Reklama

Reklama

Marnie (Famke Janssen) si v domácí vazbě má odpykat trest za vraždu svého manžela Mikea (Michael Paré). Ten ji v manželství týral a nehodlá s tím, jak se zdá, přestat ani po smrti. Jeho návštěvy jsou čím dál častější. Pomoc a pochopení hledá Marnie u svého přítele Joeye (Ed Westwick) a u bývalého Mikeova parťáka Shankse (Bobby Cannavale). Otázkou je, zda se jí dá pomoci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkal, že je to na způsob Disturbie- náramek na nohu, ani na krok s domu.. Ale pak se to celé rozjíždí v duchařském sice průměrném, ale dobrém pozvolném tempu. Mrtvý manžel nechce odejít na onen svět a dělá své ženušce i po smrti pořádné peklo! Těsně před koncem, jsem si myslel že se Marnie, nechá zatknout za vraždu Joeyeo, kterého duch zabije po jejich milostném románku - mimochodem hodně brutální zabití. A ona bude za blázna, kterej se pominul a odvezou jí s domu a tím pro ní utrpení skončí. Ale to se nestalo... Škoda jen, že se to neodehrává někde na kraji vesničky v domě, atmosféra by byla určitě lepší.. ale i tak mohu doporučit zkouknout, rozhodně nepatří do kategorie béček! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Můžete-li Famke, film si určitě užijete. Protože tenhle film je Famke a pak dlouho dlouho nic. Přemýšlel jsem, jestli její věčně odhalená ramena (vždy alespoň jedno) byla náhoda, nebo čirý záměr. V každém případě chvályhodné. Asi to byl záměr, ale Famke prostě ukradla celý film pro sebe. V žádném jiném filmu, který Famke natočila po Zlatém oku mi už něpřišla tak žhavá a šukézní, jako v této bondovce. Což mě dost mrzelo. Až do teď. Ve 100 Feet je to stará dobrá Famke, která by vás pouhým pohybem prstu dokázala přimět k čemukoliv. Zajímavý mi film přišel ještě z několika stránek. Je docela dobrý, pokud se odehrává v dramatické rovině (žena odsouzená za vraždu svého tyranského manžela, sama v domě, balí mladičkého poslíčka a bojuje s kolegou svého zavražděného manžela). Ta duchařina tam je jaksi navíc a v podstatě nepřináší vůbec nic nového a zajímavého. Přesto mě ten duch něčím trochu zaujal (ne jen tím, že jeho předobrazem je můj oblíbený Michael Paré). Měl prostě něco, co nemá každý filmový duch. Závěr je dost kýčovitý a jaksi vycucaný z prstu (dost ten film shazuje), ale není to vůbec iritující podívaná. Protože Famke vládne! ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem si tuhle komorněji pojatou duchařinu docela užila. Bylo to dostatečně napínavé a párkrát jsem se fakt lekla. Zamlouval se mi i herecký výkon Famke Janssen představující ženu terorizovanou duchem svého manžela, kterého kdysi v sebeobraně zabila. Určitou výhradu bych však měla k závěrečnému rozuzlení, kde duch zničehonic vyměkl a nechal se uplatit snubním prstýnkem. Triky se teda taky moc nepovedly, ale to mě zase tolik netrápí. (60%) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Docela slušná duchařina komorního rázu, která mě docela překvapila. Těch cca devadesát minut uběhlo jako nic a neměl jsem ani nutkání dělat pauzy či nějaké jiné činnosti, což je v poslední době vyjímka, neboť s horory americké tvorby to jde v poslední době od desíti k pěti. Michael Paré už ale klesnul na absolutní dno, protože hrát ducha, který neřekně téměř jedinné slovo, není potřeba žádné mimiky ani náznaku jakéhokoliv prvku herectví, mi přijde jako kariérní konečná:-)hodná snad pouze pro komparzisty. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Táto "One man show" ( vlastne "One woman show " ) je rozťahaná a vyťahaná ako tepláky "kolenačky". Partička na čele s Ericom Redom dúfa, že ma udrží v napätí hodinu a štyridsiať minút bez toho, aby som si viečka prilepil o čelo izolepou. Proti strate pozornosti nepomáha ani Famke, ktorá hrá ako o život a doslova lieta po miestnostiach. Efekty na záver by zrejme lepšie spichla moja mama na šijacom stroji. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Shanks by nemal byť priradený k prípadu. Keďže obeťou bol jeho zosnulý kolega, došlo by ku konfliktu záujmov. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se v New Yorku v USA a v Budapešti v Maďarsku. (Terva)

Reklama

Reklama