Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pohádkovém světě, v němž kraluje paní Liška (D. Kolářová), se objeví lidská bytost – krásná dívka (V. Žilková). Paní Liška se jí ujme, chová se k ní hezky, ale dívka je nevychovaná a za pomoc nedokáže ani poděkovat. Přičaruje si prince (J. Langmajer) z blízkého království a ten se do ní zamiluje. Jenže královská rodina synově svatbě brání. Pomůže dívce paní Liška i tentokrát? Napraví se dívka a bude svatba? V každém případě v pohádkovém světě, stejně jako v tom lidském, platí poznání, že na prokázané dobro se nemá zapomínat… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

honajz 

všechny recenze uživatele

Koukám, že v ČT v těch 80. letech zkoušeli, co mohli, aby byli inovativní. Po bláznivých pohádkách s Honzou přicházejí lišky na tripu se synťákovými songy o nej nej nej paní Lišce - jako z nějaké sekty. Příběh těžko hodnotit, ten je vlastně naprosto zmatený a stojí na pouhém děkuji, odkud ta holka přišla mám pocit taky nezjistíme, Effa je zde dalším wtf (i když to hraje nonšalantně) a o účasti Jandáka raději neříkejte opozičním poslancům, nebo ty scény brzy zneužijí v nějakém publicistickém pořadu ČT. Uff. :-) Jo, jinak mám pocit, že z pohádky byly vystřiženy nějaké scény, nepřijde vám? Co se stalo s bludičkou, proč je najednou ostříhaná? Jak to, že je z trpaslíka najednou zahradník? A o jakých snech princ mluví? ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Další ujetá perla z pokladnice předrevolučních TV hudebních pohádek s hvězdným obsazením. Kolářová s jejím zapálením pro roli je neuvěřitelná a zbytek herců se zjevně dobře baví s vyjímkou mizerného neherce Karla Effy. A ta titulní synth-pop hitovka se skvostným textem od Jiřího Chalupy je prostě nesmrtelná. :) ()

Reklama

papaguy 

všechny recenze uživatele

Pohádka mě moc nevzala. Ale v době, kdy byla pohádka uvedena, se stal z písně "Naše Paní Liška..." na naší ZŠ mezi spolužáky hit - díky dvojsmyslnosti, s jakou jsme to my, puberťáci, uchopili. Tomášovi Vaňkovi (možná si pamatujete jeho interpretaci díla Josefa Lady) by se to asi líbilo. Tak za to ty dvě hvězdičky.:-) ()

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelná hardcore brutalita ze zlatých osumdesátých, jíž k dokonalosti chybí opravdu jen ten instalatér s hadicí. Jak patrno z komentářů, v mnohých divácích zanechalo toto dílo nesmazatelné stopy, u některých s doživotními následky. U jiných zase otevřelo nebezpečné,do té doby skryté, třinácté komnaty. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdnost. Esence všeho špatného, co bylo k nalezení v nedělních ZLOpověstných TV pohádkách, které škodolibě přinášely do našich domovů pravidelnou dávku nevolnosti, papundeklu a zoufalých emocí. Samotná paní Liška jeví se mi býti horším monstrem než například taková Godzilla. Ta je jen řádně vzteklá a má být proč vzteklá, kdežto paní Liška je zoofilní - nebo antropofilní? - sadistická mrcha s pravděpodobně lesbickými sklony (a nepříliš dobrým vkusem, když šla zrovna po mladé Žilkové...), vyžívající se v obdivu projevovaném úchylnou písní o její vlastní skvělosti a krutě trestající snahu zajatkyně se osamostatnit z područí jiného druhu. Vlastně zde jediné positivum vidím ve faktu, že by ty odporné kostýmy i kulisy nejspíš docela kvalitně hořely. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama