Reklama

Reklama

Diskuze

woody

woody (hodnocení, recenze)

David: To je Shadwell, jeho onanii se slovíčky nutno brát s rezervou...

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Realistický portrét loupících a vraždících banditů vysoustružil režisér Field do jednoho z nemnoha politicky otevřených děl.  WTF? On už někdo četl scénář či co? --- Myslím, že zfilmovatelné to je, byť rozhodně nejhůře z toho co se zatím na plátna od McCarthyho dostalo (Koně, Cesta a Staříci). Vzhledem k tomu, že zatím všechny ty adaptace dojely buďto na přílišnou věrnost předloze, nebo na naprosto zcestné pojetí, tak si Todd rozhodně neukosl lehké sousto. Látka z mého pohledu spíše pro Malicka/Andersona. Todd sice točí dobré "herecké" filmy, ale na atmosféru jsem u něj zatím nenarazil. A že Krvavý poledník bude hlavně o ní. I Holden není nikterak nezahratelná postava a napadá mě hned několik představitelů... Ovšem pod dojmy z nového Gilliama úplně v hlavní roli vidím Toma Waitse.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Doufám, že nebude vynechaná scéna útoku Komančů na rotu kapitána Whitea - spolu s detailním popisem jejich oblečení, ve kterém vypadají jako válečníci z jiného světa. A na představitele Holdena jsem také velice zvědav. Fields má před sebou pořádnou fušku.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Field je borec! Takže mnohem větší spokojenost než u Scotta. Točí nekompromisně a to, že napsal i scénář slibuje ucelenou adaptaci. Yeah!

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

po druhým přečtení výrazně lepší. přesto mi ale pořád nejdou do hlavy ty přehnaný články o brutalitě, co se o knize píšou, protože to není o moc víc krvavější než mnohé další kousky. s Krvavým poledníkem jsem teda nakonec spokojen, což se o soudci Holdenovi říct nedá. coby postava je jen načrtnut a obestřen příliš velkou mlhou, dá se vyložit na desítky způsobů, ale v zásadě to není žádná záporácká svině, vrahoun, zvrhlík a démon, ale jen bohém, ukecanec, botanik a kreslíř. přesto by mě zajímalo, jakou podobu bude mít ve filmu a ještě víc jsem zvědavej, kdo ho ztvární, protože když se scénář dobře napíše, soudce jasně utočí na Oscara.

Locco

Locco (hodnocení, recenze)

Mno,já už sem to taky dočetl a myslim že přenést toto v kvalitní podobě na filmové plátno je téměř nemožné... Kniha je plná různých skrytých významů a symbolů,dialogy jsou absolutně strohé a skalpování velmi časté...Jinak myslim že této látky by se hned chytil Sam Peckinpah kdyby byl ještě naživu,je to pro něho jako dělaný. Sem zvědav,kdo zahraje Holdena a vůbec celou bandu zarostlejch krvelačnejch typů s náhrdelníky z lidských uší kolem krku...snad ne žádný z partičky Hollywoodských krasavců.

woody

woody (hodnocení, recenze)

Tak zakoupeno a pilně pročítám... Žít ještě Bloody Sam, tak by se to mohlo hezky zacyklit, ale takhle nevím, kdo by s tím mohl poradit (Fielda neznám, ale neodsuzuji, filmografie vypadá dobře, několik herců dovedl k oscarové nominaci, take ani zde nemám obavy)... Celkově jsem zvědav. (víc jak na Cestu)

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

nechci na Fielda útočit a ani nechci říkat, že by na to nestačil, ale to velké "WTF?!" mi z něj v hlavě pobíhá pořád. ale je fakt, že se teprve uvidí, jak, co kdy, kde apod.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

ONo "museli hodit"? ... když už Field napsal scénář a nabídl (jako režisér už s nějakou zkušenostní) producentům průchozí vizi, tak není zrovna co k pozastavení se. __ Ovšem dokud nezačne natáčení není u tohoto titulu nic jisté, že..

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

taky jsem si říkal, ale Ridley určitě věděl, co říká, když od toho ustoupil z důvodu, že ten rating by byl fakt síla - stejně jako film samotnej. ale proč ne? třeba by se to nakonec zařadilo k těm několika desítkám filmů, co ve své době fakt šokovaly. jen nechápu, proč to museli hodit zrovna na někoho, jako je Field.

Louda19

Louda19 (hodnocení, recenze)

Dvojnásobná podpásovka...kniha až v květnu a změna režisera....tohle by Ridleymu fakt sedlo....škoda

Devadesát Dva

Devadesát Dva (hodnocení, recenze)

hmm, bezva, kniha přesunuta na květen. Argo se fakt předvedlo, na to, že všechno ostatní stihne ve stanoveným termínu.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Shadwell: Bude mít film na TOP200 i po změně režiséra (Todd Field) ?
Isherwood: v únoru vychází česky? Juch..

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Shadwell: Pravdu říct, nevím. Už jsem o té knížce někde pár věcí četl a prostě mi ten tvůj text přijde hodně povědomý.

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Mno, hlavně jsem už podobný text někde viděl, takže to není ze Shadwellovy hlavy.

A Scott to prý poslal k ledu s tím, že kdyby to měl natočit opravdu věrně, bude to na rating X. :) No, únor 2009 to v knihkupectví jistí.

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Páni, ten film se ještě ani nenatáčí a my už tu v Obsahu máme jeho krátký vědecký rozbor.

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott se vrací ke kořenům

Ridley Scott se vrací ke kořenům

05.06.2008

Tedy ke sci-fi. Vetřelec a Blade Runner Ridleyho proslavili. A teď by se k rodnému žánru rád vrátil. Prý to plánoval už dobrých 20 let, ale nedařilo se mu získat práva na předlohu, kterou už dlouho… (více)

Coenové tasí kolty

Coenové tasí kolty

02.01.2008

Bráchové Ethan a Joel slaví po mírně slabším období velký comeback s kritiky opěvovanou drsňárnou Tahle země není pro starý (vypadá to na pár oscarových nominací). A hodlají přitvrdit ještě víc. Po… (více)

Reklama

Reklama