Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No nemám slov... Jak může být láska krutá a převratná... Velmi zajímavá komedie... Musím dát 5*. Myslel jsem, že dám 4, ale ten konec, kdy se vše úplně obrátilo mě nadchnul i trochu zaskočil..Celý film byl skvělý a plný napětí od samotného začátku až do konce..I když, srabské pro mě bylo, když Leonardo měl odjet z Michelle a své přítelkyni (Susan), s kterou pořád chodil neřekl ani slůvko, že s ní nebude, že miluje jinou nebo tak něco. Ale nic, sbalil se a prostě chtěl odjet...A jak bylo po vztahu s Michelle tak se vklidu vrátil a řekl Susan, že je rád, že je štastný, i když to asi už nebylo upřímné, to už byla spíše beznaděj si myslím.. Tento film můžu jen doporučit, pro labužníky romantických komedií... 90% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Milenci z roku 08 jsou vyloženě uspávací film. Děj plyne pozvolna, až příliš řekla bych. Emocionálně rozpolcený (pro mě už typický rys jeho postav) Joaquin Phoenix se zmítá mezi dvěma povahově rozdílnými ženami. S tím, že k citově labilní Michelle je přitahován mnohem silněji než k rozumnější a hodnější Sandře, která Leonarda opravdu miluje. Ale tak už to v životě bývá, že zatoužíme po tom, co nemůžeme mít. Když to shrnu, tak je to trochu táhnoucí se romantika. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne možno "Two lovers" brať ako melancholickú romancu akých už bolo, kde chlapík má ženskú, ktorú nevie či chce, lebo viac chce inú a citové peripetie okolo toho. Pre mňa z toho filmu šlo viac, čo racionálne ťažšie popísať (ešteže máme hviezdičky:)). Príbeh bol hlavne o láske, o vnútornom pnutí, pudovej láske, melanchólii okolo lásky a ľudských citoch, ktorým rácio nerozkáže. Atmosféru presvedčivo a citelne buduje Joaquim Phoenix, ktorý síce má vo filme akože cez 30, emocionálne však oveľa menej - je plachý, krehký, zraniteľný a detský zároveň. Celý film som vdýchla jedným nádychom až na koniec, ktorý skončil ako rozprávka - možno by som šla aj vyššie. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Milujeme filmy. Některé více, některé méně. A protože jich je strašně moc, musíme mít i filmové milenky. :) Jedním z nich se stalo tohle drama "Two lovers". Obsahuje v sobě něco zvláštního. A strašně moc mě známého z osobního života. Možná proto jsem to celé procítil a absolutně chápal postavy ve filmu. Joaquin Phoenix je sympaťák ve svém slova smyslu, ale získal si mě. Občas mi připomíná stále ještě dítě, které je plaché a neví co si v daných situacích počít, ale díky skvělému scénáři to odehraje bravurně. Škoda, že je to jeho poslední velká role a začne se věnovat hudbě. Mrzela mě snadná předvídatelnost děje, ale přesto jsem rád, že to skončí tak, jak to skončí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, první půl hodinu jsem ještě jakž takž držela, ačkoli jsem si připadala jako pes proti srsti hlazený. Po půl hodině jsem si při stálém, jen trochu méně pozorném, sledovaní začala pročítat zde zarchivované komentáře, abych zjistila, zda-li má vůbec cenu ve sledování pokračovat. Pár z mých top twenty vyvolených, soudě podle hodnocení i komentů ,není daleko pocitu, jenž jsem měla po dané půlhodince já. Jenomže kopa dalších zdejších si troufla zasypat film hvězdami (a já si při pohledu na téměř půlnoční oblohu říkala, kde všechny jsou...) a názory, z nichž mi sem tam skoro připadlo, že je film naprosto fenomenální průkopnický počin v oblasti romantického melodramatu, jen já to nevidím. Tak fajn, řekla jsem si, rozhodnuta prokopat se další částí stopáže tohoto kousku a třeba v něm i dané něco? najít. Hledala jsem. Až do 73 minuty. Pak už jsem to fakt vypla. Ano, tento film je svým způsobem mimořádný, nestává se totiž často, abych něco nedokoukala do závěrečných titulků. A za to jedna symbolická, víc jsem jich na té noční obloze beztak nenašla. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama