Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

HAL 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Juno na kolečkách a dostal jsem umírněnou Vybíjenou pro holky co mají rády retro indie filmy. Což by samo o sobě nemuselo tolik vadit... ale mě to prostě moc nezaujalo. Ne když se hlavní postavy každou chvíli ohání vzletnými proslovy o revoltě proti systému a zažitým pořádkům, touze po markantní změně svých životů, přičemž se za podpory jinak slušné režie snaží tvářit jako strašně hluboké charaktery... ale zároveň jim scénář předepisuje ukázkovou plochost a jednoduchost, ve které je jasně vidět jak zoufale normální, obyčejné a nezajímavé jsou. Ellen Page je tu NEUVĚŘITELNĚ CUTE... ale s tím se spokojí a o nic víc se nesnaží, což mě osobně velice mrzí, protože ji jinak žeru už od Hard Candy. Nejen pseudoretro stylizací se ten film evidentně snaží zařadit do bouřlivých sedmdesétých let, ale přitom je ve svém důsledku a vyznění zoufale konzervativní. A když mě navíc nebral ani ten divný "sport" co předvádí... 6/10 (btw scéna v bazénu je za čistě subjektivních 10/10 :)) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Příběh 10/10/// PLUS: zábavná Drew Barrymore, talentovaná Ellen Page, skvělá nálada snímku, zábavné, dojemné, zajímavý příběh a celkový dojem MÍNUS: závody na kolečkových bruslích, říkal jsem si jak tohle může fungovat a jak mě něco takového může oslovit a trochu mám dojem, že by se mohlo jednat o jakýkoliv jiný sport a film by vyzněl stejně dobře, což je asi spíš plus./// Shrnutí: Po shlédnutí trailerů to byl pro mě hodně očekávaný snímek, na který jsem se dlouho těšil, ač jsem něvěděl, jestli u mě uspěje. A představte si, uspěl u mě na celé čáře. Bavil jsem se u něj královsky, Ellen Page dokazuje, jak je skvělá herečka a když na scénu příjde Drew Barrymore, celí film rozzáří. Děj se sice nevyhne několka provařeným klíšé, ale tentokrát nejsou násilně nikomu vnucována a veškeré události vám přijdou přirozené. Jinými slovy mohu rozhodně doporučit. No nic jdu si nazout kolečkáče./// Celkem 92%/// ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejdriv jsem tipovala sedesatky. Pak sedmdesatky. Posleze jsem slevila na osmdesatky. A pak jsem uvidela YouTube a doslo mi, ze americky zapadakov a spravne vybrana clona umi nevidane. Brusle leti tryskem vpred, cas leti tryskem vzad a ja poletim tryskem znovu. Protoze jsem maniak do brusleni. Protoze me bavi travit cas s Ellen Page. Protoze Drew Barrymore nebyla takhle roztomila od E.T. Protoze hazim klice do obili. 90 ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Jásám nad příslušností k žánru feel-good komedií, roztávám u rebelující Ellen Page, mému oku lahodí stylizace do časů dávno minulých – přesto nejsem u vytržení. Sílu těchto aspektů totiž v případě Whip It cosi tupí. Že by samotné bruslení, které mě prostě a jednoduše nebavilo? S nejvyšší pravděpodobností ano, scénky s konzervativní, maloměšťáckou, ne-zas-tak-nereálnou matkou (znovu geniální Marcia Gay Harden) totiž fungují dokonale. Pamatovat si budu nejspíše i podvodní rande, bitku v bistru a oční linky Kristen Wiig. Ty zejména. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekde medzi komerčným športovým filmom a americkou nezávislou zábavou. Pri tom, ako ma film bavil, som si kládol otázku, či je možné športový film natočiť bez tých všetkých prevarených klišé, či by to nebola nakoniec bez nich nuda. Drew odhadla, ako to celé natočiť vkusne a zábavne a aby schématický dej nepôsobil tupo. To že je priehľadný potom tak nevadí. Výslednému dojmu napomáha aj veľmi netradičné športové prostredie (predstavte si, že by to malo ten istý scenár a bol by to napr. futbal) a prirodzená Ellen Page, ktorá tu vytvára popri režisérskej uvoľnenosti spomenutý nezávislý feeling. Ak by aspoň takto vyzerala komercia pre amerických a aj našich teenagerov (pre teens je to primárne) s "posolstvom", kľudne by som sa ako divák pridal občas aj ja. Skôr by som dal tri hviezdy, ale vzhľadom nato, čomu som dal v poslednej dobe takéto priemerné hodnotenie, tak aj tu tých 10% pridám. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Během závěrečných titulků probíhají nepovedené scény z natáčení. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)
  • Klopená dráha byla pro natáčení zapůjčena od týmu Red Dirt Rebellion Rollergirls z Oklahoma City. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama