Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

widla 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o výhodách a nevýhodách dvojčat.. A taky o trávě :-). Každopádně další (docela) dobrý film Edwarda Nortona. Ale musím přiznat, že ho EN zachraňoval. Škoda, mohlo to být ještě lepší. 4* hlavně za první polovinu, kde jsem se nasmála konfrontaci zhuleného Bradyho a slušňáckého Billyho :-). Druhá půlka už pak ztrácela... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Takhle zklamanej jsem dlouho nebyl. Ukecanym scénářem počínaje, Nortonovou dvourolí konče. Jestli tady chtěl Edward ukázat, jakej je to pan herec, tak mu to vůbec nevyšlo. Rozdílný bratry zahrál stejně a ještě navíc blbě. A to samý se dá vlastně říct o celym filmu, kde se bez nadsázky 90% času jen kecalo o filosofii tim klasickym americkym povrchnim způsobem. Z celkovýho konceptu se dá snad vypíchnout jen závěrečná scéna, která dokázala částečně rozesmát, ale to bylo vzhledem k tomu, jak jsem se na tenhle film těšil, sakra málo. Ach jo. 15% ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Jako by béčková komedie, kde nečekaně snadno všude lítaj kulky, pronášejí se obrovská moudra a mluví se o poezii, objeví se zde Keri Russell, která má fakt pěknou tvářičku, ale je všude stejná a má jen jeden výraz, ať už servíruje koláče, nebo kuchá rybu, Susan Sarandov opět v roli podivínské, excentrické ženy, no ale Norton, jak ten mi lezl na nervy (ale přiznávám, nemám ho ráda). O čem to bylo a proč to bylo? A kam to chtělo probůh dospět? Neobyčejně plytké a povrchní nic. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krátit, krátit, krátit - klidně by to šlo, nepůsobilo by to potom celé tak roztahaně, a možná by to byla i větší zábava. Snímek jsem měl v merku kvůli bezchybné dvojroli Nortona, tady si nemohu stěžovat. Co ovšem zaráží, je trestuhodně nevyužitý potenciál nějakého lepšího "příběhu", větší důraz na thriller/drama by tomu myslím jen prospěl. Takhle režisér servíruje "jen" obstojnou epizodku jedné zvláštní rodiny, do níž se mu daří více než zdařile mixovat prvky černého humoru. I když jsem se několikrát upřímně od srdce zasmál a přikyvoval nad vypointovanými džouky, ke konci jsem očekával více nekompromisního nářezu. Tak snad příště. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se snaží být svým způsobem jiné. Nekončí happyendem nebo se odprosťuji od zažitých klišé. Leaves of Grass si jde svou vlastní cestou. Je to příběh o venkovském klukovy, který už nechce žít svůj obyčejný život. Můj oblíbenec Norton se zde objevuje ve dvojroli. Hlavně toho křupana zahrál geniálně. A ten přízvuk, paráda. Filosofické vsuvky se mi taky strašně líbily. Ještě jsem si nezvykl na nový styl natáčení a to na digitální kameru. Nepreferuji to. Ale jinak je to povedený kousek. Tohle není ani komedie, ale ani huličská roadmovie. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama