Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Navzdory sehranému tandemu James Gray a Joaquin Phoenix jsem toho od filmu s názvem Milenci moc nečekal. Nutnost volit mezi Vinessou Shaw a Gwyneth Paltrow je opravdu ďábelská! :) Jenže tenhle film má inteligentnější scénář, než bývá v žánru romantických dramat zvykem. Zejména hlavní postavy se chovají jako skuteční lidé – a dvě z nich jsou v takovém psychickém stavu, že ani nemohou být předvídatelné. Ale navzdory všem kráskám (i Isabella Rossellini v roli hrdinovy matky do této množiny stále patří), je to zejména v úvodu zmíněná dvojice, díky níž je ten film tak dobrý. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Phoenix je vážne dobrý herec, rap mu síce až tak neide, ale dajme tomu... Vinessa Shaw má niečo do seba vrrr... a pozór "spoiler" Gwyneth Paltrow ukáže ňadro... inak stihol som sa popritom najesť, popremýšľať, ale nie nieje to až tak zle, praveže to nieje vôbec zle. Two Lovers je takpovediac trochu iný pohľad ako obyčajne... myslím, že tam netreba nič hľadať, avšak u mňa 6/10 ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle film má jednu velkou chybu. Milenci jsou totiž velmi roztahaný film, který se k tomu vyvrcholení blíží tak nějak opravdu pomalým hlemýždím tempem, přičemž někteří diváci by klidně mohli usnout, než se ten film ke svému cíli vůbec dostane. Skoro mi to připadá, jako by tvůrci neměli dost nápadů, tak to schválně natahovali a zpomalovali, aby se dostali na nějakou solidní délku filmu. A bohužel toto velmi pomalé tempo jinak velmi atraktivnímu a zajímavému příběhu opravdu dost ubližuje, což je veliká škoda, protože jinak bych neměl k Milencům žádnou výhradu. Je zde totiž zajímavě popsané dilema, co dělat, když muž nemůže zavadit o lásku a najednou se objeví hned dvě dívky, které mají zájem o vztah. Co bych udělal já na místě hlavního hrdiny mi bylo jasné ihned, jakmile jsem spatřil atraktivní Vinessu Shaw. Ale kdyby se hlavní hrdina rozhodl hned, tak by ten film skončil pár minut po svém začátku. A jak už jsem naznačil, příběh je to atraktivní, docela zajímavý a velmi dobře koukatelný, a nebýt toho roztahaného tempa filmu, tak bych neváhal s nadprůměrným hodnocením. Takhle bohužel chtě nechtě musím film označit za průměrný, avšak s docela zajímavým dějem. Takže celkově hodnotím průměrnými třemi hvězdami, což je opravdu docela škoda, ale tvůrci si za to mohou sami. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Film vo mne nezanechal ziadne emocie... Ani zaporne, ani pozitivne... Dopozerala som, zatvorila okno, napisala komentar na csfd a zabudla... Nie sice na vsetko, niektore sceny boli vdaka Joaquinovi naozaj skvele, ale to je vsetko. Postavy sa spravaju nelogicky, su vrcholne nesympaticke a tempo filmu je hrozne ubijajuce. Skoda, film mal velky potencial. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Film, ze kterého doslova čiší nedbalá elegance a stylovost, s jakou je natočen. Opravdu neskutečně mě Gray překvapil, čekal jsem jenom další tuctový americký vztahový flák, který se bůhvíproč dostal do Cannes. Naproti tomu jsem dostal takového mnohem pomalejšího, atmosféričtějšího a temnějšího Allena. Oproti ostatním se mi naopak ona naprostá jednoduchost příběhu líbila, v tom je jeho síla. Prakticky nemám co vytknout, snad jenom, že s oběma hlavními herečkami se mi rejža příliš netrefil do vkusu :). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Režisér James Gray prezradil, že Gwyneth Paltrow ho požiadala, aby najprv skontroloval jej prsia predtým, než sa pustí do nahých scén vo filme. Gray povedal, že Paltrow ho požiadala, aby prišiel do jej prívesu, aby mu po dvoch deťoch odhalila svoje prsia, či môžu ísť na kameru: "Gwyneth mi povedala: 'Nevadí mi nahota, dám ti všetko, čo potrebuješ. Ale mám dve deti a myslím si, že moje prsia už nevyzerajú veľmi dobre. Príď prosím do môjho prívesu a ukážem ti ich, a ak si myslíš, že vyzerajú dobre, urobím to.'" Gray na to neváhal: "Tak som tam napochodoval a povedal som jej, že vyzerajú skvele." (Arsenal83)
  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama