Reklama

Reklama

VOD (1)

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, na čom má podiel i miestami krásna výprava, je silná. Takmer si prajete, aby sa nič neriešilo. Aby len dominantne mužný Kevin griloval hovädzie na verande, popíjal pivko z fľaše, pozoroval zvečerievajúci sa les a načúval hypnotickému spevu jemného vetra, ktorý na noc strieda celodennú letnú horúčavu. Koruny stromov šumia a okolo nôh sa vám obtiera mačka Marmeláda. Pokiaľ je Nová dcéra o tomto, je super. Bohužiaľ, griluje sa minimálne. Od určitej chvíle je dej natoľko preplnený sektami, prastarými indiánskymi rituálmi a mýtami, že som ku koncu takmer nevedel, kto je kto a čo je čo. Costner sa snažil, ale ani s brokovnicou to nezachránil. Navyše mu kolená pod polená hádže nesympatická Španielka Ivana Baquero, ktorá bola geniálna ako Ofélia vo Faunovom labyrinte, ale asi máme dočinenia s typom detskej herečky, ktorá ako dospelá bude robiť niečo úplne iné, lebo na herectvo nemá (tu sa navyše objaví s imidžom Darlene z Roseanne, čo nie je úplne ono). ()

waits 

všechny recenze uživatele

Berdejo buduje dlouho (velmi mdle) armosféru, naznačuje (nezajímavě) různé změny žánru, až nakonec odkryje karty a předvede (unavené) finále. Nevadí mi, když se film vleče jako šnek, ale bud musí být atmosféra hustá jako med nebo musí směřovat k originálnímu/strhujícímu/mrazivému/nebo tak něco finále. Nestalo se. Jediným pozitivem je Costner a to ještě ne nijak velkým. Všechno ostatní je špatně - obsazení jakési Ivany Baquero do role Costnerovy dcery, nezajímavý scénář, ale hlavně neschopnost mě, starého lekavce, jakkoliv vystrašit. Berdejo, člověče, nebál jsem se ani u těch zvuků, ani ve tmě ani na konci, když jsi ukázal to co jsi ukázal, že se nestydíš! A to se ještě zoufalý dabér snažil ti pomoc poidvným mužským hlasem ženské dcery, který v originále není. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě že herec kvalit Kevina Costnera hraje v takové blbosti. Ono už celý scénář je slepenec toho co už tu bylo x krát, ale tady je to myšleno vážně a navíc to trvá 107 minut. Navíc český dabing toho kluka je příšerný vypadá to jako by ho daboval tak 80 letý dědek :-) do toho zhruba prvních 30 minut se nic neděje pak se jakože něco děje ale z toho uvidíme prd, aby nám ke konci režisér přihodil jakousi příšerku, která nás má jakože uspojit že jsme celý film něco čekali a tak nám ji nabízí ale ono to nefunguje. 40 procent za snahu jinak je to film na jedno podívání a nic víc. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Niečo Kevinovi behá po pozemku, trhá to mačky, hádže kamene do auta, naháňa jeho deti, opatrovateľku zakope do jednej kopy a nikomu stále nič nedochádza a zas a znova posiela deti samé do domu s novou obeťou. Horory mali vždy svoje pravidlá o chovaní postáv a tiež iné zákonitosti, ale čo je veľa to je veľa. Scény sú napínavé celkom slušne, nezachránia však film ako celok a ani Costner, ktorý je vo svojej úlohe prinajlepšom slabý. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Jaj, ja se tak tesila :( Ze zacatku jsem si rikala, ze po dvaceti minutach to bude urcite zajimavejsi, vzdyt preci Kevin by mohl byt alespon minimalni zarukou. Musim rict, ze pointa me zklamala, stejne tak dejova nevyvijejici se linie (no dobra, ona se sice vyviji, ale od nikud nikam, ze?). Zas na druhou stranu, zvuky jsou desive, to se musi nechat, i kdyz si na ne v polovine filmu asi zvyknete. Prisery jsou bohuzel takove nedopracovane, no ty jejich tlamicky, skoro bych se jako divák urazila, cim ze me to tady tvurci krmi :D ... Predstavitelka "nove dcerky" mi oproti jinym nevadila, je to docela hezka holcina ;) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)
  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama