Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh s čínskými motivy. Nebýt Jeta Li a Jackieho Chana pochybuju, že by producenti takový scénář vůbec kdy schválili. Všechna možná klišé vyplňují "cestovací" pauzy mezi souboji, které jsou naštěstí (díky za Yuen Woo-Pinga) opravdu dobré. Snad příští spolupráce Jeta a Jackieho (prý pro Čínu) dopadne lépe. Tohle je jen lepší průměr. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Už trailer dával tušit, že půjde spíše o popkornovou zábavu s prvky sporadického humoru zaměřenou na casual diváky, nežli návrat nějaké legendy ze starých dob. Slza nostlagie mi ukápla když jsem spatřil Opičího krále s jeho kouzelnou tyčí a vzpomněl si, jak požíral císařovi broskve na Hoře pěti prvků. Jet Li i někdy jako opičák vypadá, takže mu jeho postava sedla a Jackie Chan je v rámci role opilce jako ryba ve vodě. Oba zahráli obstojně a je vidět, že "jejich kung-fu" jim ještě slouží. Jason coby wannabe kung-fu bitkař je zde tak trochu navíc a to i přesto, že představuje hlavní roli. Akční scény jsou na slušné úrovni, souboje jsou celkem přehledné a neurazí, zato soubojové hrátky JL vs. JCH zde excelují. Golden Sparrow je sice sladká, ale bílovlasá Ni Chang se svým bičíkem tu dominuje. David Buckley odvedl na hudebním doprovodu kvalitní práci a posouvá film směrem nahoru, i přesto, že jsou některé motivy malinko vykradené. Podtrženo, sečteno - celkem zábavná akční jízda, která však časem zmizí v propadlišti dějin. (6/10) ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Mnohými fandy asijských akčních filmů dlouhá léta netrpělivě vyhlížené setkání Jackieho Chana a Jeta Liho na stříbrném plátně skončilo jako bizarní aktualizaci devadesátkového fanboyovského mokrého snu "Mistr kickboxu". ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na setkání dvouch legend jako jsou Jet Li a Jackie Chan se čekalo hodně dlouho, až jsem se nakonec dočkal. Bránil jsem se zdejšímu hodnocení a byl jsem opravdu zvědavý jak to nakonec dopadlo. Po pravdě, nedopadlo to vůbec špatně, ale také ne nijak dokonale. Je to dobré, ale tak trochu průměrné a normální. Bojové scény, kde se Li s Chanem řeže je nespočet a rozhodně stojí za to, ale z filmu je znát, že se autoři inspirovali strarýma asijskými bojovkami a to mě trošičku zamrzelo a roznudilo. Možná právě proto dávám pouhé tři hvězdičky. Jinak je to rozhodně zábavná akční jízda, které ale chybí trošičku šmrnc a něco trošičku víc, než do toho tvůrci nakonec dali. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

K americkým filmom, v ktorých hrajú azijské akčné hviezdy som veľmi skeptický. Nech sa aziati predvedú akokoľvek, nič to nezmení na fakte, že volant drží hollywood. Tak tomu je i teraz. Pýtam sa otázku. Aké by to mohlo byť, keby mal ten film aspoň o trochu menej debilný scénár ? Ano, kľudne to mohol byť vinikajúci film. Pri úvodných titulkoch zaplesá radosťou srdce každého fanúška kung-fu filmov, vo filme je kopec odkazov na filmové klasiky a Jackie Chan a Jet Li (ten je ako Opičí kráľ dokonalý) pod taktovkou Woo-Ping Yuena frčia na plné obrátky takmer ako za mlada. Aziati odviedli svoju robotu na jednotku. Amíci zreciklovali čo sa dalo, pridali ktomu kopec (slušných) efektov a vytvorili neznesiteľne klišovitú i keď neškodnú rozprávku (nezamýšľal to niekto ako paródiu?). Back to Hong Kong. (6/10) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie trvalo 7 týždňov a prebiehalo v Mongolsku a na púšti Gobi. (Greenpeacak)
  • Jméno hlavního hrdiny, Tripitikas, je odvozeno od jména Tripitaka, mnicha, kterého doprovázel Opičí král v klasickém románu "Cesta na západ". (SG-1)
  • O choreografii soubojů se postaral mistr Woo-ping Yuen, jedna z největších autorit v oboru, jež pracovala i na filmech ze série Matrix nebo Kill Bill. (Olík)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama