Reklama

Reklama

Zapomenutý ostrov

Trailer 1

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// +Gerard Butler, Abigail Breslin, Jodie Foster, krásné prostředí, hudba, příběh, příjemný český dabing -o něco víc dětinské než je zdrávo, nejvíc mi to vadilo u záporných postav, mohlo se to klidně brát vážněji a dospěleji/// Nim´s Island je krásný rodinný film u kterého se budou všichni co mají rádi nenáročné a hravé dobrodružné filmy velice příjemně bavit. Hodně se mi líbilo propojení mezi Nim a Alexem/Alexandrou Rover. Jen to mohlo být klidně o půl hodinky delší a nebo by mi vůbec nevadilo nějaké pokračování :-)/// Celkem 86%/// ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Patrick Doyle: 1. Nim's Island - Patrick Doyle ,2. Baby Turtles ,3. Galileo Helps Jack ,4. Volcano & Door ,5. Buccaneer Ship ,6. Become the Hero ,7. The Great Outdoors ,8. Airport, Whale ,9. Lizard Attack ,10. Volcano Erupts ,11. Helicopter Storm ,12. Woman Overboard ,13. Alex Nearly Drowns ,14. Alex Swims Away ,15. It's Empty ,16. Nim Sees Jack , ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, padesátka s odřenýma ušima a nahoru zaokrouhluju jenom proto, že to je film pro děcka. Jodie mě iritovala celou dobu, Butlerův Rover byl trestuhodně nevyužitý a celý ten lážo plážo "příběh" se prakticky skládá jenom z obřího množství naprosto zbytečných scén a příběhových odboček (rozhovor pod sopkou, komplet piráti...), přičemž matnější závěr snad letos nepamatuju. Abigail Breslin ale naštěstí potvrzuje pověst nejsnesitelnějšího současného filmového dítěte, atraktivní prostředí a krátká stopáž také dělají své a ještěrka Fred je boží, takže by Nim's Island měli vcelku bez úhony přežít i obětaví rodičové. Já jsem se teda musel držet a hořekoval nad tím, že filmy jako Stateční kapitáni se už prostě netočí. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Další rodinná novodobá pohádka, kde se to hemží zvířaty, malou holčičkou a zápletkou, která není nějak zvláštní, ale rozhodně neurazí. Spisovatelka dobrodružných příběhů se vydává zachránit někam na neznámý ostrov malou dívku, které se ztratil táta někde uprostřed Pacifiku. Klasický příběh, do kterého jsou zakomponovány ty staré dobré pasáže se zvířaty. Není to originální, ale divili byste se, jak to pořád zabírá. Rozhodně nejlepší stránkou je Jodie Foster, které jsem to žral i s navijákem. Abigail Breslin na mě zapůsobila v Zombielandu a jednou by z ní mohla být velká hvězda. Zklamal mě ale pan Butler. Sice neměl tak velký prostor, ale mohl ze sebe vymáčknout více. Toto je prostě taková ta letní pohodovka, u které se člověk určitě odreaguje. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zřejmě první (a doufám, že i poslední) film, v němž mě Jodie Foster štvala (ale komedie bych jí určitě nezakazoval, třeba v MAVERICKOVI byla skvělá). Chybí tomu takřka všechno od chytlavého a svižného děje (scénář je IMHO prázdná nuda, která odrostlejšího diváka nemá čím zaujmout), přes zapamatovatelné scény, až po sympatické postavy (role Jodie je hrozně otravná a Butler je zde pouze na okrasu a nic pořádného nepředvede). Děti do 12ti let nechť si přičtou jednu nebo dvě hvězdy, jelikož jim je tento snímek bezpochyby určen (legrační a roztomilá zvířátka pochopitelně nesmí chybět). 40 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook. (Kulmon)
  • Abigail Breslin se brzy sžila s oběma lachtany Spudem i Fridayem, jen jí vadil zápach ryby, kterou jim dávala jako odměnu za dobře provedený výkon. (Kulmon)
  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)

Reklama

Reklama