Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní souhlas se Shadwellem. Děkuji mu za vynikající komentář, shrnul vše podstatné. Za sebe dodám, že kromě výborného obsazení a mých oblíbených akčních ikon, kvituju s povděkem citace na staré kung fu filmy. Už jen začátek filmu, respektive úvodní titulky jsou skvěle udělány. Film má příjemnou hudbu, parádní choreografii soubojů, dost vtipu, viděl jsem to fakt několikrát a líbilo se mi to pořád stejně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh s čínskými motivy. Nebýt Jeta Li a Jackieho Chana pochybuju, že by producenti takový scénář vůbec kdy schválili. Všechna možná klišé vyplňují "cestovací" pauzy mezi souboji, které jsou naštěstí (díky za Yuen Woo-Pinga) opravdu dobré. Snad příští spolupráce Jeta a Jackieho (prý pro Čínu) dopadne lépe. Tohle je jen lepší průměr. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

The Forbidden Kingdom=rozprávka pre dospelých,ktorá aj napriek svojmu potenciálu stráca na"šťave"kvôli réžií a slabému scénaru!Celkom nechápem ako mohli tento snímok zapredať R.Minkoff-ovi?!Z veľkolepého diela sa stala rozprávka na dobrú noc(hrozné!)Taktiež som nepostrehol dôvod o obsadení Angarana?Tento snímok drží nad hladinou malebné prostredie a dostatok akcie v podaní Chana a Liho!Pre mňa osobne letošné sklamanie..!Slabé 3* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná blbost, kterou si už sice nepustím, ale rozhodně jsem rád, že jsem to viděl. Zajímavé souboje a atmosféra film zachraňují a přes jeho okoukanost. I když do očí bije ten neuvěřitelný kýč a například na vzhled bělovlasé čarodějnice jsem si musel trochu zvykat, tak k filmu se to celkem hodí a dá se to přehlédnout. Filmová jednohubka, která neurazí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spojení hongkongského Jackieho s pekingským Jetem proběhlo rozhodně zajímavě a myslím že nejen mě se splnil takový malý sen, protože se jedná o mé nejoblíbenější asijské herce. Na filmu mě trošku zamrzela jemnost až pohádkovost, přece jen trošku větší drsňárna se z toho udělat mohla. Hlavní hrdina z Ameriky se mi taky nezdál moc v pořádku a upřímně mi k srdci ani trošku nepřirostl. Tento týpek mi zabranil dát filmu 4 hvězdy, které by zcela určitě dostal. 60% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jde o první spolupráci mezi Jackiem Chanem a Jetem Li. (SG-1)
  • Předtím, než Vrabčák vrhne šipku po generálovi, vyřkne větu: "Come drink with me." To je anglický název pro klasický wuxia film Spojení Shaolinů, ve kterém hrála Cheng Pei Pei. (SG-1)
  • O choreografii soubojů se postaral mistr Woo-ping Yuen, jedna z největších autorit v oboru, jež pracovala i na filmech ze série Matrix nebo Kill Bill. (Olík)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama