Reklama

Reklama

Česká RAPublika

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Česká RAPublika bude první dokument o české hiphopové scéně. Jako hlavní protagonisty zde uvidíme kapely Indy a Wich, PSH a Supercroo. Producent Martin Pošta prozrazuje, že "filmaři se snaží dostat na dřeň lidem co hiphop dělají". (salazar)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

zipexx 

všechny recenze uživatele

Dokument beru jako náhled do české hiphopové scény. Bohužel mám averzi k dvojici Hack&Phat a jejich namyšlené, sprosté, arogantní kecy mě nechávají chladným a ten jejich rádoby vlastní styl (za každým slovem děvka-zmrd) je ostudou českého rapu. Jsou to děcka a poslouchaji je děcka a jde z nich cítit čistá komerce a gramy skéra :-). Respektuji Oriho, Indyho, Wiche, Lavora, PSH... to oni to tu rozjeli a něco dokázali a netahaj si triko jak ti dva. Co se týče České RAPubliky, několik povedených momentů určitě má a stojí za shlédnutí. Lidem, kterým hiphop nic neříká bych doporučil vyhnout se tomuhle dílu obloukem a raději si pustit DVD z koncertu jejich oblibené skupiny a nepsat zde zbytečné, urážlivé komenty, které postrádaji smysl. Doufám, že slovenské bratry napadne něco takového natočit, protože by mě zajímal průřez jejich scénou. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ukázať svoju inteligenciu naplno, tak to je odvážne. Robiť si srandu zo svojho pôvodu a snaha premenovať sa na Huga Toxxxa a Jamesa Colea, to bol silný zážitok a pre psychológov a do diskusií určite vhodný, ja som si o nich urobil aspoň obraz, takisto ich vyjadrovaním a premýšľaním a vo veľmi veľa veciach sa nestotožňujem. U nás na Slovensku začali raperi v poslednej dobe robiť celkom slušnú hudbu s celkom rozumnými textami v porovnaní s USA, či Českou republikou, dúfam, že ten trend si zachovajú a nájdu správnu cestu. Toto však bolo šialené, ale ako dokument niekedy pôsobivé a zaujímavé. ()

Reklama

Asgy 

všechny recenze uživatele

Je docela těžké se vyjádřit, když má člověk z filmu resp. dokumentu tak rozporuplné pocity, jako já z Rapubliky. Hip hop (resp. rap) mám rád, ale docela si vybírám. Rovnou se přiznám, že interprety, kteří zde vystupují moc nemusím. Chápu sice, že jejich průpovídky a dost ujeté chování je třeba brát s rezervou, ale třeba zrovna texty, které se zde objevují rozhodně nepatří mezi českou špičku. Zrovna tenhle fakt českému hip hopu reklamu asi neudělá a to je podle mě škoda. Člověk, který český hip hop neposlouchá si ho po tomto dokumentu podle mě neposlechnu už vůbec. Po technické stránce se jedná o docela kvalitní dokument, ale díky výše uvedeným postřehům u mě Rapublika dost ztrácí. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem se těšila, až to skončí. RAP a elektrická muzika mi nic neříkaj a jsem si docela jistá, že ani nechci, aby mi něco říkaly. Sem tam to bylo zábavný. Hudbní doprovod - hádej... Nejlepší z toho stejně byla část s Hanou Hegerovou. Jako asi je dobrý to vidět, protože na tohle si každý musí udělat svůj vlastní názor. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější dokument, co jsem kdy viděl. Beatboxující Marek Eben si podle mě menší hodnocení nezaslouží. A i řemeslná stránka filmu byla hodně dobrá. Hrátky s obrazem, hudbou a hlavně fakt zajímavý situace do kterejch (neviditelnej) režisér ty rappery posílá. Vysoká hladina zábavnosti neklesá po celou dobu čemuž fakt tleskám. U každýho dokumetu jsem se totiž vždy aspoň chvíli nudil. A hardcore fanoušek českýho rapu opravdu nejsem (nevadí mi a něco se mi líbí). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Snímek obdržel cenu pro nejlepší dokumentární film na soutěži Finále Plzeň 2009. (chelseaman22)
  • Jedná seo první celovečerní film o českém hip hopu. (chelseaman22)
  • Filmový koncert se odehrává v pražském klubu Roxy. (chelseaman22)

Související novinky

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

47. MFF Karlovy Vary se blíží!

17.06.2012

Ve dnech od 29. června do 7. července se uskuteční již 47. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Na nejvýznamnější filmové akci ve střední a východní Evropě budou mít diváci… (více)

Vítejte v KLDR! Zdarma!

Vítejte v KLDR! Zdarma!

05.10.2010

Provozovatelé portálu pro online distribuci dokumentárních a experimentálních filmů Docalliancefilms.cz nabízí od pondělí 4. října do následujícího pondělí 11. října zdarma k vidění film Vítejte v… (více)

Reklama

Reklama