Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Akční scény výborné. Ale to bude asi tak vše... Vše ostatní je silný podprůměr. Film nemá skoro žádnou návaznost, poskakuje z jednoho bodu do druhého, bez nějaké ucelenější logiky. Navíc divák, který se příliš neorientuje v nedávné historii Číny, bude dost zmaten a nebude asi dost dobře vědět, kdo s kým vlastně bojuje. Já sám jsem se občas ztrácel. No a hrdinské kecy a vlastenecké, propagandou smrdící proslovy ke konci filmu, diváka pomalu urážejí a znechucují... Ale to už tu napsal snad každý :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené bitevní scény holt nejsou všechno. A že jsou krutější než v Ryanovi nebo Poutech války? No a? Jasně, tak třeba dva vojáci plazící se mezi roztrhanými těly, to je jistě pořádné maso, ale kdyby ono tam zároveň bylo alespoň nějaké napěti, kdyby postavy nebyly hloupě šablonovité, kdyby děj byl zajímavější... Takhle musím konstatovat: "Nuudaa." ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Hrdinové války je sice průměrným filmem co se děje týče, ale řadu technicky působivých scén divákovi nabízí a dá vzpomenout jak moc nám v dnešní době chybí velkorozpočtové válečné filmy. Takže pokud se vám líbil Spielbergův Ryan či korejská epopej Pouta války, s tímto snímkem nemůžete prohloupit. 60 % ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Čínský válečný film: Maovi komunističtí vojáci bojují částečně bez přileb, s ukořistěnými botami a jen s lehkými zbraněmi proti vojákům stejné země, jenže z Čankajškova Kuomintangu. Kvalitní válečné scény, hrdinství obyčejných vojáků, bohužel později kombinované s patetickým pátráním po pozůstatcích příslušníků zdecimované roty. Trailer: http://www.csfd.cz/film/233786-hrdinove-valky/videa/ ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Asiatech se musí obdivovat jedna věc.. že za málo peněz dokáží rozpoutat takové vizuální orgie, o kterých si ostatní mouhou nechat jenom zdát. Američani mají Ryana, Korejci Taegukgi a Číňani Assembly. Ale pozor, válečný film je to pouze z poloviny, jelikož po první hodině a čtvrt příjde část, která se odehrává po válce, kdy sledujeme pátrání velitele Gu, který hledá svou "zmizelou" jednotku. Rozhodně doporučuju i lidem, kteří jinak válečně filmy vůbec nemusí...tenhle si vaši pozornost jistojistě zaslouží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama