristcký a skvelo funguje s hororvými i policajnými dejovými líniami. Priamočiare riešenia týkajúce sa už využitých postáv a nápadov je odvážne a vysoko funkčné. Obsadenie Michaela Parksa a Johna Goodmana bolo vyslovene geniálne... rovnako ako anjelske trúbenie... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt slabší pasáže, která začíná s příchodem speciální jednotky, dal bych určitě 4. Kevin Smith rozhodně nezklamal, ten chlap to se mnou prostě umí. Abina Coopera bych bez váhání označil za jednu z nejvýraznějších filmových postav, klidně i historie. Red State by mohl být určitě lepším filmem, ale ve druhé půlce mu bohužel jaksi dojde dech. Náboženství je zlo!!!! 60% ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Smith je pán a dosť veľký. Pofuckovať celú distribúciu a ísť na vlastnú päsť chce odvahu a gule. Kevin to všetko má. Ale k filmu samotnému. Toto nie je to pravé orechové.. fanúšikovia to vedeli hneď, rejžo to vie tiež, tak prečo vlastne Red State vznikol? Zrejme sa potreboval vyventilovať a naložiť to každému od cirkvi, politikov až po otázky sexu. Je pravda, že Smithove filmy máme radi pre jeho nekompromisný humor, no práve tým humorom a tým ako ho podá nám chce niečo povedať a poukázať na veci, ktoré sa mu nepáčia (alebo si z toho urobiť riadnu prču). Red State je stále o tom istom. Opäť sa niekomu niečo nepáči a má potrebu si obtrieť hubu o všetko a všetkých. Prečo, ale vymeniť geniálny humor a dialógy, z ktorých ľudia padajú zo stoličky za akciu? To vie asi len jeden človek. V každom prípade to celé funguje asi tak na pol plynu a i keď je technická stránka filmu zvládnutá celé to vyzerá nejako podivne :) Krása minimalizmu zostala nevyužitá a dialógy ani dianie vo filme neprinieslo nič z čoho by divák zostal obarený.. až moc priamočiare bez akejkoľvek odbočky. V podstate mi ten film nestojí ani za tých pár riadkov, ale mal som akúsi potrebu ;-) asi takú ako Smith. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Kevin Smith si ve filmu zahrál muže, který vykřikne poslední větu filmu: “Shut the fuck up.“ (Vlado666)
  • Rodina Cooperů je inspirována Americkou církví "Westboro Baptist Church" vedenou Fredem Phelpsem, která je známá zejména pro své homofóbní ideologie. (DanteZ)

Související novinky

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Další smithovka bez Jaye a Boba

Další smithovka bez Jaye a Boba

08.07.2010

A taky bez vulgárního humoru a popkulturních odkazů. Po krimikomedii Poldové zkusí Kevin Smith další nový žánr – horor. Přesněji řečeno – politický horor. Projekt Red State není žádnou novinkou,… (více)

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

Brad Pitt v další adaptaci Homéra?

18.10.2008

Tentokrát si ale místo Achilla zahraje Odyssea. Ale pozor – logická úvaha, že by se mohlo jednat o pokračování antického velkofilmu Trója, je zcela mylná. Projekt studia Warner Bros. The Oddyssey,… (více)

Reklama

Reklama