Reklama

Reklama

Na opuštěném místě

(festivalový název)
  • USA In a Lonely Place (více)
Trailer

Obsahy(1)

In a Lonely Place - zoufalý příběh strachu a vlastních pochyb v Hollywoodu. Dixon Steele (Humphrey Bogart), upadající scénarista trpící vyhořením vlastní kreativity, je najat pro adaptaci aktuálního knižního bestselleru. Namísto přečtení knihy požádá šatnářku (Martha Stewart) ze svého oblíbeného klubu o jednoduché převyprávění příběhu. Druhý den ráno je dívka nalezena brutálně zavražděna a Steele je pro policii hlavním podezřelým, nicméně aspirující herečka ze sousedství Laurel Gray (Gloria Grahame) mu poskytne slušné alibi a postupem času mezi ní a Steelem vzniká láskyplný vztah, který je však postupně nahlodáván podivným chováním scénáristy a jeho agresivní povahou, a vznikají pochyby, zda šatnářku skutečně nezabil on. (OG_Swifty)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Spoiler: Film měl původně jiný konec. Dix (Humphrey Bogart) v závěrečné hádce zabil Laurel (Gloria Grahame). Martha přišla do bytu a objevila tělo, zatímco Dix psal potichu svůj scénář. Zatknout se ho vydal jeho přítel. Poté, co dorazil, mu Dix řekl, že je se scénářem téměř hotov. Na poslední stránce scénáře byla napsána věta: "Narodil jsem se, když mě políbila, zemřel jsem, když mě opustila, žil jsem pár týdnu, co mě milovala." Tato scéna byla skutečně zfilmována, ale režisér Nicholas Ray před tím, než se film dostal k testovacímu publiku, tuto scénu přetočil koncem novým. Nechtěl, aby násilí byla jediná možnost, jak z toho ven. Nechal vyklidit plac včetně Lauren Bacallové, která v té době byla navštívit svého manžela Humphrey Bogarta. Zůstal jen Bogart, Gloria Grahamová, Art Smith, který se ve scéně nakonec neobjevil, a kameraman se zvukařem. Závěrečná scéna byla poté improvizována tak, jak jsme jí později mohli vidět. (Mol)
  • Spoiler: V trailery je moment, ktorý sa nakoniec v samotnom filme neobjavil. Počas toho, ako Laurel (Gloria Grahame) telefonuje s detektívom (Frank Lovejoy), Dixon (Humphrey Bogart) pomaly začína odchádzať, keď v tom “stratenom zábere” Laurel zavolá na Dixona a naposledy sa objímu na schodoch, predtým ako odíde preč. (Scevola)
  • Spoiler: Román Dorothy B. Hughesovej je adaptovaný zaujímavým spôsobom, totižto v knihe vyjde najavo, že Steele (Humphrey Bogart) je skutočne vrah, ale scenár je vlastne ešte pochmúrnejší, lebo nakoniec ani nezáleží na tom, že je nevinný, ale skôr na tom, že by páchateľom pokojne mohol byť. (Scevola)

Reklama

Reklama