Reklama

Reklama

VOD (1)

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář obsahuje malinký (snad i zanedbatelný) spoiler. Costnera zrovna moc nemusím, nicméně zde předvádí celkem slušný výkon. Co mi ale na filmu nesedělo, byl vývoj děje (víc psát raději nebudu, jen to, že v druhé polovině je jeden zvrat, který to poslal do kytek). Hudba i režie se povedly, ale pokud vyloženě Costnera nemilujete, asi není nic, čím by vás "dcera" oslnila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Spisovatele Kevina Costnera poslala do oněch míst nevěrná manželka, stejně radikálně se zachovala i ke svým dvěma dětem, takže tatíkovi nezbývalo nic jiného, než sbalit kufry a děti a koupit zase nějaký ten dům s temnou minulostí. Nejprve vypadá vše idylicky, i nerudná dcera si nakonec krabice vybalí a učitelka ze školy má víc pochopení, než by osamělý taťulda čekal. Jenže jak už to tak bývá, přibývat začnou nejrůznější zvuky, v obchodě se dozví kus báchorky o tom, kteří nájemníci dům obývali před nimi, a na malér je zaděláno. Výsledkem je takový nesourodý mix, který atmosféricky do určité doby až překvapivě funguje, vzápětí ale přichází solidní guláš, kdy ani moc nevíme, čeho se vlastně bát. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem obstojný film, ale je to bohužel i přes to že se mi to líbilo kopie dalších milion filmů. Rodina se nastěhuje do nějakého domu a tam se děje něco zlého. Tentokrát to není duchařina ale jakýsi monster film. Na konci příšery vypadají poměrně slušně ale než se k nim dostaneme musíme se překousat přes velké množství scén v domě které sice nejsou špatné, ale jsou fakt až moc okopírované z jiných filmů. Nikdy jsem nečekal že mi to bude tolik vadit ale bohužel u tohohle mi to vadí dost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Absolútne nevyužitý potenciál, ktorý tento inak fajn námet ponúkal. Mám rád horory, kde sa rodinka prisťahuje do domu, v ktorom ju potom začnú terorizovať bubáci. A keď to má navyše aj slušný mytologický základ a dobrú mysterióznu atmosféru, tak si rochním ako svinka v blate. Žiaľ v tomto prípade prišlo len sklamanie. Drvivá väčšina filmu je hrozná nuda, kde sa len sem-tam niečo mihne, alebo vykukne. Kevin Costner mi tu pripadal ako keby si niečoho šňupol, väčšinu času chodí letargicky s jednou mimikou na tvári po dome, sem-tam niečo niekomu povie, prípadne sa poháda s deckami alebo si zájde do obchodu.... To mytologické odkrývanie záhady mohyly pri dome ma tiež moc nenadchlo. Snímok začal pripomínať horor so všetkým čo som od toho čakal až posledných 10-15 minút, ktoré boli výborné, napínavé a konečne aj trochu strašidelné, pričom ma potešil aj úplne posledný záber. Na priemer sa mi toho dobrého ale zdá málo. 45/100 ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Problém Nové dcery tkvie v tom, že v podstate nemá trochu rozhľadenejšieho diváka čím zaujať. Je to proste priemerný, neoriginálny horor podľa nepríliš známej poviedky, ktorý v žánrovej produkcii rýchlo zapadne. Obsadenie Kevina Costnera do hlavnej úlohy je čisto marketingovým ťahom, keďže prakticky nemá čo hrať a balansuje medzi polohami vážny-znepokojený-vystrašený, ktoré pokryje aj jednoduchá mimika jeho rokmi vycvičenej tváre. Momenty napätia striedajú dlhé minúty zbytočne naťahovaných vatovitých scén za účelom dodržania stopáže. Epizódka s odborníkmi na indiánsku kultúru a históriu je dokonalou ukážkou amatérskej filmárčiny a ani Noah Taylor tomu nepomôže. Lenže pri Nové dcere som sa po dlhej dobe skutočne bál, a nie, naozaj som sa nebál toho, koľko to ešte potrvá. Depresívny záver proti srsti už len požehnal tretiu hviezdičku. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)
  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama