Reklama

Reklama

Malá Nim (Abigail Breslin) žije sama se svým otcem Jackem (Gerard Butler) na ostrově kdesi uprostřed Pacifiku. On zkoumá pobřežní plankton, ona se baví vymýšlením dobrodružných výprav po ostrově v doprovodu svých zvířecích kamarádů lachtana, ještěrky a papouška. Mezi její další záliby patří čtení knížek o Alexi Roverovi, největším dobrodruhovi všech dob, které jen podporují jejího dobrodružného ducha. Jednoho dne se Jack rozhodne odjet na pozorování na druhý ostrov a Nim si vyvzdoruje, že může doma zůstat sama. Jenže vzápětí udeří bouře a po Jackovi jakoby se slehla zem. Nim se tedy rozhodne napsat Alexovi, aby jí přijel zachránit. Jenže Alex je ve skutečnosti osamělá čtyřicátnice (Jodie Foster), která sice prodala milióny svých dobrodružných knížek, ale nikdy neopustila svůj dům. Odmítnout pomoc malé dívce a svojí oddané čtenářce se Alex ale nechce. Vypraví se tedy přes půl světa na osamělý ostrov, kde jí čeká největší dobrodružství jejího života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Takmer dokonalá rodinná všehochuť, ktorá napriek tomu, že v sebe spája prvky mnohých filmov do mixu (Indiana Jones, Most do zeme Terabithia, Robinson Crusoe a divák má pocit, že väčšinu scén už niekde videl) neunudí, stridajú sa tu zápletky, miestami je veľmi originálna (keď si Nim číta knihy, scény dobrodružstiev sa odohrávajú bezprostredne okolo nej, ale ona pokojne leží na posteli, rovno uprostred dramatického deja a číta si, = akési 3D kino vo filme). Stále som čakal, kedy sa to zvrhne, na čistý gýč, ale stalo sa to len 2x (turisti na pláži a romantický záver). Dokonca mi tam nevadili ani zvieratá, ktoré vo väčšine podobných filmov nemusím. Aj keď sa to môže zdať nadhodnotené 100%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S filmy na motivy úspěšných literárních předloh pro menší diváky se v poslední době roztrhl pytel. Většina z nich je pouze nechutně podbízivý kalkul. To se o tomhle počinu tvrdit nedá. Tady se hraje pouze na tu podbízivost. Jsou tu totiž roztomilá zviřátka, ty pravé hodnoty a podobné "chuťovky", ale vezmu-li v potaz pro jakou skupinu diváctva je to určeno, tak to ještě není zase až tak hrozné. Po filmařské stránce to sice působí jako by samotní tvůrci posledních pár desetiletí trávili na zapomenutém ostrově, a neměli tak sebemenší potuchy jak se dnes točí filmy pro mladé, ale ono je to svým specificky starosvětským způsobem vlastně docela i sympatické. Děj tu moc není, když už tak má spousty zbytečných "kapitol" (především kauza Bukanýr), ale tohle všechno s přehledem zastinuje hlavní herecké trio. V podobném ranku filmů jsou velká jména spíše pro efekt. Odehrají si svůj standard a tím to končí. Tady je jasně patrné jak si to užívají. Obvzláště pak Jodie Foster, která pro Zapomenutý ostrov znamená to samé co Michelle Pfeiffer pro Hvězdný prach. Jodie totiž s přehledem zvládá uhrát roli "uťápnuté ženy z Acapulca", která by mě jinak spolehlivě iritovala. Právě ona je tím hlavním důvodem proč se tento snímek ve výsledku pohybuje v bezpečných vodách solidního průměru pro celou rodinu. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Od dobrodružné pohádky očekávám, že ve mně zanechá pocity převážně příjemné. Ostrov Nim jich bohužel tolik nenabízí. Za to momentů, nad kterými zůstává rozum stát a které působí trochu tupě, je přehršel. Nevím, jak říkáte rodičům, ale oslovovat je jménem mi přijde trochu zvláštní. Zmínit musím i postavy, jejich herci mi taky neseděli. A jak píše AngelAngie, bylo to odbyté... Ale za to zvířátka? Jo, dobry...:-) 40% ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jak má zvíře víc než jednu buňku, táta ztrácí zájem. Neklame-li mě paměť, první hraný film, který potomstvo vidělo v kině – a hned s takovými fintami pro pokročilé diváky, jako je dvojrole tatínka ztraceného na moři, co hraje zároveň oživlou literární postavu koučující svou vlastní autorku ve stylu Zahraj to znovu, Same. Děti z toho byly trochu zmatené a nám dospělým zase přišlo, že Jodie Foster by vážně neměla hrát role, v kterých ji scénář nutí (třeba) „komicky“ padat z běžeckého pásu a v jednom kuse se „srandovně“ bát. Tím ale končí výčet záporů, zbytek je sympatické dobrodrůžo se slušnou dávkou fantazie, snesitelným množstvím roztomilých zvířátek, charismatickou dětskou hrdinkou a nenablblými dialogy. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Ja nevim, pro me je vrchol tohohle rodinnyho dobrodruzne usmevnyho zanru porad Terabithie. U Nim bych asi ubral na deji, je tam toho prece jen trochu moc, a soustredil se mozna spis na souzity maly holcicky se spisovatelkou. A rozhodne bych pridal animaci, ktery jsou na zacatku a jsou vazne kouzelny. Ale jinak tenhle film jen tak tak prekracuje prumer. Proste staci videt jednou, trochu se z nej potesit, a pak uz jit dal. Zadnej zazrak, zadny zklamani, proste obycejnej film, kterejch jsou tucty. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Lulu Mickelson, dcera producentky/scénáristky Pauly Mazur, se krátce objevila ve scéně na letišti jako pasažérka čekající v řadě na pasové odbavení. (HappySmile)
  • Postavu otce a Alexe Rovera měli hrát původně dva různí herci, ale Jodie Foster přišla s nápadem, že by obě role mohl hrát tentýž herec. Režisér si nemyslel, že je něco takového reálné, dokud se na konkurzu neobjevil Gerard Butler. (Ajka1)
  • Natáčení probíhalo na australských písečných plážích a v bujných deštných pralesích ostrova Hinchinbrook. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno