Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film bez zvláštnych efektov, postavený na scenári a atmosfére utiahne len veľmi dobrý herec a v Out of the Furnace je ich celý rad. Vlastne je pozoruhodné, v čo všetko sa vie premeniť Christian Bale. Má tiež obrovskú výhodu v tom, že čím je starší, tým je zaujímavejší. Parádne obsadený a natočený thriller. Nejedná sa o žiadnu zbesilú akčnú jazdu, práve naopak - rozjazd je pomalý. To ale nie je úplne na škodu - veľmi pozvoľným tempom sú detailne vykreslené hlavné postavy, ich premeny a motivácie. Postupne je čím ďalej tým jasnejšie, kam všetko smeruje, ale aj napriek tomu ma tvorcovia v "ten moment" dokázali prekvapiť. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak inovativní, ani originální, ale přesto napínavý a velice dobře zahraný snímek, který se sice prezentuje jako thriller o pomstě, za smrt bližního, ale odehrává se v tempu komorního dramatu, který však nepůsobí nudně. Největší slabinou, tak zůstává pouze slabý scénář, který filmu nedodává nic, čím by se v divákovi usadil na delší dobu. Bale stále výborný, ostatní nevyužití. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller ze staré školy, který první hodinu představuje hlavní postavy v jejich trýznivém světě bez vyhlídek na lepší zítřky a zbytek stopáže ukazuje, kam může bezvýchodnost prostředí a zoufalých činů obyčejného člověka dohnat. Herecký ansábl je bez výjimek fantastický (především pak neskutečně slizký Harrelson a na pár minut minimalistická Saldana) a délka každého záběru i dialogu přesně odpovídá precizně konstruovanému systému celého díla, který nehraje na efekt ani na komplexnost zápletky. Sice mě mrzí málo prostoru pro Whitakera a nedotažený závěr, ale jinak dost luxusní a syrová záležitost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drama o tom jak se utahuje šroub, až se utrhne matka. Bale tradičně skvělý, ale hlavní eso je tady Woody Harrelson, který si svou prohnilou roli přímo vychutnává. Mladý Affleck je pořád stejně nesympatické pako, tak jeho odchod ani moc nezamrzí. Cooper s přehledem zvládá realistickou atmosféru a špína industriálního vidlákova je skoro i cítit. Příběh o pomstě je možná trochu moc zastíněný přerodem správňáka v mstivou (ale stále měkou a chybující) "svini". A ta pomalu mizící pracující vrstva ameriky zrcadlí i situaci u nás. Všichni potřebujeme prachy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Dej sem ten zkurvenej Hod Dog!!!............ Vadí mi, že ve filmu není řešena časová linie. Stačilo by jen dodat malý titulek, jako třeba "o měsíc později" nebo o"o deset let poté". Zatím musím napsat, že po půl hodině mě to nějak moc neoslovilo. Nejlepší vystoupení měl Woody Harrelson v úvodu příběhu. Jeho postava působí krutě a náušnice v levém uchu mu dodává brutalitu. Po hodině příběhu mě to celkem přestávalo bavit. Rodney je idiot a lidská blbost je neomezená. Začal jsem fandit záporákům z hor v čele s Woodym. Perfektní herecké obsazení, celkem povedený hudební doprovod, příběh sám však od své druhé poloviny stagnuje a táhne se jak pobyt v kriminále. CITÁT - Fuck you......... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj Dust to Dust a The Low Dweller. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama