Reklama

Reklama

Lovci draků

  • Francie Chasseurs de dragons (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Připravte se na průzkum ostrovů, kde nebezpečí číhá za každým rohem, na seznámení s nejstatečnějšími hrdiny a nejrychlejší běh svého života (ten budete nutně potřebovat, až se na vás pohrnou draci z obou stran Velké západní zdi)! Tito draci mohou být větší než ostrov nebo malinkatí jako květák, chrlí nebo prskají oheň, lítají nebo se plazí, jsou všude a každý je jiný. Co mají společného, ptáte se? Neskutečnou chuť na vás! Takže pokud si chcete zachránit krk, držte se Zoe a jejích společníků – Gwizda, Lian-Chua a Hectora. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

siki37 

všechny recenze uživatele

zvláštny, krásne zvláštny animák. svet rozpadajúci sa s príchodom apokalyptického draka, predzvesť smrti a konca a predsa tak úchvatný. fantazijná vizualizácia krajiny akú som v iných rozprávkach ešte nevidel. úžasná hudba ako protipól pochmúrnej atmosféry zakomponovanej do nenápadných detailov. maličký pastier oviec Lian-Chua, jediný preživší zničenie domova, sirota, ktorej sa dostalo po vyhubení rodiny teplo akurát tak z vesty upletenej z ovčej vlny, aj po rokoch nosí stále so sebou kĺbko krvavočervenej vlny, snáď ako spomienku na babičku, možno memento na ohnivé oči, ktoré zazrel v okamihu vyvraždenia jeho blížnych. zabíjaním drakov sa snaží zarobiť na skromnú ovčiu farmu, aby tak mohol znovavybudovať malý kúsok sveta, v ktorom mal viac než len jediného priateľa Gwizda. síce nemá nablískanú zbroj a nepôsobí dôveryhodne ako drakobijec keďže netúži po sláve, ani po bohatstve, no predsa je statočnejší než všetci rytieri. Lian-Chua berie súboj s drakmi osobne, ide mu o pomstu a to je tá najsilnejšia motivácia. fandil som mu a tá krátka stopáž náramne prospela rýchlemu spádu, nenudil som sa ani na okamih. vychutnával som si postrehy malej Zoe, ktorá si uvedomila, že nie slepci sú nevidomí, ale naopak. som rád, že vznikol ďalší kreslený príbeh, ktorý nesrší síce vtipom, ale o to viac chytí za srdce a donútil ma premýšľať na hodnotami, pre ktoré sa oplatí postaviť hoci aj drakovi. ()

Yohnass 

všechny recenze uživatele

Hodně bídný animák. Za ztvárnění kostlivého draka půl hvězdy. Jinak velice podprůměrná animace. Příběh se mi zdál velice předvídatelný, až skoro zřejmý. Při sledování jsem vícekrát téměř usnul, než jsem se zasmál. Avšak pár vtípků na mě zapůsobilo. Za ně další půl-hvězda. "A 2 půl-hvězdy a noční přirážka.. to dělá..." ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Děj je sice celkem o ničem, vtipu film také moc nepobral, ale jednu se musí uznat. Je to úžasná vizuální podívaná. Všechny ty létající plošinky, planetky, trosky katedrál, nestvůry jsou na tak vysoké vizuální úrovni, že by si o tom nějaký Shrek mohl nechat zdát. Ani nevím jak se to animátorům a zvukažům povedlo, ale film místy působí monumentálně. Jen by to chtělo pro příště více zapracovat na ději. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl trošku strach, že film bude naprostou kravinou, to když se na scéně objevil Lian-Chu bojující s přerostlou housenkou. Ale jakmile se vydal zachránit Zoe a na cestu na konec světa, byl jsem spokojen. Navíc filmu do karet hraje krátká stopáž. Nestihl jsem se začít nudit a nestihl jsem si zprotivit věčně kecající Zoe ani Hectora, který když si hraje na sochy je vážně skvělý. Vizuální, zvukové a hudební stránce taky není moc co vytknout. Postavičky možná nemusí sedět všem (mě například vadili Lian-Chuovi hubené nožičky), ale každý tvůrce animáku chce mít své postavičky něčím originální, stejně tak to vidí i francouzi. Prostředí je naprosto úchvatné, zejména pak Na konci světa, kde všude lítají staré trosky staveb zašlých civilizací, závěrečný Drak taky ujde i způsob, kterým je nakonec přemožen je dost originální. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, hodně fantastický svět, který není nijak vysvětlen. Divák je do něho prostě vržen a místy nechápavě kroutí hlavou, podobně jako v některých jiných francouzských nebo japonských animácích. Skvělá dramatická hudba. Dobrá animace, dramatický střih. Tím ovšem klady končí. Postavy jsou hodně ploché, potenciál nevyužitý. Příběh je zmatený. Sice nepostrádá dramatický oblouk typický pro pohádky, který je ale rozmělněn na mnoho dílčích soubojů a keců. Ano, keců. Scénář je dost slabý a český dabing také nic moc (Carda mě štval od první repliky). Škoda. Potenciál filmu sliboval více než jen lehce nadprůměrnou zábavu.***** Po shlédnutí jiných novějších amináků musím za originalitu a ujetost světa hvězdu přidat. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama