Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastníkem příliš malého počtu chráničů na to, abych se odhodlaně postavil na zákeřné zařízení zvané kolečkové brusle, ale to mi nijak nebrání užít si pohled na nepříliš teple oděné bruslařky s ostrými lokty. Nemilosrdná Barbie přitom sice bruslí v neoriginálních mantinelech teenagerovského hledání životní cesty, ale mne ve snímku, samozřejmě kromě boje na dráze, zaujal hlavně její taťka, jehož stupně pochopení myšlenkových pochodů svérázného potomka bych chtěl jednou dosáhnout. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku až do konce! Síťované punčochy, eyeliner, tetování a barevné vlasy-to je moje, ale tady to všechno funguje spíš jen jako lákačka pro někoho, kdo se rád podívá na rádoby drsňačky. Co se týkalo neshodů Bliss s rodiči a jejího osobního života, tak mě to ještě docela bavilo (hádky alias"tetované dívky si těžko hledají práci"mi jsou známé a snadno jsem se s hlavní hrdinkou ztotožnila), ale celou dobu se tam nic neděje, je to dělané podle klasické šablony filmů, kde se chce nějaký teenager věnovat plnění svého snu, ale jeho rodiče mu to nechtějí dovolit..Utahané dialogy, nudné derby (ne,prostě nikdy nebudu nadšeně jásat u žádného sportu)a neustálá kontrola času. Ellen je dobrá herečka, ale tady se o žádném výkonu mluvit nedá. Fandila jsem jí jedině, když s těmi svými strašnými vlasy na začátku něco udělala a obarvila je na modro:-)Ani si nejsem jistá, za co dávám tak "dobré"hodnocení. Šíleně přeceněná podívaná, bohužel.. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi udělal radost. Jak už tady více lidí napsalo, na nic si nehraje a vypadá přirozeně. Zkrátka obyčejný příběh ze života mladé dívky, která zjistí, co by v životě chtěla dělat a co jí baví, zažije si i nějaké to trápení, ať už s rodiči, s láskou, nebo se svou kamarádkou. A my diváci se určitě i v některých scénách zasmějeme, jelikož je to i komedie. Zní to samozřejmě "klasicky", ale co se mi na tom líbilo, je právě ta nevyumělkovanost a určitě taky Ellen Page, kterou mám jako herečku čím dál víc ráda. Drew Barrymore překvapila - režírovat očividně dovede více než dobře. ~(4,1)~ ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to ty děvčata udělaly, ale dojaly mě. A přitom se jedná o sakra tvrdou hru, kde si "krasobruslařky" nejdou daleko pro ránu. :-) Moralizování je na místě, s tím se musí u rodinné komedie s dospívajícím kvítkem počítat, a tak je pro mě jediným mínusem nedostatek vtipných scének. Zato bylo vidět, že holčiny si to užívaly... :-) 75% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborne zostavený babinec sa počas natáčania očividne dobre bavil. Dúfal som, že sa to feelgood prenesie aj na mňa, ale nestalo sa tak - povrchný, skrz-naskrz schematický a vlastne dokonale prázdny scenár neprebili ani fajn herci, niektoré dobre zrežírované scény (obilie, bazén) a príjemný soundtrack. Navyše Ellen Page som túto postavu neveril ani náhodou - po tom presvedčivom cynizme v Juno už jej milé úsmevy a zamilované pohľady nežeriem. Neurobila dobre, keď toto uprednostnila pred Drag Me To Hell - Raimiho šaškáreň by bola okorenila a posunula vyššie, tu sa vlastne strácala. Uvidíme, čo predvedie v Inception. 5/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)
  • Během závěrečných titulků probíhají nepovedené scény z natáčení. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama