Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 3

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (494)

JFL 

všechny recenze uživatele

Mnohými fandy asijských akčních filmů dlouhá léta netrpělivě vyhlížené setkání Jackieho Chana a Jeta Liho na stříbrném plátně skončilo jako bizarní aktualizaci devadesátkového fanboyovského mokrého snu "Mistr kickboxu". ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na setkání dvouch legend jako jsou Jet Li a Jackie Chan se čekalo hodně dlouho, až jsem se nakonec dočkal. Bránil jsem se zdejšímu hodnocení a byl jsem opravdu zvědavý jak to nakonec dopadlo. Po pravdě, nedopadlo to vůbec špatně, ale také ne nijak dokonale. Je to dobré, ale tak trochu průměrné a normální. Bojové scény, kde se Li s Chanem řeže je nespočet a rozhodně stojí za to, ale z filmu je znát, že se autoři inspirovali strarýma asijskými bojovkami a to mě trošičku zamrzelo a roznudilo. Možná právě proto dávám pouhé tři hvězdičky. Jinak je to rozhodně zábavná akční jízda, které ale chybí trošičku šmrnc a něco trošičku víc, než do toho tvůrci nakonec dali. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Na setkání největších legend kung-fu filmů Jeta Li a Jackie Chana jsem čekal dlouho, ale po zjištění v jakém filmu se spolu konečně utkají a jak velké režijní nedochůdče za tím bude stát jsem litoval že to čekání nemohlo trvat ještě déle... ale naštěstí celkem zbytečně. Forbidden Kingdom sice není žádný majstrštyk rovnající se tomu nejlepšímu z HK, ale jako akční pohádka pro teenagery, jakýsi crossover mezi Karate Kidem a Drunken Masterem, funguje docela dobře. Děj je sice pohádkově hloupý, nezabírá však zbytečně moc prostoru a i ta hlavní dětská postava se, přestože vypadá jako solidní trotl, hýbat docela umí a podřezávání nepřátelských krků mu docela jde. Takže i ve chvíli kdy se nemlátí Jet či Jackie v klasický výborné řeži není nutné bít z trapnosti nad filmem hlavou do zdi. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Další bílej kluk, co chce umět kung-fu“…. Žádný nový Karate Kid, ale kouzla a čáry, brána – nebrána, hezké digitální exteriéry, hudba, dvě legendy a velmi (opravdu!) velmi soubojů. A právě na těch soubojích to stojí, protože příběh je jednoduchý a zábavnost je úměrná jejich choreu a střihu. Když nejsou, přinutí vás se zamyslet, co vše vám pohádka připomíná. A potom můžete být trochu zklamáni. Ale soubojů je tu opravdu celkem dost! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela fajn pohádka, jenom tomu zoufale chybí hlášky. Ze soubojů sice trčí dráty víc než by bylo záhodno, ale alespoň je jich hodně a díky slušnému střihu i kameře se na ně dobře dívá. Angarano se přežít dá, ač charismatu vážně moc nepobral a Jet a Jackie na tom ještě nejsou nejhůř, i když to doublování je občas docela vidět. Naštěstí to rychle utíká a většinu času se někdo s někým řeže, takže o zábavu je celkem postaráno. P.S. Věřte tomu nebo ne, klidně bych si dal dvojku. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jde o první spolupráci mezi Jackiem Chanem a Jetem Li. (SG-1)
  • Jackieho replika o prázdném a plném šálku čaje je známé buddhistické rčení. (Vojcl)
  • Film byl natočen na motivy románu "Cesta na západ", jednoho z nejvýznamnějších děl čínské literatury. (SG-1)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama