Reklama

Reklama

VOD (1)

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

tron 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, na čom má podiel i miestami krásna výprava, je silná. Takmer si prajete, aby sa nič neriešilo. Aby len dominantne mužný Kevin griloval hovädzie na verande, popíjal pivko z fľaše, pozoroval zvečerievajúci sa les a načúval hypnotickému spevu jemného vetra, ktorý na noc strieda celodennú letnú horúčavu. Koruny stromov šumia a okolo nôh sa vám obtiera mačka Marmeláda. Pokiaľ je Nová dcéra o tomto, je super. Bohužiaľ, griluje sa minimálne. Od určitej chvíle je dej natoľko preplnený sektami, prastarými indiánskymi rituálmi a mýtami, že som ku koncu takmer nevedel, kto je kto a čo je čo. Costner sa snažil, ale ani s brokovnicou to nezachránil. Navyše mu kolená pod polená hádže nesympatická Španielka Ivana Baquero, ktorá bola geniálna ako Ofélia vo Faunovom labyrinte, ale asi máme dočinenia s typom detskej herečky, ktorá ako dospelá bude robiť niečo úplne iné, lebo na herectvo nemá (tu sa navyše objaví s imidžom Darlene z Roseanne, čo nie je úplne ono). ()

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG - JOHN JAMES ( Kevin Kostner ) - Co to píšeš ? LOUISA JAMES ( Ivana Baquero ) - Dopis mámě. Díky, že jsi nás opustila. Jsi coura a tvůj nový přítel je kretén............. Čekal jsem zdlouhavý začátek, ale už okolo deváté minuty se to pomalu začalo rozjíždět. Kroky na střeše, nehrající klávesa u piána, mohyla z hlíny nedaleko baráku, kočka Marmeláda - to vše hned a bez nějakých prodlužování. Ve filmu jsem se nejvíc štítil pavouků. Rozvod, stěhování, nová škola, puberta, spisovatelský blok a situace okolo nového bydlení, je základem tohoto psychothrilleru. CITÁT - Teď se stane něco zlého....... Film je bohužel tak rozjetej, že se ke konci nějak nemohl zastavit a finální dění už je strašně přehnané. Divné bytosti ( chodci ) u kterých jsem očekával úplně jiný vzhled, proto že je to indiánská mohyla, zhasínající světlo i baterka a celé vyvrcholení strhlo tento snímek někam do 40 % CITÁT - Jsem tvá nová dcera........ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Čertsvě rozvedený tatík se s dcerou a synem odstěhuje na samotu a dceru mu tam osouloží indiánští glumové. Costnera mám rád a byl jsem na něj zvědavý. Když jsem v úvodních titulcích zjistil, že tam hraje Ivana Baquero, zajásal jsem, mám tu holku totiž docela rád. Kevin nezklamal, hraje prostě tatíka postaveného do nezvyklé situace. Z Ivany se nám klube zajímavá herečka. Z toho mála, co jí scénář poskytl (na to, že je ona sama zápletkou) vytřískala, co se dalo. Musí se nechat, že je fajn, že se ty potvory snažili prakticky neukázat. mohlo to ale být atmosféričtější a údernější, A že se tak nestalo, za to může klasicky zbytečně natažená stopáž. Už mě nebaví si na to pořád stěžovat, ale je to tak. Ale potěšil mě závěr, jak tím, co se v něm děje, tak tím, jak je nasnímán. Hodně dobré provedení. Suma sumárům slušný, koukatelný a neurážející průměr. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Slušný průser. Co bych tu mohl zmínit za pozitivum Nové dcery je snad jen působivá atmosféra v první polovině filmu a tradičně dobrý výkon Kevina Costnera, ikdyž jeho samotnou účast v tomto bijáku si moc nedokážu vysvětlit. Zbytek je ale vážně bída. Zápletka je nejen v rámci žánru zcela podprůměrná, tvůrci se snažili být sice co nejoriginálnější, přitom ale od začátku zahučeli rovnou do těch nejtuctovějších vod, o závěrečném vyústění bych tu pak mohl pronést jen pár vulgárních poznámek, ale nechám to být, snad jen mohu zmínit, že to gradování bylo tak nesoudné tlačení na pilu, až to bylo ve výsledku spíš k smíchu. Jinak atmosféra byla, jak jsem již zmiňoval, na začátku poměrně slušná, díky čemuž se tu v této etapě filmu objevilo i pár napínavějších momentů, postupně se ale spolu s odumírající kvalitou zápletky svezly do bahna i tyto prvky, takže druhá polovina je vážně už hodně prázdná a špatná. A jen tak na okraj, už dlouho jsem se ve filmu nesetkal s tak příšerně obsazenou dětskou herečkou, ta by šla, parchant jeden otravnej, protivnej, nevychovanej. Nová dcera na mě zkrátka nezapůsobila vůbec v žádném směru, já se po většinu filmu nudil, závěr mě pak svou úrovní dokonce až vadil, prostě to celé musím hodnotit jako velice nevýrazný podprůměr. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Rozhodoval jsem se mezi dvěma a třema a nakonec budu mírný a dám tu třetí. A to hlavně za tu vcelku propracovanou atmosféru, která celý film pozvedává do průměru. Místama ale na mě film působil, že ani neví, jestli chce být mrazivou podívanou nebo monstr film. Obě půle filmu nejsou zrovna souměrné žánrově a proto to jako celkem působí zmateně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)
  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama