Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 2

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (494)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela fajn pohádka, jenom tomu zoufale chybí hlášky. Ze soubojů sice trčí dráty víc než by bylo záhodno, ale alespoň je jich hodně a díky slušnému střihu i kameře se na ně dobře dívá. Angarano se přežít dá, ač charismatu vážně moc nepobral a Jet a Jackie na tom ještě nejsou nejhůř, i když to doublování je občas docela vidět. Naštěstí to rychle utíká a většinu času se někdo s někým řeže, takže o zábavu je celkem postaráno. P.S. Věřte tomu nebo ne, klidně bych si dal dvojku. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená rodinná podívaná, která funguje již od úvodní titulkové pasáže doprovázené neskutečně rytmickým doprovodem. Rib Minkoff nejspíše moc dobře ví co chce a daří se mu držet zábavný nadhled bez jediného škobrtnutí. Příjemná dějová linie je podtržena funkčním hereckým obsazením, v němž mi příliš neseděl jen Michael Angareno. Hlavním problémem snímku však není paradoxně to že vykrádá kde jen to jde - v jedné scéně mi chybělo dokonce jen ono známé "Kraj, Pytlík." - nýbrž klasická nemoc absolutní většiny současné filmové produkce. Forbidden Kingdom i přes svou profesionalitu a solidní zpracování nedokáže vnitřně vůbec nijak zapůsobit. Je ovšem třeba přiznat, že snímek má výborné tempo a diváka prostě a jednoduše nepustí. Na zajímavé postavy - zejména pak obě role hlavních asijských představitelů - je radost pohledět a jednotlivé bojové scény jsou i přes svou předvídatelnost pohlazením po duši. Obrovskou radost jsem měl dokonce i z Jackieho Chana, jehož bojový styl omílaný v každém jeho filmu mě již omrzel, ale ve Forbidden Kingdom jakoby byly všechny předchozí souiboje zapomenuty. Velmi jednoduchá dějová linie zde není překážkou, právě naopak, jedná se o film, který přesně trefuje onu známou kinematografickou mezírku. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice spíš komediální taškařice, než-li solidní akční kung-fu snímek, ale Jackie Chan hraje opilce s takovou chutí, že se na něj nelze nezlobit. Pánové dokazují, že se stále umějí skvěle ohánět a i když je mnoho záběrů (především pak celá Mytologie) a scén jako přes kopírák z Pána prstenů, celek je natolik sympatický a upřimný, že je člověk ochoten i při tomto průseru přimhouřit oči. Občas bych si možná představoval méně létání a více solidní akce, ale člověk nemůže čekat od východních borců to co se běžně dělá v Evropě, potažmo v US. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Víno ma inšpiruje. Som tak trocha básnik.“ Ako fanúšikovi amerických osemdesiatych rokov mi to veľa nehovorí, ale pre fanúšika akčnej ázijskej školy musí byť spoločný film Jackieho Chana a Jeta Li niečím podobným, ako pre mňa jeden film, v ktorom by sa bili Arnold a Sylvester. Hoci som sa bál, čo zo ZAKÁZANÉHO KRÁĽOVSTVA vznikne (nie, že by sa mi režisérov predchádzajúci MYŠIAK STUART LITTLE nepáčil, ale predsa len...), nakoniec ma „rodinnosť“ projektu príjemne prekvapila a cítil som sa ako keď som ako malý pozeral NEKONEČNÝ PRÍBEH a KARATE KID. Jackiemu by mali udeliť špeciálneho Oscara za celoživotné sympaťáctvo a Jetovi prechádzajú i patetické múdrosti o pomstách, ktoré nás odvádzajú od nás samotných. Fajn. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není moc fanoušků kung-fu, kteří by nechtěli vidět vedle sebe Jackieho Chana a Jeta Li. I já jsem byl moc a moc zvědavý, jak se tyhle dvě ikony porvou v jednom filmu a to nejlépe spolu. Zakázané království je proto pro mě poměrně zklamání z tohoto pohledu. Jackie Chan se vrací ke své starší roli a opět neustále pije, aby se mohl rvát a vedle něj Jet Li se nechává maskovat do podoby opice a poskakuje jak nějaký maskot fotbalového týmu a klaun dohromady. Oba by si zasloužili více, ale budiž. Velké klišé o cestě nemehla ze světa lidí k záchraně fantastického světa Opičího krále je ohraná hra na oblíbené téma, ale naštěstí má slušné obsazení a pár hezkých šikmookých slečen. těm patří velké plus, protože jejich postavy jsou krásné a zajímavé. Hlavně ta dlouhovlasá potvora, to je opravdu něco ... Přes známé schéma a tupého Michaela Angaranona, kterému bych nevěřil ani nos mezi očima, jde překvapivě o poměrně zábavnou taškařici, která ale nedokáže uspokojit milovníky pořádné akce, kterou by si Jackie a Jet zasloužili. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jde o první spolupráci mezi Jackiem Chanem a Jetem Li. (SG-1)
  • Jméno hlavního hrdiny Tripitikas (Michael Angarano) je přímý odkaz na „Tripitaku“, soubor buddhistických posvátných textů. (Olík)
  • Tento film prošel pěti úpravami scénáře, většina úprav byla provedena během natáčení. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama