Reklama

Reklama

Dramatický snímek ze života obyčejných lidí. Film vypráví o třech sourozencích a jejich životních problémech. Morrie (Matthew Perry) žije svůj stereotypní život s manželkou zdánlivě bez problémů, Jay (Ben Foster) je psychicky labilní a Ida (Ginnifer Goodwin) se snaží najít sebe sama. Všichni tři se snaží najít ve svých životech štěstí a zjišťují jak důležitá je pro ně rodina... (KooNY)

(více)

Recenze (121)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V úvodu je nutné vyjádřit se k herectví Matthewa Perryho. On na mě stále působí jako člověk, kterého vytáhli brzo ráno z postele, strčili ho před kameru a řekli mu: „Tak nám něco zahraj." Zmateně, nic nechápající nakonec něco začne hrát. A kupodivu je to docela dobré. Takhle na mě působil úplně všude. Přáteli počínaje a jeho všemi dalšími filmy konče. A když to funguje všude, zde také. I další herecké výkony jsou docela slušné. Je ale potřeba říct, že dojem z filmu kazí především průměrný scénář. Řada dialogů se vede zdánlivě od ničeho k ničemu, aby se nakonec přece jen k něčemu dobrali. Mě navíc vadí hudba, která se k jednotlivým scénám nehodí. Ale příběh je docela silný. Není vůbec špatný, ale pořád jako by tomu něco chybělo. Těžko říct co. Tak jako tak má film hloubku. Nebýt počátečních vadných debat, které se sice postupně vyvinou v něco důležitého, ale trvá to chvíli a právě ta chvíle nudí, šel bych s hodnocením i výš. ()

Bounded 

všechny recenze uživatele

Nezávislák, který vlastně stojí a padá na výkonech herců, kteří to ale s přehledem utáhnou. Poselstvím, nenechat se sebou zametat, se nedá nic zkazit. I tak to ale není jen o Matthew Perrym, ale na jeho očekávanou katarzi jsem se těšil od začátku a byl za ni při konci moc rád. Kromě toho má film neuvěřitelně funkční scény jako lehání na ulici, kouření trávy a dotýkání se lidí s následným promluvením do duše. Říkám to záměrně, protože málokdy se stane, aby ve filmu "ten jiný" člověk nebyl taky strašně otravý. Ben Foster ho ale zahrál moc dobře. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem fakt nechapal, o co jde. Asi jsem uplne blbej, ale pointa takovehoto dila mi naprosto unika. Co se tyce komedialnich prvku - zasmal jsem se vsehovsudy jednou a to na konci filmu - co se tyce dramatickych prvku - tak ty jsem nezaregistroval vubec. Pro me nulovy zazitek a celkove naprosta nuda a sed - zbytecnost. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

No do perdele, tohle bylo jako co? Přesně jeden z těch filmů, u kterého za tři dny nevím, na co jsem koukal, o čem to bylo. ... o čem to vlastně bylo? Celou dobu jsem tak nějak měl problém si ujasnit, kdo je v tý povedený rodince kdo. Možná jsem to jenom nepochopil a nejsem určen pro tenhle typ filmů. Mě to jen chvílema připadalo, že jim hrabe všem. A Hilary Swank? Tak ta snad šla náhodou kolem, když to natáčeli, tak jí čapli za křídlo, dali rukavice a postavili mezi záhony a "odsoudili" k okopávání kytiček a sbírání psích hoven... Děkuji, jednou bohatě stačilo. Jedna ze soucitu, ještě že to bylo relativně krátký. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Možná by to fungovalo, ale to by nesmělo existovat mnoho zajímavějších a lepších filmů na obdobná témata. Birds of America jsou pro mě nudní a neobjevní. Styl vyprávění a příběh samotný je natolik klasický, že jsem se několikrát přistihl, že se skutečně nefalšovaně nudím. O atmosféru se to snaží (i když tak nějak moc okatě - např. sourozenci hulí trávu) a někdo jí určitě podlehne (herci jsou koneckonců zajímavý, i když jsem trochu nepochopil roli Hilary Swank). Měl jsem podobný problém jako u rovněž červeného Igbyho; s postavami jsem absolutně nesoucítil. Ale za pokus to stojí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 2008. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně ve městě Darien v americkém státě Connecticut. (Terva)

Reklama

Reklama