Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 2

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která ze svého žánru občas vybočuje k milým nezávislým komediím, které neberou nic příliš vážně, oplývají inteligentním humorem, umí trochu kousnout a mají příjemnou atmosféru skutečného života. Burns se projevil jako talentovaný scenárista i režisér, Květům se dá vytknout snad jen občasná nelogičnost chování postav, ale s tím se tak trochu počítá. Film předčil moje očekávání, mile mě potěšil a hodně zabodoval, takže si zaslouží silné čtyři hvězdičky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, ale ani nepobaví. Řešit krizi středního věku návratem k bývalým partnerům z vysoké školy se scénáristům jevilo jako dobrý nápad, ale už jim chyběla dovednost napsat to aspoň obstojně. A tak hlavní hrdinka váhá, tápe, opouští muže, vrací se k němu, opět ho opouští, protože se chce najít (asi se taky ztratila v tom zoufale nudném scénáři) a tak pořád dokola. Škoda, že hlavní part hraje nudnější z obou párů. Vzteklá zrzka s bývalým alkoholikem nabízeli mnohem dynamičtější vztah, ale dostali jen málo prostoru a to na úkor dvojice, která je tak mdlá a otravná, že ty knihy, které nakonec oba napíšou, nejspíš jednou skončí na seznamu povinné školní četby. /18. 3. 14./ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nesnaž se bejt vtipnej. Vtipná jsem tady já." Všechny své bývalé lásky ze školky, základky, střední i výšky s úspěchem ignoruju, protože opakování chyb mě moc nebaví. Přesto jsem se vydal do světa, ve kterém se dva bývalé školní páry zase pozvolně sbližují a musím poznamenat, že to sice nebylo špatné, ale na můj vkus málo vtipné, uvolněné i zábavné. Spíše mi to připomínalo skutečný život, před kterým utíkám do světa filmu a on si mě tady tentokrát našel. Příště se pokusím schovat líp. ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Bohužel dávam jen za tři (s těžkým srdcem). Také mám rád nezávislé americké romantické filmy, jejichž nezbytnou složkou vždy musí být dobrý scénář (splněno), dobrý soundtrack (splněno) a herecké výkony, no a právě tady je ten kámen úrazu. Například úděsné přehrávání Debry Messingové možná na podprůměrný sitcom stačí, ale v takovémhle filmu je to jen na škodu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama