Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Autentičnost a utrpení, sálající přes obrazovku vás možná úplně nepohltí, ale přesto donutí k zamyšlení. James Gray zvolil takový styl, který divákovi nedovolí s postavami sympatizovat a objektivně pozoruje trojuhelník Joaquina Phoenixe. __ Na melancholickou náladu tenhle film není správným lékem. To už teď vím. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Srdce na rozcestí v bouřlivých výšinách času lásky. Volný pád do peřin zamilovanosti. Pomíjivost vztahu. Rozervaně něžný neklid a citlivost Joaquina Phoenixe, jenž je "obklíčen" jednou ženou, se kterou spí a o té druhé sní. Nesmělé jiskření a sympatické oťukávání mezi ním a Vinessou Shaw. Phoenixova ztráta půdy pod nohama, když spatří záhadnou Gwyneth Paltrow, onu nevyzpytatelnou bella donnu. Rty slasti těch správných milenců splynuly a daly šach mat hlasu pokušení v prozření rozumu citů. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Takle nějak si představuji romantický film, co nadchne a zaujme. Svět je plný různorodých bláznů, tito blázni se jako všichni ostatní (kdo není blázen, ať hodí haribo medvídkem - řekl bych, že se moc nenajím) zamilovávají. Film je nahlédnutím do prostého blázna, který pozná rozdíl mezi láskou a jistotou. Smutné. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Milujeme filmy. Některé více, některé méně. A protože jich je strašně moc, musíme mít i filmové milenky. :) Jedním z nich se stalo tohle drama "Two lovers". Obsahuje v sobě něco zvláštního. A strašně moc mě známého z osobního života. Možná proto jsem to celé procítil a absolutně chápal postavy ve filmu. Joaquin Phoenix je sympaťák ve svém slova smyslu, ale získal si mě. Občas mi připomíná stále ještě dítě, které je plaché a neví co si v daných situacích počít, ale díky skvělému scénáři to odehraje bravurně. Škoda, že je to jeho poslední velká role a začne se věnovat hudbě. Mrzela mě snadná předvídatelnost děje, ale přesto jsem rád, že to skončí tak, jak to skončí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Minimalistické (prostředí, lokace, hudba) komorní drama s charakterními herci (nejlepší Vinessa Shaw) a průměrným dějem. Gray má talent rozvíjet osobní vazby a jakž takž zvládá jít v kolejích realistična. Podle traileru jsem očekával více opravdových emocí a méně pozitivních chvil. Nakonec to bylo přesně opačně, ale i tak je to věc která má hlavu a patu, vyjadřuje se jasně a děj nám podává srozumitelně, v dostatečně hutné formě. Rozhodně stoupající tendence. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama