Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prekvapilo. S Wilsonem bych cekal spis komedii a ze zacatku to na ni skutecne vypadalo, komedie o mrzoutovy a otravnejch sousedech. Jenze za chvily se film zmenil na zajimavy drama s dobrym pribehem, kde porad nebylo jasny, o co ze to tady vlastne pujde. Kdyz nekdy po hodine filmu tvurci vysazej karty na stul, je uz vicemene jasny, jakym smerem se film bude ubirat, ale i tak je nadale zajimavej. Navic Wilson se prekonava a takhle dobre sem ho snad jeste hrat nevidel. Takze celkove zajimavy, dobre obsazeny a natoceny drama, ale jestli se vam bude libit zalezi na tom, jak moc vam budou vadit skoro porad pritomny kecy o vire, bohovy a nadeji, i kdyz podany zajimavou a ne nejak otravnou formou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Paráda!!! Od začátku do konce jsem se zatajeným dechem a se slzami na krajíčku čekal, jak se Henry Pool vyrovná se zázrakem na zdi svého domu. A ikdyž si Henry myslí, že se zázraky nedějí, ve většině případů v té nejtěžší chvíli v nějaký ten zázrak věříme a doufáme. Samostatnou kapitolou tohoto dojemného snímku je hudba, už kvůli ní byste si jej neměli nechat ujít. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno se děje z nějakého důvodu.... Nenápadnej milej filmeček o zázraku, víře a lásce, bez které by zázraků nebylo třeba. Ač jsem si to bál připustit, L.Wilson je sympaťák. Jeho popírání zázraku je zajímavé, stejně jako herci v ostatních rolích. Zvláště malá M.Lily, jenž je stejná jako on a nutí mne uvěřit, že zázrakem je nalézt smysl pro život, tedy touhu žít. Pokud ji máte, není až tak podstatné, jestli se ZÁZRAKU dotknete, či ne. Ovšem, jsou situace, kdy se dotknout musíte! A je fajn, že vám to někdo přeje. Tak jako já Henrymu. A o to tady myslím šlo. Jestli to stačí na celej film, záleží jen a jen na vás. PŘÍBĚH**** HUMOR* AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisér a videoklipový specialista Mark Pellington se tentokráte rozhodl zpracovat vážnější téma - jeho posmutnělá komedie je dalším z řady příspěvků do nikdy nekončící pře o střetu racia a víry. Spolu s hlavním hrdinou prochází divák velmi jednoduchým příběhem, který zajímavým dělá forma a především rafinovaná výstavba děje - postupně odhalované tajemství z počátku filmu přeroste v metafyzickou úvahu o hnací síle života a byť je film primárně o víře, divák je staven před toto téma nenásilně a bez citového vydírání. Víra je tu prezentována coby placebo a její vnímání je specificky americké, ale přesto tento vyhraněný rastr neruší a přináší řadu silných okamžiků. Význam má též tónování snímku (převládají chladnější odstíny a barvy v čele s modrou) a hudba s místy až videoklipovými pasážemi (původní profese Marka Pellingtona se nezapře) - např. omývání omítky podpořené skladbou Song Two s grungeovým feelingem od britských Blur. Henry Poole Is Here je spíše menším přemýšlivým snímkem odkazujícím k linii americké kinematografie reprezentované např. Americkou krásou a jako takový je dokonalý. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení! Luke Wilson si docela dobře poradil s vážnou rolí (poslední film, co jsem s ním viděl, byla 'komedie' Idiocracy), navíc mi svým převtělením do jiného žánru připomněl Adama Sandlera ve výborném Reign over me. Dalším důležitým článkem Henryho Poola, který se mohl roztrhnout, bylo téma víry. Pro mě, jakožto spíše ateisticky (nekamenujte mě.. já raději ukřižování:D) myslícího člověka, to mohl být element zásadní - alespoň co se filmového znechucení týče. Ovšem otázka víry je v celém filmu (tedy kromě zázraků) omílána poměrně decentně, přestože je vlastně i pomyslným nosníkem celého filmu.. no zkrátka tak, že mi to nevadilo, ba naopak. Film vlastně nebyl o zázracích, jak by se mohlo zdát, ale o víře v zázraky či obecně o víře (fakt, právě jsem tady napsal něco, co je vlastně jasné všem:D). A pro úplnost a korektnost, nejsem ateista - jen se neškatulkuji do krabiček s nápisy křesťan.. či do těch menších - katolík / evangelík.. :D viva la zen ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama