Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 1

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (391)

emma53 

všechny recenze uživatele

Výborný film po všech stránkách. Nevím, proč je tady tak podhodnocený, protože to byl herecký koncert jak Christiana Baleho, tak Woodyho Harrlesona, který si tady parádně střihnul hajzlíka. Atmosféra byla tak hutná, že řeznická sekyrka by na ní nestačila. Sam už sbírá jen menší roličky, ale pokaždé ho vidím stejně moc ráda. Tady byl roztomilý i u těch orchidejí. Asi jsem měla den, kdy mně hvězdy přály a já byla naladěná přesně na tuhle notu oproti ostatním. Za mě je to jasná pětka, protože nesmím zapomenout ani na nádhernou muziku, která to celé podkreslovala a to hodila o level výš. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až příliš roztahaný film o tom, jak se jeden člověk pomstí za svého bratra. Film se nám snaží představit postavy, ale to trvá celou hodinu, až po ní následuje zásadní událost, která utváří smysl zbytku filmu. Jenže ne každý je Sam Peckinpah, aby té druhé části dal skutečně pořádný smysl. Dvě hodiny o filmu, který vlastně nemá co říct. Pomsta je zajímavé téma, ale v tomhle případě se ukazuje jako naprosto prázdné, a to i přes přítomnost výborných herců. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Film, který se na první pohled zdá, že byl splácaný tak za týden, jako by si tu Bale odskočil jen tak v mezičase, když natáčel něco "většího". Ale už při pohledu druhém se jednomu ta "obyčejnost" dostane pod kůži a začne tomu pomalu říkat autenticita. A to je asi největší přednost tohoto jinak lehce přehlédnutelného snímku. Co rozhodně stojí za zmínku je místní obsazení, to je jeden frajer vedle druhého (a jedna frajerka, Zoe je vážně úžasná), ale přeci jen si tu největší díl ukousává Christian Bale (jak jinak), ten chlap se mi prostě v takovýchto drsných rolích fakt líbí. Depresivnějšímu tónu dopomáhá i chladně šedivé prostředí a výtečný soundtrack. Jen ta stopáž býti malinko přestřelená, takhle filmu chvílemi padá řetěz. Naopak chválím ryze střízlivě a civilně natočený závěr, ten mě vskutku potěšil (protože přesně takhle bych to taky natočil, muhehe). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdegenerovaná a primitivně brutální bílá chátra neobývá jen americký jih, ale i Apalačské pohoří, jak dokazuje tenhle plnotučný a šťavnatý oldschoolový "eastern". Tamní horalové scházejí do nížin jen tehdy, potřebují-li fet, zbraně, nebo si s někým vyrovnat účty. V jejich horských osadách pak panují obdobná pravidla, jako na paštunských kmenových územích - platí zde jejich zákony, centrální vláda tu nemá pražádnou moc a policie se sem bojí vkročit. A navíc na rozdíl od Paštunů cizince nevítají a hosty nectí. No a mezi tuhle divokou sebranku se vydá jeden ocelářský dělník z nížiny, aby pomstil smrt svého bratra... Když se vaši ocelárnu chystají zavřít, ženu vám přebere policajt zatímco jste v lapáku, umře vám táta a mladšího bráchu vám oddělají, nemáte už co ztratit, nemáte pro co žít... tak žijete aspoň pro pomstu. Silný příběh, prostý, syrový a přímočarý, jako příběhy Cormaca McCarthyho. I bez hereckých es by to byl parádní filmový koncert, ale silný kvartet Bale(!), Harrelson, Dafoe a Whitaker ho povyšují na filmovou rajskou hudbu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Drama o tom jak se utahuje šroub, až se utrhne matka. Bale tradičně skvělý, ale hlavní eso je tady Woody Harrelson, který si svou prohnilou roli přímo vychutnává. Mladý Affleck je pořád stejně nesympatické pako, tak jeho odchod ani moc nezamrzí. Cooper s přehledem zvládá realistickou atmosféru a špína industriálního vidlákova je skoro i cítit. Příběh o pomstě je možná trochu moc zastíněný přerodem správňáka v mstivou (ale stále měkou a chybující) "svini". A ta pomalu mizící pracující vrstva ameriky zrcadlí i situaci u nás. Všichni potřebujeme prachy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Během prvních fází produkce filmu autoři zvažovali obsadit do hlavní role Russella Baze Leonarda DiCapria. (oje)
  • Jak je u Christiana Balea zvykem, připravoval se na svou roli svědomitě a naučil se obsluhovat hutní pec. (HellFire)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama