Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí muzikant Harvey Shine se živí skládáním hudby pro reklamy, v poslední době s hořkým pocitem neúspěchu. Na pár dní odjíždí na svatbu své dcery do Londýna, má však pocit, že byl pozván jen z povinnosti. Proto se rozhodne, že se raději vrátí letadlem zpátky domů. Náhodou přitom potká zaměstnankyni letištní pobočky Kate, která se cítí podobně jako Harvey. Žije osaměle a utíká před telefonáty matky, jež ji ve dne i v noci kontroluje. Oba netuší, že své dosavadní předsevzetí a životní postoje nečekaně přehodnotí… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná záležitost, která se chce místy přiblížit k Linklaterovým kouzelným (a krásně) upovídaným romancím Před úsvitem a Před soumrakem. Obé také nechávají dvojici chodit po ulicích a nostalgicky si vyměňovat zdánlivě banální myšlenky, až si člověk uvědomuje, jak je jeho utahaný život ještě utahanějším, bez jiskry, bez elánu, bez nadějí a pořádných cílů. Tady se navíc znovu výborný Dustin Hoffman díky netriviálním dialogům snaží sbalit Emmu Thompson a co na to divák? Ten nikdy neodmítne dialogovou, atmosférickou a uvěřitelnou story pro nejednu generaci!! Tři až čtyři *, tentokrát mě něco nutí jít směrem nahoru.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Rozvedený hudební skladatel Harvey (D. Hoffman) přijíždí do Londýna na svatbu své dcery. Na letišti se setkává s také nezadanou o pár let mladší Kate (E. Thompson). Tato událost rozehrává několikadenní honbu za možná poslední šanci na lásku dvou stárnoucích lidí. Dustina už jsme všichni viděli v mnohem povedenějších dílech, ale díky jeho spojení se šaramantní Emmou Thompson nechává zapomenout na utahaný a jednotvárný děj. Hodnocení ČSFD pohybující se mezi 60 a 70% je celkem spravedlivé vyjádření této podzimní romance. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy hlavne ze zacatku docela smutny romanticky drama, ktery ale pohodove odsejpa a prijemne se na nej kouka. Problem je, ze neprinasi nic noveho. Mame tady jeho, je trochu jak paty kolo u vozu a nikdo ho vicemene nepotrebuje. Mame tu ji, ktera si neni moc jista, co vlastne chce a marne hleda pritele. No a jde tu samozrejme jen o to, kdy a jak se potkaj a jak se to mezi nima vyvine. A nutno rict, ze pribeh absolutne nicim neprekvapi. Presto ale diky sympatickejm hercum prijemne koukatelny. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Harvey (Dustin Hoffman) je starnouci skladatel reklamnich znelek, jehoz v praci nikdo nepostrada. Na sve kratke ceste do Londyna, kde se ucastni svatby sve dcery narazi na zajimavou Kate, ktera pracuje na letisti. Slovo da slovo a romance je na svete. Harvey prehodnocuje svuj zivotni styl a soji pred zivotnim rozhodnutim. Romantika nejen pro starsi. 75% ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman síce je klasik, avšak v takomto príbehu to proste sám neuhrá... dejová línia obohratá ako stará platňa s rôznorodým klišé, romantický nátlak v plnom zbroji, "lacinné" prostredie... proste klasika - romantická sra*ka. Trochu rýchlejšie tempo, pár vážne vtipných scén a mohlo to byť o triedu lepšie Dušan... 5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Holčičku na svatební hostině, která řekne Harveymu (Dustin Hoffman) a Kate (Emma Thompson): "A víte, že tohle je dětský stůl?" hrála Gaia Wise, dcera Emmy Thompson. Dcera režiséra filmu Joela Hopkinse seděla u stolu také. (PogoJoe)
  • Emmě Thompson a Dustinu Hoffmanovi to spolu po herecké stránce tak klapalo v Horší to už nebude (2006), že spolu chtěli natočit další film, a tak se oba zapojili do tohoto projektu. (HappySmile)

Reklama

Reklama