Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pohádkovém světě, v němž kraluje paní Liška (D. Kolářová), se objeví lidská bytost – krásná dívka (V. Žilková). Paní Liška se jí ujme, chová se k ní hezky, ale dívka je nevychovaná a za pomoc nedokáže ani poděkovat. Přičaruje si prince (J. Langmajer) z blízkého království a ten se do ní zamiluje. Jenže královská rodina synově svatbě brání. Pomůže dívce paní Liška i tentokrát? Napraví se dívka a bude svatba? V každém případě v pohádkovém světě, stejně jako v tom lidském, platí poznání, že na prokázané dobro se nemá zapomínat… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Paní Liška byla v našem dětství kultovní pohádkou a nejspíš zrovna tato pohádka stála za tím, proč kdysi moje sestra naší neteři říkala Liško. Nedokážu posoudit, jak bych se na ni dnes dívala bez toho nánosu dětského sentimentu, ale i dnes mi to přišlo neobyčejně půvabné a roztomilé. Role napravené Elišky byla jednou z nejlepších rolí, co Veronika žilková kdy měla, popravdě, jedinou lepší měla v Zapomenutém světle. Langmajer byl půvabný princ, jeho rodiče byli vskutku kouzelný pár a Daniela Kolářová byla jako Paní Liška - víla vyhnaná ze společenství svých sester pro přátelství s lidmi, charismatickou lesní vědmou. Asi jsem opravdu sentimentální, ale Paní Liška je prostě nej, nej, nej ... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, tak jsem strašně moc chtěla tancovat s liškami na paloučku, proto jsem neměla ráda Veroniku Žilkovou. Ona s nimi mohla tancovat a já ne! Dnes se těm vzpomínkám směju a nenechám si ujít žádnou reprízu této pohádky v televizi. Pohádka má velmi jednoduchý příběh, který ale vůbec to nebrání tomu, aby se člověk u ní pobavil. Lišky jsou navíc moc roztomilé. ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě moc nevzala. Ale v době, kdy byla pohádka uvedena, se stal z písně "Naše Paní Liška..." na naší ZŠ mezi spolužáky hit - díky dvojsmyslnosti, s jakou jsme to my, puberťáci, uchopili. Tomášovi Vaňkovi (možná si pamatujete jeho interpretaci díla Josefa Lady) by se to asi líbilo. Tak za to ty dvě hvězdičky.:-) ()

Chřástal

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v 80. letech se na Kavčích horách daly sehnat kvalitní drogy a že liščí taneční hit tu byl už před hochy z Ylvis, které ovšem ze zhlédnutí Paní Lišky těžko podezírat. I když... V každém případě jako pohádka je to nejspíš odpad, jako cokoliv jiného na pět hvězd. Svým způsobem, na rozdíl od rutinérských historek o princeznách, fascinující. Postavy morálně či jinak pochybné, lehce dementní Paní Liška coby kápo ujeté komunity a liščí girls v maskách jak z Opičího krále. Sakra, nemůžu ten song dostat z hlavy! ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelná hardcore brutalita ze zlatých osumdesátých, jíž k dokonalosti chybí opravdu jen ten instalatér s hadicí. Jak patrno z komentářů, v mnohých divácích zanechalo toto dílo nesmazatelné stopy, u některých s doživotními následky. U jiných zase otevřelo nebezpečné,do té doby skryté, třinácté komnaty. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama