Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pohodisti z MASHu by asi čumeli, aká brutálna môže byť kórejská vojna :-). Po remeselnej a technickej stránke bezchybné, ale v prvej polovici ma film s tou až príliš tradičnou výstavbou príbehu a niekoľkými ťažkotonážnymi vojenskými klišé akosi nechcel vtiahnuť. V druhej polovici, keď sa to medzi bratmi začne kaziť, však snímka naberie obrátky. Asi najviac ma potešilo, že tu nie je žiadny milostný trojuholník. Tých už mám vo vojnových filmoch naozaj plné zuby... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Sakra tohle dílo mě opravdu dostalo. Zatím nejlepší válečný film, který jsem kdy viděl. Je sice pravda, že se film několika těm klišé nevyhnul...ale kurva, když do toho chtěl Je-gyu Kang narvat i nějaké emoce, tak jak to udělat jinak? A zbytek? Ukazoval snad Spielberg v Ryanovi krutost ze strany amerických vojáků ? Ano....ale jen VELMI (raději zopakuji V-E-L-M-I) sporadicky. Tady to vidíme v "plné kráse," ovšem ne od amerických vojáků, ale od vojáků jihokorejské armády (ono je to celkem logické, že). Velkolepé bitvy jsou opravdu VELKOLEPÉ....a velice pekně udělané. A mezi těmito bitvami i zajímavý děj, který se neustále vyvíjí směrem kupředu (tzn. že se nebudete chtít jít vychcat, dokud film neskončí...i když to můžete pauznout ;o). Ale to už jenom opakuju všechny ostatní, kteří tady napsali svůj komentář. Tae Guk Gi mě opravdu dostalo....ještě teď se celý třesu. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Neurážela bych tento film srovnáváním s emerickým Ryanem. Pouta války také mají své mušky, mnohdy příliš tlačí na city, ale nelze jim upřít tak jednoznačný protiválečný kontext, že méně než čtyři hvězdičky dát nemohu. Škoda, že testosteron nejde odoperovat, kdyby jeho nadbytek šel léčit, nemusely by být války, z nadbytku estrogenu se takové pitomosti nedělají. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Ryanem mě během filmu také napadlo, ale není na místě. Vždyť krom stejného střihu jižních uniforem s ním nemá nic společného. Příběh je naprosto odlišný, nikdo nikoho nezachraňuje, pouze se válčí a poukazuje na hrůzy války. Nad Ryanem navíc vítězí v poukázání, že většina vojáků ve válce, káže vodu a přitom pije víno (masakry neozbrojených na každé straně a odsuzování těch druhých). Ryan šel přímo na věc a ukazoval válku z pozice vojáků mimo frontu, zde se jede pěkně v hlavní vlně. Pravdou zůstáva, že z příběhu dvou bratrů v půlce filmu stane pohádka, která je tak zmatená a překombinovaná, že by jí omlouval pouze fakt, že film čerpal ze skutečných událostí (o tom ale dost pochybuji). Vytýkat filmu hollywoodský střih je nesmysl, každý se inspiruje továrnou na sny, ale jen někdo má peníze na to, aby to dokázal přenést na plátno (my o tom víme své). Korejci předvedli, že filmy točit umí, tak směle dál. 90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Mnoho diváků přirovnává "Pouta války" k "Zachraňte vojína Ryana" a opravdu musím říci, že je to na místě. Ovšem kdo se domnívá, že jde o plus, ten se šeredně mýlí, jelikož "Pouta války" si v sobě nesou všechny chyby "Vojína Ryana". Nuda, prázdno, tlačení na pilu a přemíra vlastenectví a patetických proslovů. "Ryan" má alespoň vylodění v Normandii a slušné herecké obsazení, "Pouta války" skončily bohužel s topornými představiteli ústředních rolí a triviálním scénářem, hodným patnáctiletého puberťáka. Ale abych jenom nenadával, když se objeví nějaká akční scéna, stojí za to, stejně tak hudební motiv. Jinak bych vše shrnul jednou větou - když odstřihnete ze "Zachraňte vojína Ryana" vylodění v Normandii a převedete děj do Koreje, dostanete "Pouta války". 35%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama