Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

castor 

všechny recenze uživatele

Všechno je docela jasně rozdané, záleží tak hlavně na tom, jak si tvůrci pohrají s emocemi. Když to přeženu, tak se totiž vyprávění sužuje na depresemi trpícího mladíka, který volí mezi dvěma ženami, konkrétně mezi vášní, rozpolceností, nejistotou a bezpečím, jistotou (rozuměj rozumnou láskou). Odraz sama sebe ale náš hrdina vidí právě v té „špatné“ cestě. Vše je navíc zahalené bezútěšnými chladnými barvami, vyprávěné pomalými záběry. Místy mu díky reálným charakterům a výborným hercům (Paltrow, Phoenix, Shaw) tluče srdce, jindy přesně naopak. Tak či onak, funguje to, ale jakási prapodivná prázdnota na konci filmu jakbysmet. A to dobře rozhodně není!! Přesto se na čtyři hvězdy dere.. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

James Gray už potřetí ukazuje, že má talent na vykreslení utrápených duší a Joaquin Phoenix mu už v tom potřetí velmi ochotně sekunduje. Příběh o dvou ženách, kdy jedna je onou nedosažitelnou múzou a druhá zase dočasnu náhražkou za ni. Ústřední herecké trio bylo obsazeno s maximální přesností a pomáhá filmu, aby všechny jeho části držely při sobě a udržely tak diváka napnutého v očekávání konečného rozuzlení. Pro mě rozhodně nejlepší Grayův film, který zjevně neumí natočit film, který by neměl stejně depresivní atmosféru, jako je hlavní postava sama. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Phoenix je vážne dobrý herec, rap mu síce až tak neide, ale dajme tomu... Vinessa Shaw má niečo do seba vrrr... a pozór "spoiler" Gwyneth Paltrow ukáže ňadro... inak stihol som sa popritom najesť, popremýšľať, ale nie nieje to až tak zle, praveže to nieje vôbec zle. Two Lovers je takpovediac trochu iný pohľad ako obyčajne... myslím, že tam netreba nič hľadať, avšak u mňa 6/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Gray /Mala Odesa/ mi teda vela nehovori, ale tento film sa mu vynimocne podaril. Sympaticky romanticky film o vztahu ona + on, v ktorom sa predstavili hlavne skvela Gwyneth Paltrow /Sedm, Avengers/ v roli krasnej a sympaticky zvodnej sexice. Padla si do oka s Joaquinom Phoenixom /Gladiator, 8 mm/, ktory je pre mna proste vybornym hercom. A tak sa konecne dockam aj hereckych koncertov, rezia je trochu nevyvazena, ale tato sympaticka dvojka to taha pekne smerom nahor : 77 % ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je ještě celkem zajímavých, byť rozhodně nejde o nic objevného či neviděného, ale od večeře v restaurantu už to jde jen z kopce. Gray ztrácí kontrolu nad tempem, scénář je předvídatelnější než rady babek z Volejte věštci a rychlost, s jakou obě ženské postavy roztahují nohy, mi mozek ještě teď nebere. 5/10 a malá prosba, aby Gray konečně dostal scénář, v němž bude moci svůj cit pro atmosférické dusno pořádně využít. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama