Reklama

Reklama

Diskuze

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

Je tady rok 2023, ale předpokládám, že to s realitou moc společného nemá, nebo se mýlím? A že bych se moc rád mýlil

na příspěvěk reagoval mm13

Uživatel Tjaden smazal svůj příspěvek.

rscott

rscott (hodnocení, recenze)

Škoda, že sa projektu nechytil Ridley Scott ešte v 80.rokoch. Teraz mu na dvojité R-ko asi nikto nedá peniaze. 

 

http://www.darkhorizons.com/news/29365/ridley-scott-on-mccarthy-s-blood-meridian/

Speaking with Time Out, he explains why the project didn't happen:

"[Studios] didn't want to make it. The book is so uncompromising, which is what's great about it. It would have been rated double-X. It's Hieronymus Bosch, the way McCarthy describes the first time you see several hundred horses with bones and feathers on them, and you can't see a rider until you're staring at the Comanche. It's horrific. He writes in visual images which are spectacular, so it suits me down to the ground.

Gyorgy

Gyorgy (hodnocení, recenze)

Oo Myslel jsem, že se ten film nakonec točit nebude, kvůli rozpočtu a teď ho tu vidím. Jak to tedy je? A pokud se to natočí, ať je to co nejlepší. Když toho má úžasnej Cormac tak málo, měla by se s těmi filmy dát práce. 

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

K tomuhle bych se rád vyjádřil: Že by předloha hlásala něco jako, že násilí je nuda, nebo špatné, to určitě pravda není. McCarthy si zachovává neutrální postoj ohledně veškerého dění a stejně tak vidím i jeho 'Poledník', jako takovou artovou, pomalou, rozvleklou záležitost, ve stylu filmu 'Proposition', jen brutálnější a krvavější. ____ Jenže pokud jde o Sama, ten se s tím hlavně moc nemazal, což by vyhovovalo za předpokladu, že chceme poslední dvě zmíněné složky a nebudu kecat, párkrát mě i Peckinpah přesvědčil, že má zatraceně víc do sebe a měl by i na zbylé požadavky (Železný kříž, Přineste mi hlavu Alfreda Garcii). Sice tam dával pěkný zpomalovačky a vyžíval se v násilnostech, ale jeho období byly 70's (konkrétně 1969-1977), kdyby točil dneska, kdoví, jak dobře by to třeba vypadalo, to nemůžete vědět. 'Poledník' ovšem potřebuje režiséra, který ví, co chce a má zároveň úroveň, i když se zabývá naprostým chaosem a lidskými násilnými pudy. I přestože by z toho mohla vylézt hororová řež ve stylu finále Braindead, nikdo tam nepotřebuje hororovýho rutinéra a řezníka, tudíž mě to vede k vědomí, že tenhle film není jako dělaný pro konkrétního režiséra, ale spíš pro režisérské duo. Peckinpah byl koneckonců cholerik, co věčně chlastal a fetoval a na to taky dojel. Ale zase se mi líbí i ta jeho filmová výbušnost a divokost. Vy pořád vidíte Holdena, bílého, plešatého obra, vidíte těžce art film, ale když si představím, jak by někdo natočil třeba takovýho magora Glantona, řeknu si, to by byla práce jako šitá na míru pro Sama Peckinpaha.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

gonga: Filmově vzdělaný nejsem ani zbla, ale i tak mám pocit, že Sam si to násilí ve svých filmech celkem "užíval"; což mi přijde jako přesný opak toho co "hlásá" předloha. A byť mám jeho filmy rád, tak mě nenapadá žádný, který by stál na atmosféře.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Pro vší úctu k Tobě, přijímám Tvůj názor jakožto méně filmově vzdělaný fanda.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

gonga: No, při vší ústě k Samovi, tak poledník by nebyl film, který bych od nj chhtěl vidět. Uměl spoustu věcí, ale navodit takovou atmosféru jaké je v knize k nim rozhodně nepatřilo.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Vždycky mě pobaví, když si někdo natáčení představuje jako Hurvínek válku. Tohle je zkrátka materiál, kterej si vyšší rozpočet zasluhuje a kterej by se bez něj nepohnul dál. Jestliže by se dalo cokoliv natočit za pár šupů, svět by byl plnej nezávislých filmařů, ale vždycky je to buď tvůrčí svoboda nebo rozpočet - mezi jedním si musí každej filmař vybrat. Ale tohle bude velkovýpravná věc, už jen kolik lidí tam musí hrát, masky, kostýmy, rekvizity, najít si lokace, ty lidi tam dopravit, platit jim, štáb nepočítám, vybavení, ne, kdepak v tom se prostě zákonitě ve stylu dnešního Hollywoodu musí utopit miliony, jinak to nebude takový Krvavý poledník, jaký by měl. Neříkám, že by se to nedalo natočit s nižším rozpočtem... dalo, ale prostě bez krve a velkoleposti, dokonce i bez známých tváří, by to nevím, asi ztratilo svůj šmrnc. Chci vidět záběry zakrvavené šílené bandy, jak jede se skalpama přivázanýma k sedle, chci vidět Holdena tak velkolepýho, jak by mohl být. Tady je odstartování pořád  a jen otázka blbé politiky. Nikdo nechce investovat do riskantní věci, i když je materiál láká.

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

Tak to třeba nemusí Hollywood točit. Ať to dají někomu jinému... Vždyť jsou lidé, kteří by to dokázali zpracovat dostatečně vhodně.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Do něčeho tak výsostně finančně nenávratného...

P.S. Spacey je je výborná volba.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Tohle vždycky závisí na spoustě faktorů - jakou udělají reklamu, co za jména tam bude hrát, jak dobře se to natočí, někdy je právě rating, brutalita nebo kontroverze nejlepší nálepka, proč na film lidi chodí (jako tomu třeba bylo u Mechanického pomeranče). Ale u producentů čím dál víc chápu, proč raději jdou na jistotu. A sice se tu pořád mele o Holdenovi, ale myslím, že i mimo něj je tam spousta zajímavých postav a nejvíc mě fascinuje, jak všude přehlížejí vůdce bandy Glantona, já v té knize měl místy dojem, že je to daleko větší magor, než Hoden a určitě taky skvělá příležitost pro nějakého herce.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Nebude to "příjemný" film. Pokud bude. A kdo zaplatí "nepříjemný" film? Diváci těžko, to je předem jasné. Vlastně se nedivím, že to nikdo nechce zaplatit, je to totiž z hlediska producenta jako hodit peníze do kanálu. Ale rád se budu mýlit...

Pajaindian

Pajaindian (hodnocení, recenze)

JohnPyro: Tak tak, bez eRka to nebude ono. Nicméně, to je možná ten problém, proč se ještě netočí - není studio, co by podpořilo film většího rozsahu v eRku...

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Hurt už je děda, to ještě tak deset let zpátky možná. ____ Harrelson podle mě není typ herce, co by se na Holdena způsobem, jakým hraje, hodil. Je na něj moc aktivní a průhlednej, z jeho obličeje se dá všechno vyčíst, Holden musí být nepředvídatelná zrůda, bohém, pořád duchem někde jinde. ____ Ale jak říkám, stejně už je to jedno, nakonec tu roli někdo dostane a těch jmen padly už desítky, většinou lidí, co sedí (občas dost pitomý návrhy) a já už bych byl jenom rád, kdyby se to konečně rozjelo, protože už to je v plánu cca 5 let, jak koukám... což je neuvěřitelné, jak to utíká a kolik se za tu dobu už změnilo, ale na tohle vysloveně čekám. Kniha je definitivně moje TOP1 u Cormaca. ____ A film by si svoje R-Ko zasloužil. Koneckonců, když se umí natáčet, ani to není brzda pro tržby. Ale radši bych za kamerou viděl Ridleyho Scotta. Ten Field ve mně pořád vzbuzuje dojem, že se to pokusí natočit nějak 'stravitelněji'.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

V roli Holdena bych si dokázal představit i Williama Hurta nebo Woody Harrelsona (tedy pokud se tenhle projekt v příštích letech vůbec zrealizuje).

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Ono je to koneckonců jedno. Ti, kteří by se na to fest hodili, ti už jsou dávno pod drnem. Takže momentálně je jedno, kdo bude nakonec Holdena hrát. Ale neumím si představit, že by ta role byla ideální pro někoho víc, než pro Marlona Branda, když si na něj vzpomenu v 'Apokalypse' a v 'Zastavení na Missouri', říkám si, kombinace těchhle dvou filmů, to je ono. Navíc tu bude spousta herců, co dostanou šanci se ukázat a získat tak za roli Oscara, což nikdy není na škodu, když už jsou ti záporáci tak v kurzu. O tu roli by měla být řádná tahanice.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Montezuma44: I dnes se na Holdena hodí dostatek kvalitních herců... Krom těch evidentních či těch již níže zmíněných bych si v té roli dokázal představit třeba i dohola ostříhaného Ciarána Hindse.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Přesně, ať to dělal kdokoliv, udělal to moc dobře. Skalp dolů.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

však jistě, ale stejně si myslím, že ať to dělal kdokoliv, povedlo se mu vystihnout náladu příběhu. prostě paráda.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Kevin Spacey je samozřejmě špička, ale nepůsobí na mě tak majestátně a hrozivě jako by asi Holden působit měl.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

Přecijen už trochu starej na takovouhle roli - počítám, že nejlepší věk na tu roli by bylo něco v rozmezí 45-50 a chybí mi u něj ta jiskra v oku a 'ležérnost', jež Holden vyzařuje. Ale možná je to tím, že mi v hlavě rezonuje ten Marlon Brando, to je totiž přesně ono. Chce to nesmírně přirozeného herce - jako byl třeba Rudolf Hrušinský, někoho, kdo vlastně nehraje, kdo prostě je. Teď mě napadl Kevin Spacey a docela si to s ním umím představit.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

A co John Lithgow jako soudce Holden? Jeho kreaci ze čtvrté série Dextera nemůžu vymazat z paměti. Na tohle sice asi není dostatečně hvězdný, ale považte, jak by se vám tam zdál?

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

s tím Marlonem Brandem souhlasím - to by bylo přesně ono... a režie Sam Peckinpah - jenže toho už se holt nikdy nedočkáme. takže netrpělivě očekávám, kdo to nakonec dostane, protože tenhle film bude boj nejen natočit, ale taky prosadit ve verzi, která bude věrná předloze. na diskuzích padají zajímavé návrhy, kdo ztvární Holdena a problém je v tom, že typologicky by tam řada herců sedla, ale neuhráli by to, dle mě a dále taky návrhy na režii, kde je uvedený Mel Gibson - a já když si tak projíždím v hlavě kdo za tím už stál a chtěl to točit, nezní mi to vůbec špatně, ale kdoví, jak to vše dopadne. ale vůbec se nedivím tomu, jak to pořád skáče od jednoho člověka k druhému, je to svým způsobem producentská sebevražda, pokud se to neohlídá.

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

Nevím přesně, z jakého důvodu Ridley Scott z projektu vycouval, ale pokud se nechce zařadit po bok Kubricka, Leoneho nebo Hitchcocka, kteří nikdy nedostali Oscara za režii, nebyl to asi nejlepší nápad. Za tohle by mu ho dali se stokrát větší pravděpodobností než za nějaký scí-fko, protože je to jedna z těch uznávaných, kanonických knih, na což mnozí slyší. Plus by si zkusil western, což by taky nebylo k zahození.

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

o roli Holdena by se měli herci servat. to nebude na Oscara jen v případě, že by to někdo ze členů štábu hodně sabotoval. a podobně si dle mého povede i postava vůdce tlupy Glantona, která je ještě šílenější, než Holden, ovšem nevypadá už tak zajímavě. každopádně jsem rád, že to zbrkle nenatočili a radši hodili k ledu. Field ani Franco mi k projektu moc nesedli, Scott zase ano, ale pořád nevím. zmiňovaný Peckinpah by byl určitě na prvním místě. škoda, no.

krypton22

krypton22 (hodnocení, recenze)

Geoffrey Rush jako judge Holden by nebyl špatná volba, kdo další? Napadá mě trio M, Malkovich, Molina a Morse :O) Tom Waits? Spíš jako Toadvine.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Natáčí to James Franco, snad uz definitivne ... a nejpise pujde o osobni projekt, takze tomu verim vice nez tem jmenum pred nim ...

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

mám takový dojem, že čím větší přehazovačka s tím bude, tím spíš to ve finále ten, kdo to nakonec natočí, pos#e&r@e.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Tak že prý se toho chce chopit James Franco (scénář + režie). Nechci ho podceňovat, ale na takové látce by si vylámali zuby i mnohem zkušenější tvůrci. Ale ledy se pohnuly, to je příznivá zpráva.

Brule

Brule (hodnocení, recenze)

Keď už sme pri tom, kto by mohol hrať Holdena, mne chodí po rozume Geoffrey Rush. A škoda len, že režisérom nie je Hillcoat. Cesta mu príliš nesadla, ale keď si spomeniem na Proposition, tak sa mi zdá, že by to bolo pre Meridian to pravé orechové.

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Dovolím si předpokládat, že nejsem sám kdo mezi "politicky otevřeným dílem o vraždících banditech" a "Realistický portrét loupících a vraždících banditů vysoustružil režisér Field do jednoho z nemnoha politicky otevřených děl." vidí takový maličký nepatrný rozdíl...

Shadwell

Shadwell (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Ať už bude Krvavý poledník případ zcestného pojetí, nebo věrnosti předloze, neexistuje dle mě způsob, jak obejít, aby nebyl "politicky otevřeným dílem o vraždících banditech." Obsah nadto chápejme jako provizorium.

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Parnasse jsem neviděl, ale Tom Waits by podle fotek nebyl špatná volba. I když mě při čtení párkrát napadl Tom Wilkinson. Bizarní představa, vím. :)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott se vrací ke kořenům

Ridley Scott se vrací ke kořenům

05.06.2008

Tedy ke sci-fi. Vetřelec a Blade Runner Ridleyho proslavili. A teď by se k rodnému žánru rád vrátil. Prý to plánoval už dobrých 20 let, ale nedařilo se mu získat práva na předlohu, kterou už dlouho… (více)

Coenové tasí kolty

Coenové tasí kolty

02.01.2008

Bráchové Ethan a Joel slaví po mírně slabším období velký comeback s kritiky opěvovanou drsňárnou Tahle země není pro starý (vypadá to na pár oscarových nominací). A hodlají přitvrdit ještě víc. Po… (více)

Reklama

Reklama