Reklama

Reklama

Purpurové květy

Trailer 2

Obsahy(1)

Přítelkyně Patti (Selma Blair) a Kate (Debra Messing) se scházejí na večeři, aby společně oslavily Katiny 33. narozeniny a povyprávěly si o svých plánech do budoucnosti. Náhle se však obě dívají do očí své minulosti. V rohu na opačném konci restaurace sedí jejich milenci z univerzitních let, kterým daly před dvanácti lety kopačky: Brian (Patrick Wilson), z nějž se od té doby stal úspěšný autor detektivek a Murphy (Ed Burns), jeho současný právník. Následuje série událostí, díky kterým si všichni čtyři uvědomí nebezpečí a ošidnost prvních lásek a poznají nepředvídatelnost druhých šancí. Ve svém osmém filmu za posledních jedenáct let se Burns vrací do své oblíbené čtvrti Tribeca a zároveň pokračuje v zájmu o současná témata: rodinu, přátelství, kariéru, ambice a lásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (39)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná romantická komedie, která ze svého žánru občas vybočuje k milým nezávislým komediím, které neberou nic příliš vážně, oplývají inteligentním humorem, umí trochu kousnout a mají příjemnou atmosféru skutečného života. Burns se projevil jako talentovaný scenárista i režisér, Květům se dá vytknout snad jen občasná nelogičnost chování postav, ale s tím se tak trochu počítá. Film předčil moje očekávání, mile mě potěšil a hodně zabodoval, takže si zaslouží silné čtyři hvězdičky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A máme tu další romantickou komedii, která nevybočila z průměru a bohužel nikterak příliš nezaujala a nepřekvapila. Ovšem mou první větu berte trochu s rezervou. Pokud nepatříte k lidem, kteří často koukají na romantické komedie a jsou jich přesycení, tak vás to zřejmě zaujme mnohem více než mě, který romantické komedie často vyhledává. A přiznávám, že je možné, že už jsem jich tak trochu přesycen. Ale faktem zůstává, že tahle romantika je dost dobře koukatelná, skoro vůbec nenudí a občas mi připadala i nadprůměrně vydařená. Ale já se snažím hledat v romantických filmech originalitu nebo něco, co jsem ještě nidke jinde neviděl, a toho se mi bohužel v tomto filmu vůbec nedostalo. Avšak velice rád jsem vydržel až do konce, abych se dozvěděl, jak to vlastně celé dopadne. Herecké výkony byly velice obstojné, Patricka Wilsona znám už z filmu Jako malé děti, kde se mi ovšem líbil mnohem více, ale ani tady to nebylo nikterak zlé. Ostatní herce jsem si během filmu v souvislosti s jiným filmem nevybavil, což hodnotím jeko veliké plus, alespoň jsem nemusel srovnávat jejich výkony s jinými rolemi a nemusel jsem v myšlenkách odbíhat od filmu. A konec celého filmu přece jen nebyl nijak klišovitý a vše zůstalo otevřené, takže své klady tenhle film má, ale já zůstávám u nadprůměrných třech hvězdiček. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Stará láska nerezaví, ale ani nepobaví. Řešit krizi středního věku návratem k bývalým partnerům z vysoké školy se scénáristům jevilo jako dobrý nápad, ale už jim chyběla dovednost napsat to aspoň obstojně. A tak hlavní hrdinka váhá, tápe, opouští muže, vrací se k němu, opět ho opouští, protože se chce najít (asi se taky ztratila v tom zoufale nudném scénáři) a tak pořád dokola. Škoda, že hlavní part hraje nudnější z obou párů. Vzteklá zrzka s bývalým alkoholikem nabízeli mnohem dynamičtější vztah, ale dostali jen málo prostoru a to na úkor dvojice, která je tak mdlá a otravná, že ty knihy, které nakonec oba napíšou, nejspíš jednou skončí na seznamu povinné školní četby. /18. 3. 14./ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Spíše konverzační romantický film o setkání bývalých lásek, které se později rozešly a vedly každý svůj život. Setkání po 15 letech. Kamarádky (Selma Blair, Debra Messing) si vyjdou na oslavu narozenin jedné z nich. Co náhoda nechce, ve stejném podniku sedí jejich bývalé lásky ze střední (Edward Burns, Patrick Wilson). Protože rozchody nebyly zrovna milé, dojde k ostřejší výměně názorů, ale posléze dalšímu sbližování těchto lidí. Problém je, že tři z nich jsou ale již zadaní... Vcelku příjemná, spíše konverzační komedie, která nepřináší nic nového, ale je natočena svižně, s nápadem, chytrým i když pomalejším rozvíjením děje, uvěřitelnými reáliemi, a se sem tam haprujícími hereckými výkony, které Selma Blair nezachrání ani svými knoflíky pod kobercem, jež vydává v jedné scéně za svá prsa. Menu i film naběhnou rychle, bez zdržování výstrahami, jako bonus je zde jen trailer (2:25) bez titulků. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nesnaž se bejt vtipnej. Vtipná jsem tady já." Všechny své bývalé lásky ze školky, základky, střední i výšky s úspěchem ignoruju, protože opakování chyb mě moc nebaví. Přesto jsem se vydal do světa, ve kterém se dva bývalé školní páry zase pozvolně sbližují a musím poznamenat, že to sice nebylo špatné, ale na můj vkus málo vtipné, uvolněné i zábavné. Spíše mi to připomínalo skutečný život, před kterým utíkám do světa filmu a on si mě tady tentokrát našel. Příště se pokusím schovat líp. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se stal prvním v historii, který si neodyl premiéru na plátně, ale na internetu. (Olík)

Reklama

Reklama