Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ano to srovnávání s Avatarem je docela na místě....Ale Terra z tohodle srovnání vychází poražena(Samozřejmě nesrovnávám jakékliv technické aspekty obou filmů)...Ať jsem si o Avatarovi říkal,že byl scénaristicky docela jednoduchý,přímočarý a pohádkově přihlouplý-pořád měl jakýsi logický základ a šlo vlastně o uvěřitelný Sci fi přepis odvěkého lidského konfliktu....Terra ale příběhově naprosto selhává a za každou cenu se tlačí do neuvěřitelného střetu dvou ras,který má nakonec naprosto jednoduché a naivní rozuzlení,jenž dělá dodatečně celou zápletku ještě hloupější..je to škoda,protože jsem se na Terru docela těšil a její potenciál je nepopiratelný=60%s odřenýma ušima :( ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se Terra mohla dostat na 73%. Tak moc nalinkovaný příběh od začátku do konce jsem už hodně dlouho neviděla, a taky jsem se hodně dlouho u filmu takhle nenudila. První polovinu jsem myslela, že snad usnu, druhá polovina byla o něco malilinkato lepší, protože se alespoň něco málo dělo, ale přesto to nebylo nic strhujícího, takže opět žádná sláva. Není tu absolutně žádné překvapení, všechno je tu naservírované na velkém podnosu, a to tak, že je to skoro už i předkousané. Téma, kdy lidé, ať už z jakéhokoli důvodu, osidlují jiné planety ve vesmíru, je prostě věčné, a je potřeba pojmout ho trochu originálně, což tady rozhodně nehrozí. A jelikož mě nenapadá žádné plus tohoto filmu (krom občasné pěkné hudby), končím na 2*. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lidé si již velmi dlouhou dobu představují, jaké bude setkání s mimozemšťany. Zda přijdou s dobrými úmysly, s úmysly kolonizovat nová území, či vytěžit naše zdroje. Stejně tak je ale potřeba dívat se na problém i ze strany lidstva. Jací budeme my, jako "dobyvatelé", ať již z jakéhokoli důvodu? A o tom je tento film. Díky tomu, že film je dle mého názoru především pro děti a mládež, je konec očekávatelný a milý. Animace je sice docela jednoduchá a příběh vlastně také, ale zhuštěný děj a myšlenkové vyznění dělá z filmu příjemnou podívanou. ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

Na Avatarovi mi vadil všudypřítomný ekologický agitační aspekt....Bitva o planetu terra má ten ekoagitační aspekt také i když se ho snaží divákovi vnutit méně než v Avatarovi, na druhou stranu kvalita animací a vůbec celého příběhu dělá z Bitvy o planetu Terra průměrný animák, který vidět jednou bohatě stačí... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Na Terru čekám už skoro ty dva roky a konečně jsem se dočkal. Když člověk přehlédne jednodušší animaci, čeká ho úžasný zážitek. Scénář také neni věru nápaditý, ale vynahrazuje to celkové zpracování. Nádherné prostřední a design plavidel plus úžasná hudba. Mohlo to být klidně o hodinku delší, protože se dalo pár věcí ještě roztáhnout (třeba minulost), ale zase by to zřejmě nebylo tak svižné jako teď. Momentální nadšení možná opadne, ale zatím pět. -"I believe they can fight, sir." -"Good. Then they die with honor." ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno