Reklama

Reklama

VOD (1)

Jesse Metcalfe (TV seriál “Zoufalé manželky”) se představuje ve děsuplném hororu o muži, který se podvodně dostává do ústavu pro mentálně nemocné pacienty, aby odsud vysvobodil svou milovanou sestru. Uvnitř sanatoria však odhaluje, že tamější lékař (Peter Stormare - Fargo) nemilosrdně využívá své pacienty jako laboratorní krysy a dělá z nich krvežíznivé zabijáky. Podaří se oběma nešťastníkům nalézt cestu z krvavého labyrintu dřív, než je bezcitní kanibalové jednou provždy dostihnou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení se nekonalo a Insanitarium přesně splnilo své očekávání (čili průměrný thriller). Nehorší na filmu jsou určitě efekty - zlomená ruka, skřípnuté prsty atd. -, které místo aby naháněly hrůzu, jak asi tvůrci plánovali, jsou spíš k smíchu. Hlavní hrdinové jsou ale sympatičtí, hlavní padouch zlý a odpudivý a nechybí tomu ani typický konec či hodná slečna :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jackova sestra Lily je po "x"-tom pokuse o samovraždu umiestnená do štátnej psychiatrickej liečebne. Nakoľko mu nedovolia sestru vidieť, vymyslí náhradný plán. Zahrá "šialenca" a do útrob nemocnice sa dostane ako klasický pacient s duševnou chorobou. Tento riskantný plán sa odstupom času ukáže ako obrovská chyba! Metódy doktora Gianettiho sú totiž prinajmenšom kontroverzné. Obzvlášť jeho nový liek "Orpheum" , ktorý z pacientov vytvára krvilačné monštrá. Pomerne rýchly spád hneď od úvodu zaručuje, že sa divák nijak výnimočne nenudí. Niekoľko pekných gore záberov skutočne potešilo. Nápad nie zlý, no riešenie hl. postavy mi príde dosť nereálne a debilné zároveň (aj keď chápem, že inak to asi / určite nešlo). Ďalším plusom bolo správanie určitých pacientov, ktorí s tými zúženými "zorničkami", pritom celý od krvi (najmä tá "zamilovaná" :) miestami pôsobili naozaj - čo ja viem, "desivo"? Záverečná polhodinka už bola zbesilý nárez. Všade množstvo krvi, a na tých bielych stenách to budilo skutočný hororový dojem. Napriek tomu, že záver potešil len čiastočne, som milo prekvapený - 60%. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Nič, čo by sme už dávno nepoznali z iných filmov a navyše ešte dosť nudne pozliepané. Doktor, šialený vizionár sa každého osobitne snaží presvedčiť, akú záslužnú práco to on pre ľudstvo činí, takže mesiášske preslovy (v podobných filmoch určené len pre finále s hlavným hrdinom) sme si mohli vypočuť hneď niekoľkokrát. Pochopiteľne, že po celom ústave sa šuchtajú blázni s neočakávanými psychotickými výbuchmi, ženy majú rozcuchané alebo mastné vlasy (ako sa na správne pacientky psychiatrie sluší a patrí) a všetci vospolok vypliešťajú oči na svet. Nesmie chýbať ani priateľský pacient - pomocník znalý pomerov, osamelý zamestnanec s morálkou a v tomto prípade, sic len okrajovo, zároveň aj deva srdca hlavného hrdinu. Mladý muž sa infiltruje do liečebne, aby zachránil svoju sestru, neskôr sa dosť zvláštnym spôsobom snaží dokázať, že nie je blázon a to hysterickým záchvatom, útokmi na personál a demoláciou nábytku. Nie sú to celé dve hviezdy, veru nie. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Co napsat k filmu, jehož nejatraktivnějším činitelem je hlavní představitel? Vzhledem k tomu, že nejsem gay, to pro film není moc pozitivní. Sanatorium plné nakažených a hladových "zombií", šílený vědec aspirující na sympaťáka roku, no a v neposlední řadě, onen slaďoučkovský hlavní hrdina. Musím však uznat, že s hráběma v jedné ruce a Evou Longoriou na té druhé mu to slušelo víc. V tomhle "krvavém průseru" je jeho sexappeal trochu mimo mísu .-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychiatrické léčebny hororové tvůrce lákaly odnepaměti. Skýtá se tu mnoho možností a situací pro hrůzu a děs. Otázka však je, jestli již dané téma není dávno vyčerpané, a nebo jestli lze ještě pořád něčím překvapit. Tento snímek však ještě umí zaujmout. Po počátečním klidovém představení všech protagonistů příběhu a poukázání na danou situaci se rozjede dramatický vlak, jaký byl přirozeně očekáván. Příběh si pevně drží napětí až do konečných titulků. Dusná atmosféra by se dala doslova krájet. Některé dialogy jsou poněkud strmé, ale na druhou stranu, co se týče hereckých výkonů, zaslouží si pochvalu. Ztělesnění bláznů není zase tak jednoduché, jak by se mohli zdát. Zkrátka na to, že se jedná o pouhý videofilm, to dopadlo vcelku dobře. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama