Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

Radko 

všechny recenze uživatele

Geneticky modifikovaná je nielen kukurica a pšenica. Najnovšie sa z filmových štúdií volá i po GMO krvi. Všetkých nás spasí, ak krv nám: krvilačným potvorám v tele skvasí. Infikuje sa novým mutantným vírom, zbohom veľké tak následne dá nenásytným upírom. Akýkoľvek film volajúci a vyžadujúci si technologické úpravy živých organizmov má jedno spoločné s plánmi oligarchov, radikálnych ekológov a mocných tohto sveta: redukovať početný stav ľudstva na nevyhnutné minimum. Presne takéhoto konceptu sa následne držia aj produkty zábavného priemyslu. Obohatené o akože originálny scenár, ktorému dominuje, ako inak "ludskosť". No jasné. V skutočnosti ide o jediné: nič, likviduj, páľ. Debilina ako vyšitá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Holky POZOR!!! Nějakej debil to naschvál přeložil podobně, ale na mě si nepříjdou!!! Docvaklo mi to ještě před půlkou!!! Tohle není STMÍVÁNÍ!!! A to ty pitky ze 7C by se byly schopné do krve hádat, že je. Není to vůbec o tom, jak psali v Brávíčku, nestojí to ani za starou Bellu a vůbec, ale ani na malou chviličku, tam nehraje PATYZÓN (Ježíš, ten je tak SEKSY!!!). Místo něj je tam nějakej pitomej dědek, podle oficiálního translátoru distributora prej Uhlovodík Jestřábe. No už jen to pitomý jméno! Ten mi teda nad postelí viset nebude. Jo a taková zajímavost: Jako druhou hlavní roli tam hraje ten chlápek, co napsal Robinsona Crusoa. Jsme to zrovna braly... Dobře jetej xicht, asi to bude autobiografický jako Stephenie. Ovšem na ní nikdo nemá! Ani Hery Potrat! A navíc má Radcliffe malýho šulina, né jako Robertek! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

I když mi místy chyběla atmosféra i pořádná akce, nepříliš nápaditý děj jede samospádem a do paměti se mi film jako celek vryje jen velmi obtížně, do prachu země ho zašlapávat nebudu. To možná udělají ti, kteří čekali pořádný restart upírských filmů. Já nečekal nic, a dostal nezajímavou story v paradoxně velmi zajímavém světě!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tu je zase upířina podobná Bladeovi nebo Noční hlídce, která přichází s malou obměnou, kdy celý lidstvo jsou upíři a docházi krev a vypadá to celý úžasně temně a drsně, na čemž se podíli i skvělý masky, i když se moc často neobjevujou, ale jaksi už horší to je se zábavností a hlavně s celkově upoutáním diváka, kdy se mi to sice líbilo, ale celej film sem měl pocit, že mi je všechno, co se tam děje, úplně fuk, navíc mi přišlo, že by se to klidně obešlo bez hvězd jako je Dafoe nebo Hawke, nebyli nějak výrazný a klidně by to za ně mohl vzít někdo neznámej,ale potěšili aspoň. 3,5 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Upíři, zombie a bůhví jaký jiný havěti už jsou tak propíraný témata, že je problém najít nějaký námět, který by ještě nebyl zfilmovaný. U Svítání to každopádně zase vyšlo. Zase se jedná o film, který svým obsahem dokáže být úplně jiný, ale opět je, alespoň pro mě, hrozně nudnej. Akce byla slušná, ale víc z toho dělali horor. Příběh neměl city a vlastně mě vůbec nezajímalo jak to dopadne. To je to nejhorší, co film může podkat. Přesto zpracování bylo super. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Bratia Spierigovci chceli vo filme upírov, ktorí majú klasický vzhľad netvorov, ale zároveň je z nich cítiť modernejšiu interpretáciu. (Greenpeacak)
  • Nakrúcanie sa začalo 16. júla 2007 v Austrálii na Zlatom pobreží (Gold Coast) v Queenslande u Warner Bros. Movie World studio a v Brisbane. (Greenpeacak)
  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama