Reklama

Reklama

Phoebe v říši divů

  • USA Phoebe in Wonderland (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Phoebe v říši divů režiséra Daniela Barnze je fantastický příběh o malé Phoebe (Elle Fanning), která touží hrát ve školním představení Alenky v říši divů. Když ji její svérázná učitelka dramatu, slečna Dodgerová (Patricia Clarkson), skutečně obsadí, Phoebe se snaží ovládat své chování tak, aby jí ředitel (Campbell Scott) dovolil pokračovat. Jak se ale Phoebin stres zvyšuje, její chování je horší a horší. To vytváří mimořádný tlak na její rodiče, Hillary a Petera (Felicity Huffman a Bill Pullman). Hillary je stravována pocitem selhání jak v profesionálním, tak osobním životě. Zoufale se snaží své dcerce porozumět a pomoci. Její pokusy ale nejsou příliš úspěšné, protože Phoebe se začíná stahovat do imaginárního světa fantazie, který je zabydlen postavami z Alenky v říši divů, do světa, který je stále znepokojivější a zrádnější. Phoebe trefně poznámenává směrem k Houseňákovi: “být za jeden den hned malý a hned zas velký, to se člověku poplete”. Phoebe s Hillary se budou muset pokusit (pod dohledem slečny Dodgerové) zvládnout onu podivnou, bolestnou i radostnou proměnu z kukly v motýla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (78)

elle 

všechny recenze uživatele

Film se mě mile dotkl ve více rozměrech. Jedním rozměrem je nepochybný talent malé představitelky. Dále film zpracovává hned několik závažných problémů-rodina ochromená (jakoby celá nemocná) nemocí dítěte, - kreativita jako léčivá, ale potencionálně nebezpečná cesta v případech nemocných dětí a dítě lapené svou představivostí do do svého světa, který málokdo pochopí. Fantazijní prvky na mě působily spíše děsivě. Film se snaží říct hodně věcí, ale nic úplně. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Miluju Alenku v říši divů, a proto se na všechny filmy, které se jí inspirují, dívám shovívavě. Pheobe v říši divů je jedním z těch povedených filmů alá Alice in Wonderland. Divadelní představení (ne)vedené slečnou Dodgerovou bych moc ráda viděla celé. A Elle Fanningová je prostě Hvězda, takovou holčičku bych chtěla mít doma. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Elle Fanning je kouzelná a mám ji radši než její sestru Dakotu. Elle Fanning podle mého názoru dokáže zahrát cokoliv a těším se na další filmy s ní :) Tento film mě okouzlil svým tématem, i když jsem zpočátku byla silně skeptická a byla jsem silně představena, když jsem několikrát při filmu vyprskla smíchy :) Téma je sice převážně "dětské" - prostředí školy a zatím žádné větší problémy - ale naopak - malá Phoebe prožívá mnoho věcí naráz a sama je dost zmatená, jelikož nedokáže pochopit co se to s ní děje a jediné co ví je, že se liší od ostatních v okolí a je kvůli tomu považována za vyvrhela a je za to vždy patřičně potrestána. Prolínání se reality a představ malé Phoebe, podtrhuje její zálibu v divadle a oblibě postavy Alenky a jejího světa, který je plný divů. Ač se to nezdá, film v sobě ukrývá plno důležitých informací a i když je Phoebe pouze malá holčička, musí se vyrovnat se svými problémy, které naštěstí budou nakonec pojmenovány. Elle stačí jen se dívat a nic neříkat a přitom dokáže znázornit plno rozličných pocitů a je schopna tím maximálně upoutat mou pozornost :) Felicity Huffman v roli matky, která si neví rady znázorňuje ženu, jejíž psychika je podlomena hlavně tím, že práci, kterou by potřebovala konečně dokončit, by zvládla lépe vykonat její sedmiletá druhá dcera, ale naštěstí je schopna přijmout životní úděl malé Phoebe a je pro ni oporou. Co mě dostalo nejvíc bylo: "Že si zaslouží bolestivou smrt" :-D :-D "Á, já budu bombová Alenka" :D "A kdo jsi ty? Muž s knírkem? Karl Marx! " :D ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Půvabný, dojímavý a místy mrazivý výlet do světa jedné devítileté holčičky s OCD/Touretteovým syndromem a touhou hrát školní divadlo... Herecký koncert na všech levelech od nejmenších po dospělé. Jmenovitě Elle Fanning nebo Patricia Clarkson...Natočeno s lehkostí a přehledem....P.S.Body navíc za Karla Marxe :) ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Z negativnějších komentářích usuzuji, že by se na filmu daly najít drobné chyby, ale mně se do toho nechce, protože si nechci pokazit hezký zážitek. Obdivuji tvůrce, kteří i přes neveselé téma dívky, trpící poruchami jednání a myšlení, dokázali navodit hřejivou atmosféru a nevybočit z ní. Z části toho dosáhli líbivou vizuální stránkou s rozmanitým použitím barev a kouzelných předmětů, v nichž se hlavní představitelka Phoebe svým nevinným půvabem ztrácela a tento obraz tlumil občasná mrazení v zádech. Ve výsledku mi film přinesl neobvyklý a příjemný zážitek a dobrou náladu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • První návrh scénáře byl napsán dokonce rok předtím, než se Elle Fanning, představitelka hlavní role, narodila. (HappySmile)

Reklama

Reklama