Reklama

Reklama

Ve vzdálené budoucnosti je vynalezen "DNA Hacking", který na základě úpravy DNA umožňuje léčit všechny nemoci a to téměř okamžitě. Vynález lze ovšem využít i jako zbraň, a proto je výzkum zničen a sabotován. O několik let později získá shodou náhod bratr hlavní hrdinky velmi důležitou věc týkající se tohoto vynálezu. O tu stejnou věc usiluje však i někdo jiný. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

honajz 

všechny recenze uživatele

Další film podle komiksu, jehož název by měl spíše znít Genová generace. Skoro bezduchá vykrádačka sci-fi filmů i PC her. Tady někdo viděl Blade Runnera a líbil se mu, a pak si šel zahrát hru Atlantis. Z té hry jsou dokonce doslova opajcnuté některé scény včetně hudby! Jen zkuste porovnat lodě, která odváží bohaté z ghet ven - ať to "ven" znamená cokoliv. Příběh se točí kolem jedné sourozenecké dvojice, kde ona vydělává jakožto nájemná vražedkyně genových manipulátorů, přičemž její brácha peníze rozhází v kasinu a popouzí proti sobě nějakého místního mafiána. A to sourozenci ještě netuší, že soused v baráku má tajemství - je jediný, kdo má možnost zvrátit k lepšímu a odstranit genové manipulace. Ty se před časem vymkly z rukou, když je chtěla sousedovic šéfová využít jako zbraň. Proč po světě běhají nějací genoví manipulátoři, proč je potřeba je vždycky odstřelit, tomu jsem nějak neporozuměl, ale o to snad ani nešlo. Důležitější byl pro tvůrce asi vzhled filmu. Zhlédli se v Blade Runneru a hodili sem neustálé zataženo, sem tam déšť, postmoderní industriální budovy s reklamními obrazovkami, ty pro jistotu hodili i na stále prolétající lodě, jenže celé to zpracovali počítačovou grafikou 90. let, takže to celé skutečně vypadá jako temnější verze hry Atlantis, nemůžu si pomoct, nebo prostě jakékoliv podobné hry. Sestřička sice běhá v mini kožených šatičkách a uvidíme jí i dvakrát kozy, ale přece jen na sci-fi film je toho trošku málo. Děj je totiž hodně předvídatelný, vzhled počítačové hry mne otravoval skoro na každém kroku, postavy mi nebyly ani trochu sympatické a snad ani jedné jsem nefandil, nějaké poselství ani pocit pořádné akce z filmu nemám... Takže trochu zbytečný snímek. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Stále nechápu, co tady dělala Faye Dunaway. V první chvíli jsem nevěřila vlastním očím. Má skutečné hraní v podobných filmech zapotřebí? Jak už tu bylo bylo řečeno, je tu plno nevyužitých a nedotažených nápadů, na kterých by se dalo perfektně stavět a celý příběh by na konec vypadal zřejmě hodně jinak. Triky a efekty byly špatné. Stačí se podívat na rozbití okna nebo výstřely s pistole. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rozvoj vědy umožňuje v daleké budoucnosti i změny v lidské DNA - čehož je s úspěchem využíváno například při léčení. Jenže - stejně jako tento mechanismus dokáže léčit, dokáže i ničit - a toho chtějí jistí lidé zneužít. Když o pár let později Jackie (Parry Shan) najde část tajného vynálezu, netuší - že na sebe a na svoji sestru (Ling Bai) upoutal pozornost těch, kteří chtějí vynález zneužít.... Chvilkama jsem měl při sledování filmu podobné pocity, jako kdysi při čtení Gibsonových knih - jenže, tyto pocity ze mne hodně rychle vyprchaly. Herecké výkony - hrozné (ale jestli si Ling Bai myslí, že když se dvakrát svlíkne, že nemusí pak už nic hrát, tak to pak jo), český dabing - ještě horší (možná ty herecké výkony nebyly tak hrozné, ale udělal to dabing), příběh - zpočátku zajímavý, ale pak už hodně překomplikovaný s nic moc závěrem. Celkově dávám plusové body za prostředí, a minusové za zbytek.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně sci-fi snímek. Generace GEN je film plný nápadů, které nejsou často dostatečně vysvětleny, jen prostě jsou a divák je tak napospas hozen do světa temného, který jako by vypadl z oka vizi pekla skříženého s Vránou nebo Kronikou Riddicka (monumentální stavba zdi). Celý snímek je tak zahalen v industriální stylu a kdyby více pršelo a hudba byla od Vangelise, byla by to ještě temnější vize ala Blade Runner. O to se film naštěstí nesnaží a je toho důkazem i DNA Hacking a vyzáblá, ale stále sexy Bai Ling v latexu a různých obdobných oblečcích. Režisér není viditelně příliš zkušený, ale má slušné nápady, chvílemi vytváří krásné (!) obrazy a někdy to přehání s patrnou levnou imitací Matrixu. Přesto jde o zajímavý krok jiným směrem, než je dnes zvykem a určitě si všichni zúčastnění zaslouží potlesk za odvahu a celkové provedení. Kdyby tam nebyl našroubovaná zbytečná romantická linie a trochu prostřiženo, určitě bych šel s hodnocením i o dost výše. Jinak pro milovníky sci-fi a industrialu určitě jasná volba. Má své kouzlo i styl a chvílemi působí jako videohra:). Zatím 2*... ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Slabý to film. Filmové efekty vypadají jako z roku 1997, plastičnost krve mi připomíná Bladea.. Začal jsem se na to dívat s tím, že je to bčkový sci-fi snímek a že to nebude nic extra.. Uvažoval jsem dlouho o třech hvězdách, film má občas svoje světlé chvíle, ale nakonec jsem se uchýlil ke dvěma. Scénář je divně poskládán, má to občas nudné scény, ale na pozadí při projíždění netu to určitě jde. Občas mě to bavilo, většinu času však ne.. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu složil Ronan Harris z legendární industriální kapely VNV Nation. (TomikZlesa)
  • Hudba hrající v klubu je od skupiny Combichrist, což je další známá EBM / Industrial skupina, kostýmy použité ve filmu se odrážejí pravě od tohoto stylu módy. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno